Μόνιμα άρθρα στο goTHESS
Πολιτική

H κεντρική πολιτική ομιλία του Γ.Μυλόπουλου



Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου έγινε η κεντρική πολιτική ομιλία του Καθηγητή του ΑΠΘ και Υποψήφιου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μυλόπουλου. Στην ομιλία του ο κ. Μυλόπουλος αναφέρθηκε στις 3 εποχές της μεταπολίτευσης με έμφαση στη νέα εποχή που εγκαινιάζουν οι εκλογές της 7ης Μαρτίου. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην εποχή της μεγάλης κοινωνικής και οικονομικής αλλαγής για τη χώρα, την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου και στην εποχή του εκσυγχρονισμού των θεσμών και των υποδομών της χώρας, την εποχή του Κ. Σημίτη.

Η επόμενη εποχή, 30 χρόνια μετά τη μεταπολίτευση, θα είναι η εποχή του πολίτη και της επίλυσης των προβλημάτων της ποιότητας της ζωής του, όπως είναι η υγεία, η παιδεία, η οικολογία και το περιβάλλον και η βιώσιμη ανάπτυξη της περιφέρειας. Στην εποχή αυτή χρειάζονται νέες πολιτικές και νέοι πολιτικοί με γνώσεις και ευαισθησία για τα προβλήματα του πολίτη, πρόσθεσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ζητήματα της παιδείας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη αποδοχή από μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της γνωστής τροπολογίας Χατζηδάκη, σύμφωνα με την οποία αναγνωρίζονται τα πτυχία που χορηγούνται από τα ιδιωτικά Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, ως ισότιμα με τα πτυχία των υπολοίπων Πανεπιστημίων. Χαρακτήρισε την τροπολογία πολιτικό ολίσθημα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο αποκαλύπτει πλήρως τη νεοφιλελεύθερη πολιτική και τις πραγματικές προθέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενώ στο πρόγραμμά τους υποστηρίζουν τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, στην πράξη υποστηρίζουν τις ιδιωτικές, κερδοσκοπικές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις.

Αν κάποιος υποστηρίζει ότι σήμερα δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ δεξιών και σοσιαλιστικών κομμάτων και πολιτικών, ας δει τη σχετική ψηφοφορία στην Ευρωβουλή. Σύσσωμα τα δεξιά Ευρωπαϊκά κόμματα υπερψήφισαν την λαϊκίστικη τροπολογία, ενώ αντιθέτως τα σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα την καταψήφισαν, υποστηρίζοντας τον δημόσιο και αξιοκρατικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης.





© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge