Μόνιμα άρθρα στο goTHESS
Ελλάδα

Υπό την αιγίδα του Δήμου η 69η Διεθνής Έκθεση



Υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης τίθεται η 69η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, που διοργανώνει η HELEXPO από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η Θεσσαλονίκη, το Σεπτέμβριο θα ντυθεί στα χρώματα της Γενικής Έκθεσης, για την ευρύτατη προβολή του μεγαλύτερου οικονομικού γεγονότος της χώρας, ενώ, στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Αριστοτέλους, θα στηθεί μία τεράστια σβούρα, η οποία είναι και το σύμβολο της φετινής διοργάνωσης.

Η συνεργασία HELEXPO και Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία σηματοδοτεί και την αποκατάσταση της άρρηκτης σχέσης Έκθεσης – πόλεως, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν την Παρασκευή 23 Ιουλίου στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο Πρόεδρος της HELEXPO κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Θέμης Καρτσιώτης.

Ο κ.Παπαγεωργόπουλος, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης «καρδιά» της οικονομικής ζωής της πόλης, η οποία, ωστόσο, τόνισε, τα τελευταία χρόνια, είχε αποκοπεί από τη ζωή της, και επαίνεσε τη νέα διοίκηση για τις πρωτοβουλίες της.

Ο πρόεδρος της HELEXPO κ.Θωμόπουλος αναφέρθηκε στις υπερπροσπάθειες της νέας διοίκησης και των στελεχών της HELEXPO, για να αναστραφεί η εικόνα της στασιμότητας και της υποβάθμισης με στόχο την επιτυχή διοργάνωση της Γενικής Έκθεσης του Σεπτεμβρίου. «Οι προσπάθειες της νέας διοίκησης εστιάζονται στην αναβάθμιση των εκθεμάτων, στην ενίσχυση των διεθνών συμμετοχών, στην διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων, στην ενίσχυση των προγραμμάτων προώθησης της έκθεσης και των αφιερωμάτων της και στις παρεμβάσεις που ξεκινάνε για τη βελτίωση των υποδομών. Η έκθεση θα αποκτήσει στοχευμένο χαρακτήρα και δυναμισμό αντάξιο με το ρόλο της στην τοπική ανάπτυξη και την εθνική οικονομία», κατέληξε ο κ.Θωμόπουλος.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλος, κατά τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, τάχθηκε υπέρ της ενοποίησης των δύο εταιριών HELEXPO και ΔΕΘ, αποδίδοντας τη φθίνουσα πορεία τους μεταξύ άλλων και στη διάσπαση του Εθνικού Εκθεσιακού Φορέα. Σχετικά, ο πρόεδρος της HELEXPO κ. Θωμόπουλος υποστήριξε την άποψη ότι μόνο ένας ενιαίος φορέας, ο οποίος θα διαχειρίζεται και τα ακίνητα και τις εκθέσεις, θα μπορέσει να ξεπεράσει τα προβλήματα που υπάρχουν, τονίζοντας, ωστόσο, ότι μοναδικός αρμόδιος να αποφασίσει για το θέμα, είναι η κυβέρνηση. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος αναφέρθηκε επίσης στις δυνατότητες επέκτασης των δραστηριοτήτων της HELEXPO τόσο στο νέο εκθεσιακό κέντρο της Σίνδου, που θα κατασκευαστεί εφόσον η Θεσσαλονίκη αναλάβει τη διοργάνωση της EXPO του 2008, όσο και στους χώρους που απελευθερώθηκαν από τη μετεγκατάσταση του Γ’ Σώματος Στρατού και τη μετατροπή του σε στρατηγείο του ΝΑΤΟ και οι οποίοι μπορούν λειτουργικά να ενοποιηθούν με το σημερινό Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα πάρκινγκ που έχουν δρομολογηθεί στη γύρω περιοχή (ΧΑΝΘ, νέο Δημαρχείο, Πλατεία Χημείου, Ζώνη Αγγελάκη) και που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της στάθμευσης.





© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge