Top
gothess Home Page
facebook twiter
Μόνιμα άρθρα στο goTHESS
Pets

Χρήσιμες πληροφορίες

12 Χρυσοί Κανόνες για τον υπεύθυνο ιδιοκτήτη κατοικιδίωνΠρόγραμμα Φροντίδας Αδέσποτων Ζώων πραγματοποιεί ο Δήμος Καλαμαριάς. Οπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του, ομάδα ζωόφιλων κατοίκων περισυλλέγει τα αδέσποτα τα οποία μεταφέρονται για εμβολιασμό και στείρωση. Κατόπιν δίδονται σε οικογένειες για υιοθεσία ή επιστρέφουν στον χώρο περισυλλογής τους.
Η ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμαριάς διατηρεί και φωτογραφικό αρχείο με αδέσποτα τα οποία προορίζονται για υιοθεσία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2310478546 καθώς και στο 2310493051.

Η σχετική ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμαριάς είναι η : http://www.kalamaria.gr/stray.htm
12 Χρυσοί Κανόνες για τον υπεύθυνο ιδιοκτήτη κατοικιδίων

Τι νόημα θα είχε η ζωή χωρίς φίλους; Το Φιλοζωΐκό Σωματείο «ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΖΩΩΝ» και ο Δήμος Αμπελοκήπων σας θυμίζουν ότι η φιλία έχει ευθύνες. Για αυτό διαβάστε προσεκτικά τους 12 Χρυσούς Κανόνες του Υπεύθυνου Ιδιοκτήτη που ακολουθούν και που είναι σύμφωνοι με την ελληνική νομοθεσία για την προστασία των ζώων και των ανθρώπων.

1. ΕΚΠΑΙΔΕΥΩ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΚΟΥΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ.

2. ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΠΟ Η΄ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΕΛΕΓΧΩ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ, ΓΚΑΖΟΝ ΚΑΙ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ. ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΩ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΤΟΥ. ΤΟΝ ΚΡΑΤΩ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΡΙ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΠΕΡΠΑΤΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

3. ΤΟΥ ΦΟΡΑΩ ΠΑΝΤΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ.

4. ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΩ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΤΡΕΠΩ ΝΑ ΓΑΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ.

5. ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΩ ΜΟΝΟ, ΟΥΤΕ ΔΕΜΕΝΟ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ. ΝΟΙΩΘΕΙ ΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΞΙΑ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΙΝΗΣΗ.

6. ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ Η΄ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ.

7. ΤΟΥ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙ, ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΣΚΙΕΡΟ ΜΕΡΟΣ.

8. ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΟ ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ.

9. ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΩ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. ΣΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ Η΄ ΜΕΡΙΜΝΩ ΕΓΚΑΙΡΑ ΓΙΑ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΕΙ.

10. ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ.

11. ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΖΕΥΓΑΡΩΝΕΙ. ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΩ Η΄ ΤΟΝ ΣΤΕΙΡΩΝΩ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟ 95% ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΓΕΝΝΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΩΣΗ.

12. ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΖΩΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΥ.

Ο Δήμος Αμπελοκήπων, σε συνεργασία με το Φιλοζωΐκό Σωματείο «ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΖΩΩΝ», αποφάσισε να εφαρμόσει πρόγραμμα στειρώσεως των ελευθέρων ζώων που κινούνται στα όρια του Δήμου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καταρχήν έλεγχο της υγείας του ζώου, στείρωση, νοσηλεία 5-8 ημερών, τατουάζ, εμβολιασμό για 6 ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης και της λύσσας, ειδικό περιλαίμιο με στοιχεία και επιστροφή στον φυσικό του χώρο. Οι φιλόζωοι δημότες που ενδιαφέρονται να στειρώσουν αδέσποτα ζώα θα τηλεφωνούν στο τηλ. 6972/277.657 ή στο τηλ. 2310729.602 για να δίνουν πληροφορίες για το σημείο που τα ζώα αυτά συχνάζουν.

Οι εθελοντές του ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΖΩΩΝ θα παραλαμβάνουν τα ζώα παρουσία τους και επίσης παρουσία τους θα τα επιστρέφουν. Για κάθε ζώο που στειρώνετε θα υπάρχει στον ΔΗΜΟ ειδική κάρτα με όλα τα στοιχεία του, φωτογραφία, εμβολιασμός καθώς και ποιοι φιλόζωοι το φροντίζουν και ενδιαφέρονται γιa αυτό. Είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε την βοήθεία σας και την συνεργασία σας ώστε αφενός να αποτρέψουμε τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των αδέσποτων και αφετέρου τα υπάρχοντα να είναι ελεγμένα και υγιή.

© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας