Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-11-2019

Blue Prototype - ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας

Υποστήριξη νέων επιχειρηματιών για την προώθηση δράσεων σχετικών με τη θαλάσσια οικονομία

Blue Prototype - ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας
fontsize

Την πολιτική βούληση της Περιφέρειας Αττικής να επενδύσει στην ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γ. Στασινό και τον Πρόεδρο του ΕΛΚΕΘΕ Καθηγητής του ΕΜΠ Σπύρος Μαυράκο, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Αντικείμενο της Συνέντευξης Τύπου ήταν η παρουσίαση της β’ φάσης της πρωτοβουλίας «Blue Prototype» που έλαβαν από κοινού η Περιφέρεια Αττικής, το ΤΕΕ και το ΕΛΚΕΘΕ. Πρόκειται για μία πιλοτική δράση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και υπό την Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία και δίνει τη δυνατότητα υποστήριξης καινοτόμων ιδεών, ατομικών ή ομαδικών, ερευνητών, νέων ή επίδοξων επιχειρηματιών, σχετικών με τη θαλάσσια οικονομία.

«Στόχος είναι να βάλουμε επιτέλους ένα τέλος στο θλιβερό φαινόμενο του braindrain»

Κατά την τοποθέτηση του ο κ. Πατούλης διατύπωσε την πεποίθηση πως το επιχειρείν αποτελεί βασικό πυλώνα για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, όπως υπογράμμισε, στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να ενδυναμωθούν νέοι επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες, για να αποκτήσουν επιχειρηματική υπόσταση και να εξελιχθούν, έχοντας ως αγορά ολόκληρο τον πλανήτη.

Οι δράσεις της β’ φάσης του προγράμματος εστιάζουν στη γαλάζια οικονομία.

Οι διαγωνιζόμενοι που θα συμμετέχουν δωρεάν θα έχουν την ευκαιρία είτε ατομικά είτε μέσα από ομάδες πέντε ατόμων να επιταχύνουν την κατάρτιση νέων ιδεών σχετικών με τη θαλάσσια οικονομία, και να τις αναδείξουν εστιάζοντας σε θεματικές όπως η Θαλάσσια υδατοκαλλιέργεια, ο παράκτιος και θαλάσσιος τουρισμός, οι θαλάσσιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η θαλάσσια βιοτεχνολογία και επιτήρηση.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι οι ομάδες που θα διακριθούν θα έχουν την αμέριστη στήριξη από την Περιφέρεια Αττικής η οποία θα συμβάλλει στην προβολή των ιδεών τους και σημείωσε πως θα συνεχίσει να ενθαρρύνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες «που συμβάλλουν στο να μείνουν και να δραστηριοποιούνται οι νέοι Έλληνες επιχειρηματίες στη χώρα μας και να βάλουμε επιτέλους ένα τέλος στο θλιβερό φαινόμενο του braindrain».

Σε 3 φάσεις το πρόγραμμα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία θα εκτυλιχθεί σε 3 φάσεις. Στην πρώτη θα επιλεγούν οι συμμετέχοντες και θα σχηματιστούν οι ομάδες, στη δεύτερη φάση οι ομάδες που θα προκριθούν θα συμμετάσχουν σε μια σειρά από σεμινάρια-εργαστήρια (workshops) σε θέματα στρατηγικών δημιουργίας αξίας στο πεδίο της θαλάσσιας οικονομίας, υποστηριζόμενοι από ειδικούς μέντορες και στην Τρίτη φάση, τον Μάιο του 2020, έως δύο από τις ομάδες που θα διακριθούν με βάση τη βαθμολογία τους, θα συμμετάσχουν στη διεθνή δημόσια επίδειξη του προγράμματος MISTRAL.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αυτοκτόνησε 46χρονος υπάλληλος  της Περιφέρειας Αττικής
Αυτοκτόνησε 46χρονος υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής

Έκανε βουτιά από τον 5ο όροφο κτιρίου της Περιφέρειας στο Κουκάκι

13-12-2019


Χριστουγεννιάτικη λάμψη  σε  δρόμους και πλατείες της Αθήνας
Χριστουγεννιάτικη λάμψη σε δρόμους και πλατείες της Αθήνας

Μπακογιάννης: Η Αθήνα λάμπει όσο ποτέ στο παρελθόν αυτές τις γιορτές

13-12-2019

Η Χορωδία 60+ Δήμου Χαλανδρίου στις φυλακές Κορίνθου
Η Χορωδία 60+ Δήμου Χαλανδρίου στις φυλακές Κορίνθου

Εμπρακτη απόδειξη ευαισθησίας και αγάπης..

13-12-2019


Δωρεάν 300 εισιτήρια για ανέργους από τον Παναθηναϊκό
Δωρεάν 300 εισιτήρια για ανέργους από τον Παναθηναϊκό

Αρχής γενομένης από το ματς κόντρα στη Λαμία

12-12-2019


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ