Μόνιμα άρθρα στο goTHESS
Φεστιβάλ
6/7/2002

IΧΝΕΣ - Φεστιβάλ Αξιού



Τρεις ημέρες στις όχθες του Αξιού, ένα ταξίδι στην ελληνική μουσική από τα παραδοσιακά πνευστά της επαρχίας μέχρι την ηλεκτρική αστική ποπ, από τα καινούρια έντεχνα μέχρι τα παλιά αυθεντικά ρεμπέτικα και από τα γνήσια λαϊκά μέχρι τις διαχρονικές μπαλάντες, ένα φεστιβάλ - απόδραση από τον καύσωνα και την φασαρία της πόλης, με ξυλοπόδαρους και άλλα happenings και βέβαια με Σωκράτη Μάλαμα, Αγάθωνα, XAXAKES, ΜΠΛΕ, Λουδοβίκο των Ανωγείων και τους ΑΠΕΝΑΝΤΙ. Ποιος μπορεί να αντισταθεί στην προ(σ)κληση;

Το Φεστιβάλ Αξιού ή αλλιώς ΙΧΝΕΣ είναι ένα νέο φεστιβάλ με την ονομασία της αρχαίας πόλης των Ιχνών που βρισκόταν ακριβώς στην περιοχή που θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις. Μια γιορτή μέσα στο ειδυλλιακό τοπίο του Αξιού, σε μια πραγματικά γοητευτική τοποθεσία απέναντι από ένα μεγάλο νησάκι 2.500 στρεμμάτων - υδροβιότοπος με παρατηρητήρια πουλιών, μοναδικά μονοπάτια και άγρια άλογα .

Το φεστιβάλ συν διοργανώνουν το Κέντρο Πολιτισμού Νομαρχίας Θεσσαλονίκης με το ΚΑΤΙ ΚΑΤΙ YA MUDO ,ένα πραγματικό αγρόκτημα 30 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης στις όχθες του ποταμού Αξιού ,που πέρα από το αναψυκτήριο, το εστιατόριο, τις παιδικές χαρές, τις βάρκες, τα άλογα, τα ποδήλατα και όλα τα άλλα που παρέχει στους επισκέπτες είναι το «καταφύγιο» και η πηγή ενέργειας της περιοχής που προφυλάσσει την φυσική ζωή όπως τα άγρια άλογα. Σημειωτέον ,για τους φυσιολάτρες ,επιτρέπεται και η ελεύθερη κατασκήνωση!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2002 (τιμή εισόδου 10 €)
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ
ΑΓΑΘΩΝΑΣ

Σάββατο 3 Αυγούστου 2002 (τιμή εισόδου 8 €)
XAXAKES
ΜΠΛΕ

Κυριακή 4 Αυγούστου 2002 (τιμή εισόδου 10 €)
ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Ώρα έναρξης των συναυλιών 21.30

Κατά την διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιούνται πεζοπορίες (Περιήγηση στην περιοχή μέχρι το Φράγμα του Αξιού) θα υπάρχουν χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα της περιοχής ενώ οι νεαροί επισκέπτες του φεστιβάλ θα μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην Ιππασία και να παίξουν περιβαλλοντικά παιχνίδια. Ακόμη ,Lazy Dayz (Τσίρκο δρόμου – Ξυλοπόδαροι – Fire Eaters) .

Πως θα πάτε

Από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ πάμε για ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ, μετά στρίβουμε δεξιά για ΚΟΥΦΑΛΙΑ και από το κέντρο του χωριού στρίβουμε πάλι δεξιά μετά το δημαρχείο στα φανάρια και πάμε όλο ίσια μέχρι το ποτάμι όπου στρίβουμε πάλι δεξιά (υπάρχει και σηματοδότηση) για ΚΑΤΙ ΚΑΤΙ ΥΑ MUDO.
Απόσταση περίπου 30 χιλιόμετρα.

Για περισσότερες πληροφορίες - 0974-055019





© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge