Μόνιμα άρθρα στο goTHESS
Media

Βασίλης Λεβαντίδης, Δημοσιογράφος



Εργοβιογραφικά

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Λεβαντίδης είναι από τα πρώτα στελέχη της Τοπικής Ραδιοφωνίας στη Θεσσαλονίκη (1989), γράφει στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, ενώ είναι ευρύτερα γνωστός από τις εκπομπές του για το βιβλίο στην ελληνική τηλεόραση.

Γεννήθηκε το 1971 στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας και μεγάλωσε στους Αναργύρους της Φλώρινας. Σπούδασε Δημοσιογραφία, Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις και Λογοτεχνία στο Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κ.Ε.Π.Ε. (Αθήνα) και στο Κέντρο Ελευθέρων Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών – Κ.Ε.Φ.Κ.Σ. (Θεσσαλονίκη). Σήμερα, συνεργάζεται με την εκπομπή «Νόστος» της ΕΡΤ3 όπου έχει την ευθύνη για το ειδικό ένθετο για το βιβλίο και τη λογοτεχνία «Βιβλίο, ένα παράθυρο στον κόσμο».

Συντάκτης της Εφημερίδας “Ημερησία” στο πολιτιστικό ένθετο “6η Ημέρα” και της εφημερίδας «Εγνατία του Σαββατοκύριακου».

Συντάκτης του πρώτου διαδικτυακού λογοτεχνικού περιοδικού www.elogos.gr και αρχισυντάκτης από τον Μάιο του 1994 εως τον Δεκέμβριο του 2000, της εβδομαδιαίας πολιτιστικής εφημερίδας των Εκδόσεων Μπαρμπουνάκης “Το Όραμα”.

Είναι συνεργάτης του εβδομαδιαίου περιοδικού «Επιλογές» της Κυριακάτικης «Μακεδονίας» και του πολιτικού περιοδικού «Έκφραση» ενώ έχει συνεργαστεί και με τα περιοδικά «Ταχυδρόμος» του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, «Θήτα» του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Βελλίδη, «Εδώ Ελλάδα», «Θητεία» του ΥΕΘΑ κ.α.

Την πορεία του στο χώρο της τηλεόρασης ξεκίνησε τον Μάρτιο του 1995 από την περιφερειακή τηλεόραση της Cosmo tv με τη μοναδική από ιδιωτικό κανάλι στη Βόρεια Ελλάδα εκπομπή για το βιβλίο με τίτλο “Best Seller”.

Από τον Μάρτιο του 1998 συνεργάστηκε με την τηλεόραση της Tv Mακεδονία, όπου παρουσίαζε την εκπομπή «Οδός Βιβλίου» η οποία μεταδόθηκε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2000.

Από τις αρχές του 2001 συνεργάστηκε με το τηλεοπτικό κανάλι Best News, όπου είχε την επιμέλεια και την παρουσίαση της εβδομαδιαίας εκπομπής “Οδός Βιβλίου” με συζητήσεις για τη λογοτεχνία, αφιερώματα και παρουσιάσεις του έργου ελλήνων και ξένων συγγραφέων.

Στέλεχος του Γραφείου Τύπου, Επικοινωνίας και Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας (Φεστιβάλ Βιβλίου, Πνευματικός Μάιος, Διαβαλκανικό Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου) και του Συνδέσμου Ο.Τ.Α. Μείζονος Θεσσαλονίκης. Συνεργάστηκε με τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας «Θεσσαλονίκη 1997» ως συντονιστής του προγράμματος για την υποστήριξη και ανάδειξη του έργου και της προσφοράς των «Λογοτεχνικών Περιοδικών της Θεσσαλονίκης».

Ο Βασίλης Λεβαντίδης είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Κέντρου Πολιτισμού και Βιβλίου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Έχει ασχοληθεί με την επιμέλεια εκδόσεων και τη διαφημιστική επικοινωνία ενώ αρθρογραφεί τακτικά σε θέματα βιβλίου, επικοινωνίας και ενημέρωσης.

τα βιβλία του

- «Πτυχές Αλήθειας» (Ποιήματα) – Εκδόσεις Μπαρμπουνάκης – 1990.
- «Ραδιοηχογραφήματα» – Εκδόσεις Μπίμπης – 1993, (Πρόλογος Εύη Δεμίρη).
- «Ελληνική Προεδρία – Δυναμική Συμβολή στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση» – Εκδόσεις Μπίμπης – 1994,(Πρόλογος Ευάγγελος Βενιζέλος, Φίλιππος Πιέρρος).
- «Στον Κόσμο της Πληροφόρησης – Θεωρία και Πράξη στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας» – Εκδόσεις Μπίμπης – 1997, (Πρόλογος Φρέντυ Γερμανός, Εύη Δεμίρη).
- «Τακτικοί Επισκέπτες» - Ποιήματα – Εκδόσεις Μικρή Φιλολογική – Μπίμπης, 2000 (Πρόλογος Μόνα Κιτσοπούλου).

διακρίσεις

Για το βιβλίο του «Ραδιοηχογραφήματα» (Βασικές Αρχές Επικοινωνίας και Πρακτικής στην Ελεύθερη Ραδιοφωνία), τιμήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1994 από το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας, την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ.

Στις 14 Φεβρουαρίου 2000 το Εθνικό και Καποδιστριακό ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ τον βράβευσε για το βιβλίο του «Στον Κόσμο της Πληροφόρησης» το οποίο διδάσκεται στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Α.Π.Θ. και σε άλλες ιδιωτικές σχολές δημοσιογραφίας της χώρας μας.

Για την προσφορά του στο χώρο του βιβλίου τιμήθηκε τον Φεβρουάριο του 2000 από τον Σύλλογο Βιβλιοπωλών Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Φεβρουάριο του 2001 από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.

επικοινωνία

Στις μέχρι τώρα εκπομπές που είχαν ως αντικείμενο το Βιβλίο και τον έντυπο λόγο, έχουν εμφανιστεί πάνω από 200 συγγραφείς, λογοτέχνες και εκδότες της Βόρειας Ελλάδας αλλά και καταξιωμένοι λογοτέχνες από όλη τη χώρα.

Μεταξύ άλλων οι συγγραφείς : Φρέντυ Γερμανός, Χρήστος Γιανναράς, Ζωρζ Σαρή, Αντώνης Σαμαράκης, Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, Κώστας Ζουράρις, Αντόνιο Ταμπούκι, Ζακ Λακαριέρ, Ρόσα Μοντέρο, Νίκος Κατσαλίδας, Γιώργος Χρονάς, Γιάννης Ξανθούλης, Σταμάτης Φασουλής, Ντίνος Χριστιανόπουλος, Νίκος Μπακόλας, Τάκης Βαρβιτσιώτης, Νέστορας Μάτσας, Τηλέμαχος Αλαβέρας, Εμμανουήλ Κριαράς, Νικόλαος Μουτσόπουλος, Περικλής Σφυρίδης, Χρήστος Χωμενίδης, Πέτρος Τατσόπουλος, Πρόδρομος Μάρκογλου, Δημήτρης Ζαννίδης, Λευθέρης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Ραπτόπουλος, Ρέα Γαλανάκη, Τίτος Πατρίκιος, Γιώργος Κάτος, Θέτη Χορτιάτη, Χρήστος Τσολάκης, Νίνα Κοκκαλίδου - Ναχμία, Αλέξανδρος Κοσματόπουλος, Ρούλα Αλαβέρα, Μάγδα ΄Ελληνα, Σου Παπαδάκου, Τάσος Φάλκος, Μηνάς Βιντιάδης, Ιάσονας Τριανταφυλλίδης, Ιωάννης Χριστοδούλου, Γιάννης Τζανής, Μαρία Αρχιμανδρίτου, Κώστας Διγκαβές, Ευγένιος Σπαθάρης, Μόνα Κιτσοπούλου, Κώστας Χαρδαβέλλας, Γιώργος Αναστασιάδης, Λυκούργος Κομίνης, Κώστας Μπλιάτκας, Κων/νος Βακαλόπουλος, Νίκος Καλογήρου, Γιώργος Χουρμουζιάδης, Αλέκος Δαφνομήλης, Νίκος Βουργουντζής, Φαίδων Γιαγκιόζης, Νίκος Μπιλιλής, Σωτήρης Ζήκος, Τέσσα Δουλκέρη, Γιάννης Υφαντής, Γιώργος Πιπερόπουλος, Ελένη Γαβρά, Βασίλης Μποζίκης, Γιάννης Χατζής, Έλενα Αρτζανίδου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Β.Ε. Μπάμπης Μπαρμπουνάκης και οι Εκδότες, Θανάσης Καστανιώτης, Ηλίας Λιβάνης, Νίκος Καρατζάς, Γιώργος Μαραντέλος, Aντώνης Μαλλιάρης, Πέτρος Παπασαραντόπουλος, Παναγιώτης Ραγιάς, Βασίλης Χρήστου, Γιώργος Μπίμπης, Μανώλης Μπαρμπουνάκης κ.α.





© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge