Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Δήμος Επαμεινώνδας Ηρακλής Μηλτιάδης Περικλής Σοφοκλής
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
6-12-2019

Δράσεις για παιδιά στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου

Το Πρόγραμμα

Δράσεις για παιδιά στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου
fontsize
Εχει λήξει στις: Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019
KIDS

To Κέντρο Επισκεπτών Θησείου έχει οργανώσει για τον Δεκέμβρη 2019 και στην περίοδο των Χριστουγέννων, εκπαιδευτικές δράσεις, εργαστήρια, χειροτεχνίες και κουκλοθέατρο, για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, αλλά και δράσεις στις οποίες συμμετέχουν και οι γονείς.

Κυριακή 8 /12 | ώρα 11:00-13:00
«Οι Εξερευνητές του Διαστήματος» (για παιδιά 4-6 ετών)

Οι μικροί εξερευνητές, φέτος εκτοξεύονται πέρα από τα όρια του Ηλιακού μας Συστήματος. Θα ταξιδέψουν σε μυθικούς Αστερισμούς μέσω κατασκευών και διαδραστικών παιχνιδιών, δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήματα που θα μετατρέψουν τα παιδιά σε μικρούς αστρονόμους.
Το διαστρικό μας ταξίδι φτάνει στο τέλος του, με αφήγηση μύθων της ελληνικής μυθολογίας για τους αστερισμούς, με συνοδεία ζωντανής μουσικής υπόκρουσης!
Μικροί Εξερευνητές, ετοιμαστείτε…. Απογειωνόμαστε!
Παράλληλα οι γονείς ξεναγούνται στο μουσείο του Αστεροσκοπείου στον λόφο των Νυμφών, το οποίο φιλοξενεί επιστημονικά όργανα των 19ου και 20ου αι., αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων και δείγματα σεληνιακού πετρώματος τα οποία έφτασαν στη Γη από την ιστορική διαστημική αποστολή Apollo - 11.
Είσοδος: 5 ευρώ. Κρατήσεις: drasi@noa.gr, 210 3490055 και 210 3490160.


Σάββατο 21/12 | ώρα: 11:00 – 13:00
«Χριστουγεννιάτικο Αστρονομικό Εργαστήρι» (για παιδιά 4-6 ετών)

Κατασκευές και χειροτεχνίες με θέμα τους πλανήτες, τα αστέρια και τους αστερισμούς για παιδιά προσχολικής ηλικίας θα πραγματοποιηθούν από την ομάδα των παιδικών δράσεων του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου. Οι γονείς παράλληλα επισκέπτονται το μουσείο όπου μεταξύ των υπολοίπων εκθεμάτων θα βρίσκονται, για τελευταία μέρα, εκτεθιμένα δείγματα σεληνιακού πετρώματος τα οποία έφτασαν στη Γη από την ιστορική διαστημική αποστολή Apollo - 11.
Είσοδος: 5 ευρώ. Κρατήσεις: 2103490055 και drasi@noa.gr


Κυριακή 22/12 | ώρα: 11:00 – 13:00
«Αναζητώντας το Άστρο των Χριστουγέννων» (για παιδιά 7-11 ετών)

Οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία αφού ξεναγηθούν στον χώρο του Αστεροσκοπείο και μάθουν τα πάντα για το αστέρι των Χριστουγέννων, να γίνουν οι ίδιοι εξερευνητές! Με χειροτεχνίες, θεατρικά, μουσική και γρίφους θα συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν πιο κοντά στην εύρεση του Άστρου των Χριστουγέννων!
Ένα παιχνίδι θησαυρού που πραγματοποιείται από την ομάδα των παιδικών δράσεων του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου.
Είσοδος: 5 ευρώ. Κρατήσεις: 2103490055 και drasi@noa.gr


Δευτέρα 23/12 | ώρα: 18:00 – 19:30
«Ιστορίες του Ουρανού και των Ανθρώπων»
Παράσταση κουκλοθεάτρου για ηλικίες από 5 ετών και άνω.

Μικρή ιστορία της παράστασης:
Κι όμως ο ουρανός δεν ήταν πάντοτε γεμάτος αστέρια. Ούτε οι άνθρωποι αφηγούνταν πάντοτε ιστορίες. Όμως τη στιγμή που αποφάσισαν να το κάνουν κάτι θαυμαστό συνέβη.
Γέμισε ένα κενό που ούτε και αυτοί δεν γνώριζαν πως υπήρχε, της μνήμης. Ιστορίες αγάπης, αλλά και αρετής, μετατράπηκαν σε φάρους που φωτίζουν ανεξίτηλα το δρόμο των ανθρώπων. Και δεν είναι ποιητικός ο λόγος!
Τόσο εντυπωσιάστηκαν οι θεοί από τις ιστορίες αυτές, που θέλησαν να τιμήσουν τους ήρωες μεταμορφώνοντας τους σε αστέρια!
Η παράσταση βασίζεται σε μύθους αστερισμών ενώ η δραματοποίηση της πραγματοποιείται με τη χρήση διαφορετικών θεατρικών μέσων (αφήγηση, μάσκες, χάρτινες κούκλες/οριγκάμι, τραγούδι) και συνοδεύεται επί σκηνής από έναν μουσικό που παίζει διασκευασμένα παραδοσιακά τραγούδια καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις της ομάδας.
Ιδέες, κατασκευές, κείμενο, εμψύχωση/αφήγηση, σκηνοθεσία: Ιορδανίδου Αλεξάνδρα, Ιορδανίδης Γιώργης Μουσικός επί σκηνής: Sebastian Lorch (κιθάρα, μπεντίρ, ταμπούρλο, πνευστό).
Είσοδος: 10 ευρώ. Κρατήσεις: 2103490160 & 2103490036

Για να επισκεφθείτε το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο (σταθμός Θησείο) ή το Μετρό (σταθμός Μοναστηράκι) και μετά από δέκα λεπτά πεζοπορία θα βρεθείτε στην κορυφή του Λόφου Νυμφών. Το Κέντρο διαθέτει περιορισμένο χώρο στάθμευσης. Η είσοδος είναι από τις οδούς 'Πνυκός' ή 'Ωτρυνέων', ενώ μόνο ένα τμήμα της οδού 'Αποστόλου Παύλου' είναι ανοιχτή για τα οχήματα.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
10.000 μάσκες στο Δήμο Ζωγράφου από την  οικογένεια Αντετοκούνμπο
10.000 μάσκες στο Δήμο Ζωγράφου από την οικογένεια Αντετοκούνμπο

Θα μοιραστούν στους εργαζόμενους του Δήμου και σε ευπαθείς ομάδες

8-4-2020

Παροχή δωρεάν γευμάτων από το Δήμο Αχαρνών
Παροχή δωρεάν γευμάτων από το Δήμο Αχαρνών

Δήλωση ενδιαφέροντος από δημότες που χρήζουν βοήθεια

8-4-2020

Αιμοδοσία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
Αιμοδοσία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Tο σαββατοκύριακο 11 και 12 Απριλίου

8-4-2020

«Αν αργήσω, κοιμήσου…»
«Αν αργήσω, κοιμήσου…»

Στο θέατρο Faust

23-2-2020Πού οδεύει η παγκόσμια οικονομία και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό;
Πού οδεύει η παγκόσμια οικονομία και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό;

Η Dame Minouche Shafik σε συνομιλία με τον Κώστα Π. Μιχαηλίδη

21-2-2020

goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA