ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4-12-2020

Δήμος Αθηναίων: Σε δόσεις η εξόφληση προστίμων

Με ελάχιστο ποσό δόσης τα 30 ευρώ

Δήμος Αθηναίων: Σε δόσεις η εξόφληση προστίμων

Από τον Δήμο Αθηναίων και για την διευκόλυνση των πολιτών που έχουν λάβει ειδοποιήσεις για ποσά που οφείλουν από κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας της περιόδου 2016-2017, διευκρινίζονται τα εξής:

Για την εξόφληση της οφειλής υπάρχει η δυνατότητα τμηματικής καταβολής ως και σε 24 δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης τα 30 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου στην ηλεκτρονική διεύθυνση kliseis@athens.gr Στη συνέχεια η διαδικασία ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία τους.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα αμφισβήτησης της βεβαίωσης των διοικητικών προστίμων του ΚΟΚ και μπορούν να ζητήσουν από την αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Δημοτικών Προσόδων, αντίγραφα των παραβάσεων από το πρωτότυπο στέλεχος που τηρείται στο αρχείο. 'Oταν τα στοιχεία που αφορούν στον προσδιορισμό του οχήματος (αριθμός κυκλοφορίας, είδος, μάρκα, ύψος διοικητικού προστίμου), είναι λανθασμένα (έστω και ένα από αυτά) η πράξη καθίσταται ακυρωτέα. Τα αντίγραφα αυτά, μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων στην ηλεκτρονική διεύθυνση t.bebaiosis.esodon.kok@athens.gr διαβιβάζονται στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία τους στην υπηρεσία.

Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες του Τμήματος Βεβαίωσης Εσόδων από Παραβάσεις του ΚΟΚ της Δ/νσης Δημοτικών προσόδων έχει δοθεί ήδη η δυνατότητα επικοινωνίας των ενδιαφερομένων στην ηλεκτρονική διεύθυνση t.bebaiosis.esodon.kok@athens.gr για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί των βεβαιώσεων παραβάσεων του ΚΟΚ όχι μόνο του 2016 και του 2017 αλλά και προηγούμενων οικονομικών ετών.

Τέλος, για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής αποστολής ενστάσεων-διευκρινίσεων, ο Δήμος Αθηναίων έχει μεριμνήσει να εξυπηρετούνται μέσω έξι τηλεφωνικών γραμμών (210-5277255, 7256, 7269, 7270, 7248, 7273,) τις εργάσιμες μέρες και ώρες και να κλείνουν ραντεβού για αυτοπρόσωπη παρουσία.

Ενδεικτικά μέχρι την Τρίτη 01/12/2020 η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων είχε δεχθεί 1.100 ηλεκτρονικά μηνύματα και είχε διεκπεραιώσει το 80% από αυτά καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αθηναίων έχει ζητήσει την επίσπευση της νομοθέτησης της ρύθμισης για την εξόφληση των οφειλών στους Δήμους σε 120 μηνιαίες δόσεις προκειμένου να διευκολυνθούν ουσιαστικά όλοι οι οφειλέτες σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΆΪΝΤΑ ΦΕΣΤ - Τσικνοπέμπτη Εντίσιον
ΆΪΝΤΑ ΦΕΣΤ - Τσικνοπέμπτη Εντίσιον

Στο Arch Club - Live Stage στον Βοτανικό

Κινητοποίηση στην PeopleCert ενάντια στις απολύσεις - συνδικαλιστικές διώξεις
Κινητοποίηση στην PeopleCert ενάντια στις απολύσεις - συνδικαλιστικές διώξεις

Απαίτηση των διαμαρτυρομένων να πάρει πίσω η εταιρεία απολύσεις εργαζομένων

Ημερίδα: «Δωρεά οργάνων - δώρο ζωής» στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου
Ημερίδα: «Δωρεά οργάνων - δώρο ζωής» στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Και παρουσίαση του βιβλίου «Από Αύγουστο... σε Αύγουστο» της συγγραφέως - ιατρού Ελευθερίας Κρικέλη

Η Nelly Aλιγιζάκη live μαζι με τους Avventura στην Αθήνα
Η Nelly Aλιγιζάκη live μαζι με τους Avventura στην Αθήνα

Στο φιλόξενο stage «Μουσικό Κουτί»




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge