ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
6-12-2019

Δράσεις για παιδιά στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου

Το Πρόγραμμα

Δράσεις για παιδιά στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου
KIDS

To Κέντρο Επισκεπτών Θησείου έχει οργανώσει για τον Δεκέμβρη 2019 και στην περίοδο των Χριστουγέννων, εκπαιδευτικές δράσεις, εργαστήρια, χειροτεχνίες και κουκλοθέατρο, για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, αλλά και δράσεις στις οποίες συμμετέχουν και οι γονείς.

Κυριακή 8 /12 | ώρα 11:00-13:00
«Οι Εξερευνητές του Διαστήματος» (για παιδιά 4-6 ετών)

Οι μικροί εξερευνητές, φέτος εκτοξεύονται πέρα από τα όρια του Ηλιακού μας Συστήματος. Θα ταξιδέψουν σε μυθικούς Αστερισμούς μέσω κατασκευών και διαδραστικών παιχνιδιών, δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήματα που θα μετατρέψουν τα παιδιά σε μικρούς αστρονόμους.
Το διαστρικό μας ταξίδι φτάνει στο τέλος του, με αφήγηση μύθων της ελληνικής μυθολογίας για τους αστερισμούς, με συνοδεία ζωντανής μουσικής υπόκρουσης!
Μικροί Εξερευνητές, ετοιμαστείτε…. Απογειωνόμαστε!
Παράλληλα οι γονείς ξεναγούνται στο μουσείο του Αστεροσκοπείου στον λόφο των Νυμφών, το οποίο φιλοξενεί επιστημονικά όργανα των 19ου και 20ου αι., αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων και δείγματα σεληνιακού πετρώματος τα οποία έφτασαν στη Γη από την ιστορική διαστημική αποστολή Apollo - 11.
Είσοδος: 5 ευρώ. Κρατήσεις: drasi@noa.gr, 210 3490055 και 210 3490160.


Σάββατο 21/12 | ώρα: 11:00 – 13:00
«Χριστουγεννιάτικο Αστρονομικό Εργαστήρι» (για παιδιά 4-6 ετών)

Κατασκευές και χειροτεχνίες με θέμα τους πλανήτες, τα αστέρια και τους αστερισμούς για παιδιά προσχολικής ηλικίας θα πραγματοποιηθούν από την ομάδα των παιδικών δράσεων του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου. Οι γονείς παράλληλα επισκέπτονται το μουσείο όπου μεταξύ των υπολοίπων εκθεμάτων θα βρίσκονται, για τελευταία μέρα, εκτεθιμένα δείγματα σεληνιακού πετρώματος τα οποία έφτασαν στη Γη από την ιστορική διαστημική αποστολή Apollo - 11.
Είσοδος: 5 ευρώ. Κρατήσεις: 2103490055 και drasi@noa.gr


Κυριακή 22/12 | ώρα: 11:00 – 13:00
«Αναζητώντας το Άστρο των Χριστουγέννων» (για παιδιά 7-11 ετών)

Οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία αφού ξεναγηθούν στον χώρο του Αστεροσκοπείο και μάθουν τα πάντα για το αστέρι των Χριστουγέννων, να γίνουν οι ίδιοι εξερευνητές! Με χειροτεχνίες, θεατρικά, μουσική και γρίφους θα συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν πιο κοντά στην εύρεση του Άστρου των Χριστουγέννων!
Ένα παιχνίδι θησαυρού που πραγματοποιείται από την ομάδα των παιδικών δράσεων του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου.
Είσοδος: 5 ευρώ. Κρατήσεις: 2103490055 και drasi@noa.gr


Δευτέρα 23/12 | ώρα: 18:00 – 19:30
«Ιστορίες του Ουρανού και των Ανθρώπων»
Παράσταση κουκλοθεάτρου για ηλικίες από 5 ετών και άνω.

Μικρή ιστορία της παράστασης:
Κι όμως ο ουρανός δεν ήταν πάντοτε γεμάτος αστέρια. Ούτε οι άνθρωποι αφηγούνταν πάντοτε ιστορίες. Όμως τη στιγμή που αποφάσισαν να το κάνουν κάτι θαυμαστό συνέβη.
Γέμισε ένα κενό που ούτε και αυτοί δεν γνώριζαν πως υπήρχε, της μνήμης. Ιστορίες αγάπης, αλλά και αρετής, μετατράπηκαν σε φάρους που φωτίζουν ανεξίτηλα το δρόμο των ανθρώπων. Και δεν είναι ποιητικός ο λόγος!
Τόσο εντυπωσιάστηκαν οι θεοί από τις ιστορίες αυτές, που θέλησαν να τιμήσουν τους ήρωες μεταμορφώνοντας τους σε αστέρια!
Η παράσταση βασίζεται σε μύθους αστερισμών ενώ η δραματοποίηση της πραγματοποιείται με τη χρήση διαφορετικών θεατρικών μέσων (αφήγηση, μάσκες, χάρτινες κούκλες/οριγκάμι, τραγούδι) και συνοδεύεται επί σκηνής από έναν μουσικό που παίζει διασκευασμένα παραδοσιακά τραγούδια καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις της ομάδας.
Ιδέες, κατασκευές, κείμενο, εμψύχωση/αφήγηση, σκηνοθεσία: Ιορδανίδου Αλεξάνδρα, Ιορδανίδης Γιώργης Μουσικός επί σκηνής: Sebastian Lorch (κιθάρα, μπεντίρ, ταμπούρλο, πνευστό).
Είσοδος: 10 ευρώ. Κρατήσεις: 2103490160 & 2103490036

Για να επισκεφθείτε το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο (σταθμός Θησείο) ή το Μετρό (σταθμός Μοναστηράκι) και μετά από δέκα λεπτά πεζοπορία θα βρεθείτε στην κορυφή του Λόφου Νυμφών. Το Κέντρο διαθέτει περιορισμένο χώρο στάθμευσης. Η είσοδος είναι από τις οδούς 'Πνυκός' ή 'Ωτρυνέων', ενώ μόνο ένα τμήμα της οδού 'Αποστόλου Παύλου' είναι ανοιχτή για τα οχήματα.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΆΪΝΤΑ ΦΕΣΤ - Τσικνοπέμπτη Εντίσιον
ΆΪΝΤΑ ΦΕΣΤ - Τσικνοπέμπτη Εντίσιον

Στο Arch Club - Live Stage στον Βοτανικό

Κινητοποίηση στην PeopleCert ενάντια στις απολύσεις - συνδικαλιστικές διώξεις
Κινητοποίηση στην PeopleCert ενάντια στις απολύσεις - συνδικαλιστικές διώξεις

Απαίτηση των διαμαρτυρομένων να πάρει πίσω η εταιρεία απολύσεις εργαζομένων

Ημερίδα: «Δωρεά οργάνων - δώρο ζωής» στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου
Ημερίδα: «Δωρεά οργάνων - δώρο ζωής» στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Και παρουσίαση του βιβλίου «Από Αύγουστο... σε Αύγουστο» της συγγραφέως - ιατρού Ελευθερίας Κρικέλη

Η Nelly Aλιγιζάκη live μαζι με τους Avventura στην Αθήνα
Η Nelly Aλιγιζάκη live μαζι με τους Avventura στην Αθήνα

Στο φιλόξενο stage «Μουσικό Κουτί»




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge