Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25-11-2019

Το Digital Economy Forum διεξάγεται σήμερα σε ξενοδοχείο της Αθήνας

Από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας

Το Digital Economy Forum διεξάγεται σήμερα σε ξενοδοχείο της Αθήνας
fontsize
Εχει λήξει στις: Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Με το σύνθημα «η ψηφιακή τεχνολογία και καινοτομία μπαίνει σε θέση οδηγού για το νέο παραγωγικό μοντέλο, το οποίο έχει ανάγκη η ελληνική Οικονομία» διεξάγεται σήμερα σε ξενοδοχείο της Αθήνας, το «digital economy forum 2019: Leading Greece to Growth».

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Π. Παυλοπούλου, ενώ κεντρικός ομιλητής στο επίσημο δείπνο το βράδυ είναι ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου επρόκειτο να πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, ωστόσο η ομιλία του στη συζήτηση στη Βουλή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, δεν του επιτρέπει να παραβρεθεί. Στο συνέδριο, σύμφωνα με ενημέρωση του κόμματος, θα παραστεί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης.

Στο digital economy forum 2019 συμμετέχουν πολλά κυβερνητικά στελέχη, υπουργοί και εκπρόσωποι πολιτικών φορέων, εκπρόσωποι κλαδικών φορέων και οργανισμών, εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών Θεσμών, εκπρόσωποι και επιχειρηματίες τόσο του κλάδου Ψηφιακής Τεχνολογίας, όσο και όλων των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα το «παρών» θα δώσουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας & Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας.

Επιπλέον, θα συμμετέχουν ως ομιλητές ο Ray Pinto, Director for Member Relations and Digital Transformation, DIGITALEUROPE, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος, Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ο Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ, Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, (Ε.ΕΝ.Ε.), ο Αντώνης Μακρής, Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΛΠΕ, ο Γιώργος Ξηρογιάννης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, ΣΕΒ, κ.α.

Επίσης, όπως αναφέρει και σχετική ανακοίνωση του ΣΕΠΕ, «στο πλαίσιο του digital economy forum 2019, η εταιρεία Deloitte θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες και τα ευρήματα της Στρατηγικής Μελέτης για τον κλάδο, η οποία εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του ΣΕΠΕ, ώστε ο Ελληνικός κλάδος ψηφιακής τεχνολογίας να ανταποκριθεί στις παγκόσμιες προκλήσεις σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό αλλά και την ενεργό συμμετοχή της χώρας στην 4η βιομηχανική επανάσταση.

Σκοπός της μελέτης είναι να υποστηρίξει τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου ΤΠΕ, ενισχύοντας την εξωστρέφεια και την αύξηση των επενδύσεων των επιχειρήσεων του στην Ελλάδα, με στόχο να αναβαθμίσει τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας και την ανάσχεση του "brain drain"».

Οι βασικές θεματικές ενότητες του Συνεδρίου αφορούν στην Προσέλκυση επενδύσεων στις ψηφιακές τεχνολογίες στη χώρα μας, στην Αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών σε παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας, στην Ψηφιακή Ελλάδα της επόμενης πενταετίας, καθώς και στην Αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών για τον ταχύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό της πολιτείας και της οικονομίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ο «Καρυοθραύστης» στο Christmas Theater
Ο «Καρυοθραύστης» στο Christmas Theater

Με κορυφαίους σολίστ των μπαλέτων Μπολσόι

11-12-2019


«Στη Χώρα Των Ποντικιών» στο Θέατρο Ξυλοτεχνία
«Στη Χώρα Των Ποντικιών» στο Θέατρο Ξυλοτεχνία

Θεατρική παράσταση από την Παιδική Σκηνή του Δήμου Περιστερίου

11-12-2019

Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας στο Σύνταγμα
Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας στο Σύνταγμα

Μπακογιάννης: Αυτά τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο για το κέντρο αλλά και για τις γειτονιές της Αθήνας

11-12-2019

Φωταγωγήθηκε το δέντρο στην πλατεία Συντάγματος
Φωταγωγήθηκε το δέντρο στην πλατεία Συντάγματος

«Άρωμα» Χριστουγέννων στο κέντρο της Αθήνας

10-12-2019

«Αξύριστα πηγούνια» στο Από Μηχανής θέατρο
«Αξύριστα πηγούνια» στο Από Μηχανής θέατρο

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη

10-12-2019

ΟΑΣΑ: Τροποποίηση  λεωφορειακών γραμμών 021, 046, 813
ΟΑΣΑ: Τροποποίηση λεωφορειακών γραμμών 021, 046, 813

Λόγω εορταστικών εκδηλώσεων

10-12-2019

Λόντρα - Παρίσι - Νιου Γιορκ: Η Αργυρώ Καπαρού στη Ρότα!
Λόντρα - Παρίσι - Νιου Γιορκ: Η Αργυρώ Καπαρού στη Ρότα!

Με Γιαννακοπούλου, Μπαζάκα, Ψημίτη και Γιάννη Τσόλκα στο πιάνο

10-12-2019
goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ