Μόνιμα άρθρα στο goTHESS
Μουσική

16ο Εθνο-τζαζ Φεστιβάλ Δήμου Θεσσαλονίκης



20 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου στο Μύλο Θεσσαλονίκης


Είναι ο πιο μακροχρόνιος θεσμός στο χώρο της τζαζ μουσικής στην Ελλάδα. Ξεκίνησε το 1984 αν και στο δρόμο χάθηκαν μερικές διοργανώσεις. Μέσα σε αυτά τα χρόνια το φεστιβάλ θεσμοθετήθηκε. Φιλοξένησε αρκετά διάσημα ονόματα -STEVE LACY - PHARAOH SANDERS-PAUL BLEY -LEE KONITZ- LOU DONALDSON -BILLY COBHAM κ.α.

Το φεστιβάλ βλέπει μπροστά ,έχει διατηρήσει την καλλιτεχνική του ανεξαρτησία,και σίγουρα κατατάσσεται στα καλύτερα της Ευρώπης.
Η τζαζ είναι μουσική της ελεύθερης έκφρασης, η μουσική των λαών, είναι ο ήχος της έκπληξης, συγγενεύουν μέσω της παράδοσης ,είναι μουσικές που βγαίνουν πηγαία, μουσικές που είναι φτιαγμένες από ανθρώπους για ανθρώπους.

Το 16ο φεστιβάλ παρουσιάζει αυτή την πολυμορφία της έκφρασης. Η κιθάρα του Al di Meola τα υπέροχα τραγούδια της ντίβας του Almodovar, Luz Casal ο σκληρός ήχος του Scot Henderson ,το ακορντεόν του R.Galliano, η νέα δουλεία της δικής μας Λόλας Τοτσιου δένουν με τα συν και πλην του Σάκη Παπαδημητρίου που θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ. Ο Χρήστος Ραφαηλιδης με τους Manhattan Vibes θα μας μεταφέρει τον ήχο της Νέας Υόρκης στη Θεσσαλονίκη. Θα υπάρχει και έκθεση φωτογραφίας του Β.Μποζικη που με την μηχανή του έπιασε στιγμές από τα πρώτα βήματα του φεστιβάλ.
Όλα αυτά θα συμβαίνουν στο Μύλο που θα βάλει τα καλά του για να δεχθεί τους φίλους της μουσικής.
Η τζαζ είναι άποψη και δεν έχει ανάγκη άλλης άποψης για να ζήσει , το ίδιο και οι μουσικές των λαών. Βρείτε τον εαυτό σας μέσα από τα μουσικά ιδιώματα , μεθύστε με τον κάθε ήχο. Η μουσική σίγουρα μεθάει οποίον την απολαμβάνει και προσφέρει στον καθένα από κάτι .
Αυτό το κάτι σίγουρα θα το βρείτε στην συνάντηση μας.

Νίκος Θεοδωράκης


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
20-9-2004. AL DI MEOLA QUARTET - Θέατρο Δάσους.
22-9-2004. Συναυλία ΛΟΛΑ ΤΟΤΣΙΟΥ - Μύλος
24-9-2004. LUZ CASAL - Mυλος
26-9-2004. SCOT HENDERSON TRIO - Μύλος.
27-9-2004. Συναυλια ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - Μύλος.
29-9-2004. Συναυλία ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ - MANHATTAN VIBES - Μυλος.

 
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
1-10-2004. Στα Ίχνη των Τσιγγάνων-FRANCIS MOERMAN-Μύλος.
2-10-2004. RICHARD GALLIANO-Piazzola For Ever.-Μύλος.
 
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ -20 Σεπτεμβριου-15 Οκτωβρίου.
"Η Ιστορία της τζαζ στη Θεσσαλονίκη"
Βασίλη Μποζικη - Μύλος.
 



nothing





© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge