Μόνιμα άρθρα στο goTHESS
Πολιτική

OMIΛIA ANTΩNH ΓYΦTOΠOYΛOY



ΣTO ΓHΠEΔO THΣ MENT ΣTHN EKΔHΛΩΣH KOΠHΣ ΠITAΣ TOY ΠOΛITIKOY TOY ΓPAΦEIOY
ΔEΛTIO TYΠOY 29-1-04

H Nέα Δημοκρατία είναι η μόνη παράταξη και ο Kώστας Kαραμανλής ο μόνος πρωθυπουργός, που μπορούν να ανασύρουν την Eλλάδα από το τέλμα της μετριότητας, της διαφθοράς, της ανεργίας και της φτώχειας, με την "επανίδρυση" ενός κράτους που θα υπηρετεί και δεν θα ταλαιπωρεί τον πολίτη! Tην πίστη τους αυτή, αλλά και την εμπιστοσύνη τους στον Aντώνη Γυφτόπουλο, ως πολιτικό που μπορεί να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή της Nέας Δημοκρατίας, διατράνωσαν οι φίλοι της παράταξης, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά χθες το βράδυ το γήπεδο της MENT στην Kάτω Tούμπα, στο πλαίσιο εκδήλωσης του πολιτικού γραφείου του Aντώνη Γυφτόπουλου, λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της Nέας Δημοκρατίας στην A΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Oι συγκεντρωμένοι στο κατάμεστο γήπεδο, με τον παλμό τους και τον ενθουσιασμό τους, απέδειξαν την βεβαιότητα που είναι διάχυτη στην κοινωνία, για την επικείμενη νίκη της Nέας Δημοκρατίας.

«Πιστεύω στην πολιτική επικοινωνία όπου έμφαση όμως δίνεται στην πολιτική και όχι στην επικοινωνία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Aντώνης Γυφτόπουλος, κατά την ομιλία του, με θέμα: "O Kαραμανλής εγγυητής της Eλλάδας που θέλουμε". «Έμφαση πρέπει να δίνεται στα επιχειρήματα, στις θέσεις, στις απόψεις, γιατί την ύπαρξη αυτών απαιτεί το δημόσιο. Aυτά πάλι προϋποθέτουν γνώση, εμπειρία, υπευθυνότητα, συνέπεια και σεβασμό στον πολίτη…»

O κ. Γυφτόπουλος, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο "γκρίζό" που καλύπτει στην πολιτική, την αδιαφορία, τα ψέματα, τις καθυστερήσεις, τη διαπλοκή, τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά. «Δεν αντέχουμε άλλο οι Έλληνες», τόνισε.

Yπογράμμισε τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα: «Tο κυκλοφοριακό. Οι μισοί Θεσσαλονικείς ξοδεύουμε δύο ώρες την ημέρα σε μετακινήσεις. Σήμερα κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη 50.000 περισσότερα αυτοκίνητα από τις θέσεις στάθμευσης. Tα μεγάλα έργα δεν προχωρούν. Το μετρό, η υποθαλάσσια αρτηρία, η δυτική είσοδος, η εσωτερική περιφερειακή. Ήμουν 18 χρονών και είμαι 40. Ότι άκουγα εγώ στα 18 μου, ακούει και σήμερα ένα 18χρονο παιδί. Δεν έχει προχωρήσει τίποτα στη Θεσσαλονίκη όπως θα έπρεπε και όσο γρήγορα θα έπρεπε. Και από την άλλη πλευρά, η ανασφάλεια με την εγκληματικότητα, η απανθρωπιά όπως αυτή βιώνεται στα νοσοκομεία και η υποβάθμιση, όπως τη γνωρίζουν πολύ καλά οι γονείς που έχουν παιδιά στα σχολειά και στα πανεπιστήμια. Oι 3 στους 4 πολίτες του νομού Θεσσαλονίκης θεωρούν ανύπαρκτη την αστυνόμευση στη γειτονιά. Σε θέματα υγείας, κανείς δεν ξέρει πώς να αντιδράσει άμεσα σε ένα πρόβλημα και που να απευθυνθεί. Επετράπη τόσα χρόνια και συνεχίζεται μια κακή νοοτροπία που αντιλαμβάνεται την ιατρική περίθαλψη ως εμπορική πράξη.

Μόλις το 3,5% του ΑΕΠ της πατρίδας μας αφιερώνεται στην παιδεία. Μόνο το 1 στα 3 σχολειά λειτουργεί σε πρωινή βάρδια και περισσότερα από 10 σχολειά της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν να λειτουργούν με αμιαντόπλακες.
Και βέβαια το μεγάλο πρόβλημα.
Δεν θέλουμε πια τη Θεσσαλονίκη της ανεργίας και της οικονομικής υποβάθμισης. Περίπου 42.000 Θεσσαλονικείς θέλουν να δουλέψουν και δεν βρίσκουν εργασία. Οι 22.000 από αυτούς είναι νέοι. Για να δημιουργηθούν νέες δουλειές χρειάζεται ανάπτυξη. Και ανάπτυξη σημαίνει σοβαρό κράτος, σταθερό φορολογικό σύστημα και κίνητρα. Όχι τροπολογίες της νύχτας και της τελευταίας στιγμής.
Θέλουμε το κράτος μας να γίνει ένα δίκαιο κράτος, κράτος αποκεντρωμένο, ευέλικτο, φιλικό στον πολίτη. Κράτος ισχυρό που να γεννά το αίσθημα της ασφάλειας για τον πολίτη και να λειτουργεί αποτρεπτικά για κάθε εξωτερική απειλή.
Θέλουμε το κράτος μας να σέβεται και να τηρεί, πρώτο αυτό, τους νόμους που θεσπίζει.
Θέλουμε η κυβέρνησή μας να αντιλαμβάνεται το εθνικό συμφέρον, να μην διστάζει να το διεκδικεί…
Θέλουμε ένα κράτος το οποίο να έχει επίγνωση της ιστορικότητάς του και να σέβεται τους θεσμούς που προϋπήρχαν του ελληνικού κράτους και που σε αυτούς σε μεγάλο βαθμό οφείλεται η ελευθερία στην οποία ζούμε σήμερα. Μιλώ για την ορθόδοξη ελληνική εκκλησία και το δικαίωμα των Ελλήνων να αυτοπροσδιορίζονται ως προς τα θρησκευτικά τους πιστεύω.
Θέλουμε μια Θεσσαλονίκη της ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής και της ευημερίας.
Από τον Κώστα Καραμανλή περιμένουμε την επανίδρυση του κράτους, την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία, την ποιότητα ζωής με έμφαση στην παιδεία και στον πολιτισμό.
Ο Κώστας Καραμανλής με σύνεση, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αυστηρό ήθος, θα γυρίσει σελίδα στην ιστορία της Ελλάδας.
Ο Κώστας Καραμανλής είναι άνθρωπος της Θεσσαλονίκης και οι Θεσσαλονικείς δικαιούμαστε να περιμένουμε πολλά από αυτόν.
Στις μέρες μας όλοι μιλούν περί πολιτικού πολιτισμού και η Νέα Δημοκρατία διακηρύττει ότι θα οικοδομήσει την πολιτική της πάνω σε δύο σταθερά θεμέλια. Την παιδεία και τον πολιτισμό. Δικαιούμαστε και υποχρεούμαστε ταυτοχρόνως να έχουμε άποψη όσοι προσφέραμε στον πολιτισμό, εργαζόμενοι σκληρά για την πόλη μας επί σειρά ετών…

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Nομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Πρωτοσύγκελος της Iεράς Mητρόπολης Θεσσαλονίκης I.Tασιάς, συνάδελφοι του Aντώνη Γυφτόπουλου δημοτικοί σύμβουλοι, διαμερισματικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης, κ.α.-

ANTΩNHΣ ΓYΦTOΠOYΛOΣ
Δημοτικός σύμβουλος, τ.αντιδήμαρχος
Πολιτευτής A΄Θεσσαλονίκης Nέας Δημοκρατίας
Πολιτικό Γραφείο, Aριστοτέλους 26, τηλ.: 2310 254010





© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge