Μόνιμα άρθρα στο goTHESS
Φεστιβάλ
6/7/2002

Rock Φεστιβάλ Δρυμού



Σάββατο, 31 Αυγούστου 2002 - Tσοπάνα Rave, Πυξ Λαξ
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2002 - ʼγγελος Μουρβάτης + Ψυχή, Ρόδα της Ερήμου, Διάφανα Κρίνα


έξι (6) σημεία αιχμής

1.- Το Ροκ Φεστιβάλ στον Δρυμό τείνει να αποχτήσει θεσμική αξία. Kάντε το, εγγυημένα, bookmark στις αγαπημένες σας καλοκαιρινές εκδηλώσεις. Το Ροκ Φεστιβάλ στον Δρυμό, ανάβει τα πνεύματα κάθε τέλη καλοκαιριού και, χρόνο με τον χρόνο, αυξάνει την επιρροή του στο κοινό, συγκεντρώνοντας μουσικόφιλους και συναυλιάκηδες απ' όλη τη γύρω περιοχή. Αν τα μουσικά φεστιβάλ είχαν το δικό τους Χρηματιστήριο, ο τίτλος "Ροκ Φεστιβάλ στον Δρυμό" θα σημείωνε συνεχή άνοδο.

2.- Στη σκηνή του Ροκ Φεστιβάλ στον Δρυμό αποτυπώνονται όλες οι τάσεις. Ως τώρα, στη σκηνή του Ροκ Φεστιβάλ στον Δρυμό έχουν ιερουργήσει οι πιο ενδιαφέροντες καλλιτέχνες της ελληνικής ηλεκτρ(ον)ικής σκηνής. Θέλετε ονόματα; Μανώλης Φάμελλος και Ποδηλάτες, Ξύλινα Σπαθιά, Μωρά Στη Φωτιά, Μάσκες, Μίκρο, Μαύρη Μαγιονέζα, Ρόδα Της Ερήμου, Τσοπάνα Rave, Λουδίας, Universal Trilogy, Ντίνος Σαδίκης, Γκούλαγκ, Ευοί Ευάν, ʼλλοθι, The Earthbound, Tρύπες. Το σκεπτικό είναι να αντιπροσωπεύονται ρεύματα απ' όλο το φάσμα της εγχώριας ροκ-και-όχι-μόνο-ροκ κίνησης.

3.- Το φετινό καλλιτεχνικό δυναμικό δεν έχει προηγούμενο.
Σάββατο, 31 Αυγούστου 2002: H πρώτη νότα θα προέρχεται από τα μουσικά όργανα των Tσοπάνα Rave. Κάθε εμφάνιση των πολυαγαπημένων Τσοπάνα μεταδίδει παλμούς ενθουσιασμού στο ακροατήριο. Αιχμηρό χιούμορ στους στίχους και ζηλευτά καλά τραγούδια, παιγμένα με ακράτητο κέφι. Αμέσως μετά τους Τσοπάνα, η σκηνή του Ροκ Φεστιβάλ στον Δρυμό είναι όλη των Πυξ Λαξ. Η μεγάλη παρέα, που λατρεύτηκε όσο ελάχιστες άλλες από το ελληνικό κοινό, θα παίξει τραγούδια από όλη τη δισκογραφική της πορεία, σ' ένα σετ που αναμένεται να μας μείνει αξέχαστο. Ρίγη συγκίνησης, ιδρώτας, αδρεναλίνη και παλλαϊκή συμμετοχή: τα χαρακτηριστικά των εκστατικών συναυλιών των Πυξ Λαξ!

Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2002: Ο αξιαγάπητος ʼγγελος Μουρβάτης θα ανέβει πρώτος στη σκηνή. Τραγούδια γεμάτα ευαισθησία και μελωδία, από έναν σεμνό τραγουδοποιό με προσωπικό ύφος. Θα τον συνοδεύσουν οι μουσικοί του, ορθώς ονομαζόμενοι Ψυχή. Ψυχής βάλσαμο τα τραγούδια του ʼγγελου. Λίγο αργότερα, ετοιμαστείτε να δεχτείτε τις ροκ εν ρολ δονήσεις των εκ Πτολεμαΐδας Ρόδων της Ερήμου. Το συγκρότημα θα παρατάξει, σκηνικά, τραγούδια από τους δύο ως τώρα δίσκους του (δύο έχουν ως σήμερα κυκλοφορήσει και οι Τσοπάνα Rave και ο Μουρβάτης), αλλά και ακυκλοφόρητο υλικό, για το οποίο οι γνωρίζοντες λένε ότι θα εκπλήξει ευχάριστα! Μετά την ηλεκτρική ηδονή των Ρόδων, θα ηχήσουν οι δύο κιθάρες, το μπάσο και τα τύμπανα των Διάφανων Κρίνων. Σημειωτέον: Τα Κρίνα πραγματοποιούν στον Δρυμό τη μοναδική φετινοκαλοκαιρινή τους εμφάνιση. Το συναυλιακό μεθύσι τους έχει παρασύρει ακόμη και τους πιο ατάραχους. Αδύνατο να ξεφύγετε από τη μαγεία τους! Εμπειρία για μια ζωή προβλέπεται να είναι το σετ τους στον Δρυμό. Χάνεται, λοιπόν, τέτοια σύναξη;

4.- Το εισιτήριο ίσα που κοστίζει 8 ευρώ για το διήμερο! Τη, δε, δεύτερη βραδιά, μόνο 5 ευρώ! Έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο πάρτι για κάθε βαλάντιο. Το Φεστιβάλ διοργανώνει, εδώ και πέντε χρονιές, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού και υποστηρίζει με ζέση -από το 1999- ο Δήμος Μυγδονίας. Τα κριτήρια δεν είναι κερδοσκοπικά. Προέχει να γίνεται το Φεστιβάλ κάθε χρόνο, να περνάμε όλοι καλά και να καλύπτονται μερικά βασικά έξοδα.

5.- Για Δρυμό καλά πάμε; Καλά πάτε! Κάθε μισή ώρα, αναχωρεί από το ΚΤΕΛ Νομού Θεσσαλονίκης, πίσω από την Ποδηλατούπολη της οδού Λαγκαδά, (τηλέφωνο: 0310 536260) λεωφορείο για τον Δρυμό. Η διαδρομή Θεσσαλονίκη - Δρυμός (15 χιλιόμετρα) διαρκεί 40, το πολύ, λεπτά της ώρας. Το σημείο, όπου θα γίνει το Φεστιβάλ, λέγεται Τσούκα και απέχει μόλις 500 μέτρα από τη στάση του λεωφορείου. Αλλά υπάρχει και η πιο εύκολη, άμεση και εντελώς δωρεάν, λύση: λεωφορεία, ειδικά ναυλωμένα από το Φεστιβάλ, θα αναχωρούν τις ημέρες του Φεστιβάλ, στις 7 και στις 8 το βράδυ, από τον Βαρδάρη! Για να κλείσετε θέσεις σ' αυτά: 0394 072335 (Δήμος Μυγδονίας).

6.- Πλήρης δικτυακή (αλλά και τηλεφωνική!) καθοδήγηση! Το Ροκ Φεστιβάλ έχει δική του επίσημη ιστοσελίδα στο Web: http://www.drimosfestival.8m.com.Το site περιέχει οποιονδήποτε μικρό κόκκο πληροφορίας αφορά το Ροκ Φεστιβάλ στον Δρυμό, από το πώς θα πάτε, τι θα δείτε και πώς θα επιστρέψετε, μέχρι και φωτογραφικό υλικό από προηγούμενες διοργανώσεις. Πλήρης και χρηστικότατος -δικτυακός- οδηγός επιβίωσης. Κι αν, μετά από όλα αυτά, οποιοσδήποτε από το κοινό χρειαστεί επιπλέον πληροφορίες, ο Ζαφείρης Πρωιόπουλος, ψυχή του Φεστιβάλ, σας απαντά άμεσα στο 0394 032660 ή στο 0977 967289 ή στο cafezaf@hotmail.com.





© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge