ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21-1-2021

Δήμος Αθηναίων: 7,7 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του πολιτισμού

Η ενίσχυση θα δοθεί με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης

Δήμος Αθηναίων:  7,7 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του πολιτισμού

O Δήμος Αθηναίων ενισχύει την επιχειρηματικότητα, την εργασία, τον τουρισμό και το ψηφιακό μέλλον της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό, 7,7 εκατ. ευρώ διατίθενται για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον πολιτισμό της Αθήνας, ώστε να στηριχθεί η ρευστότητά τους και η υγιής επαναλειτουργία τους την επόμενη μέρα.

Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, ο Δήμος Αθηναίων μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ) θα εκδώσει την επίσημη πρόσκληση προς τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, καλώντας τους να υποβάλουν αίτηση για τη χρηματοδότησή τους.

Η ενίσχυση θα δοθεί με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης (κεφάλαιο κίνησης), εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις που θα αναφέρονται στην πρόσκληση.

Προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν για τις απαιτούμενες διαδικασίες με σκοπό την έγκαιρη προετοιμασία τους, έχει αναρτηθεί προδημοσίευση της πρόσκλησης στις ιστοσελίδες της ΕΑΤΑ (www.athensib.gr), του Δήμου Αθηναίων (www.cityofathens.gr) και της ΕΛΑΝΕΤ (www.elanet.gr).

Η χρηματοδότηση θα καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000€ και μέγιστο τα 200.000€. Δυνατότητα υποβολής αίτησης θα έχουν οι επιχειρήσεις που καταγράφουν έξοδα από 10.000€ και άνω. Σημειώνεται ότι το καταβληθέν κεφάλαιο κίνησης θα πρέπει να αναλωθεί εντός του 2021 και οι επιχορηγούμενες επιχειρήσεις να παραμείνουν ενεργές σε όλη τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2021.

Η δράση με τίτλο: «Υποστήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πολιτισμού εντός των ορίων περιοχής παρέμβασης της ΟΧΕ του Δήμου Αθηναίων» χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020 - ΕΣΠΑ 2014-2020.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε:

Στο Γραφείο Πληροφόρησης του ΕΦΕΠΑΕ/ΕΛΑΝΕΤ, Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 39, T.K. 10564, Αθήνα, (Στοά Πεσμαζόγλου, 7ος όροφος), τηλ. 213 0166100, fax: 213 0166105, e-mail: Covid-cultureAthens@elanet.gr.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΆΪΝΤΑ ΦΕΣΤ - Τσικνοπέμπτη Εντίσιον
ΆΪΝΤΑ ΦΕΣΤ - Τσικνοπέμπτη Εντίσιον

Στο Arch Club - Live Stage στον Βοτανικό

Κινητοποίηση στην PeopleCert ενάντια στις απολύσεις - συνδικαλιστικές διώξεις
Κινητοποίηση στην PeopleCert ενάντια στις απολύσεις - συνδικαλιστικές διώξεις

Απαίτηση των διαμαρτυρομένων να πάρει πίσω η εταιρεία απολύσεις εργαζομένων

Ημερίδα: «Δωρεά οργάνων - δώρο ζωής» στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου
Ημερίδα: «Δωρεά οργάνων - δώρο ζωής» στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Και παρουσίαση του βιβλίου «Από Αύγουστο... σε Αύγουστο» της συγγραφέως - ιατρού Ελευθερίας Κρικέλη

Η Nelly Aλιγιζάκη live μαζι με τους Avventura στην Αθήνα
Η Nelly Aλιγιζάκη live μαζι με τους Avventura στην Αθήνα

Στο φιλόξενο stage «Μουσικό Κουτί»




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge