Μόνιμα άρθρα στο goTHESS
Θέατρο
18/6/2012

Ομάδα Θεάτρου Ars Moriendi

Βιογραφικό



Η Ομάδα Θεάτρου ars moriendi δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2007 από τον ηθοποιό Θάνο Νίκα και την Δρ. Θεατρολογίας Πηνελόπη Χατζηδημητρίου.

Στελεχώθηκε από νέους καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από το χώρο του θεάτρου και του χορού.

Από το Νοέμβριο 2007 μέχρι τον Μάιο 2011, στεγάστηκε στo δικό της στούντιο.

Έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις Οδυσσέας του Δημήτρη Δημητριάδη, Περιγραφή Εικόνας του Heiner Μüller, Περιγραφή Εικόνας-Εκδοχή Β΄ του Heiner Μüller, Οδυσσέας και κάτι, βασισμένη στην τριλογία Ομηριάδα του Δημήτρη Δημητριάδη και Φαίδρας Τόπος, μια σύνθεση από τους Κρήτες του Ευριπίδη.

Τον Οκτώβριο 2011, συμμετείχε στην Απογραφή Πληθυσμού των Δημητρίων, με την παράσταση Πεθαίνω σαν Χώρα του Δ. Δημητριάδη.

Το φετινό Μάρτιο, μετά από πρόσκληση του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών του Α.Π.Θ. για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, παρουσίασε την περφόρμανς Κατάλογοι.14 – Πένθη του Δ. Δημητριάδη.

Στόχος της ομάδας είναι να λειτουργήσει ως ένας χώρος έρευνας και δημιουργίας που θα προσφέρει εναλλακτικές αναγνώσεις έργων της ελληνικής και της ξένης δραματουργίας.



Ομάδα Θεάτρου Ars Moriendi





© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge