Μόνιμα άρθρα στο goTHESS
Pets
6/7/2002

Εκστρατεία προστασίας για αδέσποτα στον Εύοσμο



Εκστρατεία προστασίας των αδέσποτων ζώων ξεκινά μέσα στις επόμενες ημέρες ο Δήμος Ευόσμου, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες παίρνει τεράστιες διαστάσεις. Με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και της φροντίδας των αδέσποτων ζώων που συχνάζουν σε διάφορα σημεία του Ευόσμου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προχωρούν αρχικά σε καταγραφή των περιστατικών και στην συνέχεια στην περισυλλογή τους.

Ομάδα κτηνιάτρων αφού θα εξετάσει ακολούθως την κατάσταση της υγείας των ζώων θα προχωρά σε εμβολιασμούς και σε στειρώσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής τα ζώα θα επιστρέφονται στο φυσικό τους περιβάλλον, ενώ ο Δήμος Ευόσμου θα ζητήσει τη συνδρομή των φιλοζωικών σωματείων έτσι ώστε αφού δημιουργηθεί η κατάλληλη υποδομή να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή καλούνται να γίνουν οι δημότες και οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι μπορούν να διευκολύνουν το έργο της καταγραφής, υποδεικνύοντας τα περιστατικά αδέσποτων ζώων που τυχόν βρίσκονται στην αντίληψη τους. Το τηλέφωνο στο οποίο μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι είναι : 2310756000.

«Στόχος μας είναι η αντιμετώπιση των αδέσποτων να γίνεται υπεύθυνα. Θα χρηματοδοτήσουμε τη δημιουργία κυνοκομείων, ώστε η λύση στο πρόβλημα να είναι αποτέλεσμα συνολικής προσπάθειας. Για τον λόγο αυτό ζητούμε τη συμβολή των ίδιων των δημοτών» τονίζει χαρακτηριστικά ο Δημοτικός Σύμβουλος και εισηγητής της προτάσεως κ. Πέτρος Σούλας.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για τα αδέσποτα ζώα, ο Δήμος Ευόσμου θα διανείμει τις επόμενες ημέρες δωρεάν ενημερωτικά φυλλάδια προς τους κατοίκους της περιοχής τονίζοντας την ανάγκη της καταγραφής και της σήμανσης των αδέσποτων ζώων.


Δημήτρης Σαββουλίδης
Προγραμματιστής εφαρμογών
697 2153794
http://www.gothess.gr





© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge