Top
home ads Ψάχνεις για ακίνητο στη Θεσσαλονίκη? Δες χιλιάδες Αγγελίες εδώ
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Φοιτητικά/
10-4-2019

Αναγόρευση του Καθηγητή Βασιλείου Παπαδημητρίου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ

Tην Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Αναγόρευση του Καθηγητή Βασιλείου Παπαδημητρίου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ
fontsize
Εχει λήξει στις: Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα αναγορευτεί ο Καθηγητής Παθολογίας-Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Georgetown στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ και Διευθυντής του Προγράμματος Επεμβατικής Καρδιολογίας, Υπέρτασης και Αγγειακών Νοσημάτων στο VA Medical Center της Ουάσινγκτον, Βασίλειος Παπαδημητρίου.

Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, στις 19.00, στην Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος Ιατρικής, ο Καθηγητής Βασίλειος Παπαδημητρίου προτείνεται για την απονομή του τίτλου, διότι έχει πλούσιο και διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό, εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο.

Το πρόγραμμα της τελετής είναι το ακόλουθο:

Έναρξη – Προσφώνηση
από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητή Αστέριο Καραγιάννη

Χαιρετισμός
από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα

Χαιρετισμός
από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Καθηγητή Θεόδωρο Δαρδαβέση

Χαιρετισμός
από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητή Αστέριο Καραγιάννη

Έπαινος του τιμωμένου
από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Μιχαήλ Δούμα

Τελετή Αναγόρευσης

Ανάγνωση και επίδοση του ψηφίσματος και του τίτλου από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητή Αστέριο Καραγιάννη

Επίδοση διασήμου από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητή Αστέριο Καραγιάννη

Επίδοση αναμνηστικής πλακέτας τιμής από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα

Αντιφώνηση και ομιλία από τον τιμώμενο, με θέμα: «Going to America: Experimental work and clinical experience in hypertension - Μεταβαίνοντας στην Αμερική: Πειραματική εργασία και κλινική εμπειρία στην υπέρταση»

 
Σύντομο Βιογραφικό τιμωμένου

Ο Καθηγητής Βασίλειος Παπαδημητρίου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) το 1974 και έλαβε την ειδικότητα της Παθολογίας - Καρδιολογίας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών το 1978. Μετά την ειδικότητα συνέχισε τις σπουδές του στις ΗΠΑ, με υποτροφία από το National Institutes of Health (ΝΙΗ) στην Bethesda Maryland, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο του κόσμου, όπου και δημοσίευσε σειρά άρθρων σε πειραματικά μοντέλα σχετικά με την ανοσοβιολογία του καρκίνου.

Δύο χρόνια μετά, κλήθηκε από τον τότε διάσημο ερευνητή της υπέρτασης Edward Freis στο Πανεπιστήμιο Georgetown στην Ουάσινγκτον, για να συνεχίσει τις πρωτοποριακές του κλινικές μελέτες στον τομέα της αρτηριακής υπέρτασης. Μια δεκαετία αργότερα ο Edward Freis του προσέφερε τη διεύθυνση της κλινικής, την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία έτη εξειδικεύθηκε στη νεφρική συμπαθητική απονεύρωση για τη θεραπεία της υπέρτασης, έναν τομέα στον οποίο θεωρείται από τους πρωτοπόρους παγκοσμίως, με σημαντικό αριθμό ερευνών και δημοσιεύσεων στο θέμα αυτό.

Το 1989 εξελέγη βοηθός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Georgetown και το 1999 μόνιμος Καθηγητής Παθολογίας (Καρδιολογίας) στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, κατέχει τη θέση του Διευθυντή Υπέρτασης, Επεμβατικής Καρδιολογίας και Αγγειακών Νοσημάτων στο Νοσοκομείο Βετεράνων της Washington, District of Columbia.

Ο κ. Παπαδημητρίου τυγχάνει μεγάλης αναγνώρισης στον τομέα της Αρτηριακής Υπέρτασης στις ΗΠΑ και είναι ο πρώτος Πρόεδρος του mid–Atlantic Chapter of the American Society of Hypertension. Αποτελεί εξαιρετική τιμή η συμμετοχή του ως μέλους σε δύο πολύ σημαντικές θέσεις: το Joint National Committee on Detection Diagnosis and Treatment of Hypertension και το Cardiorenal Panel του FDA.

Παράλληλα, είναι εξαιρετικά ενεργό μέλος της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας στις ΗΠΑ και είναι ο ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος του Hellenic Society for Health Sciences στην Ουάσινγκτον, μία ιδιαίτερα δραστήρια επιστημονική ένωση με μεγάλο έργο στις ΗΠΑ που έχει βοηθήσει πολλούς νεαρούς Έλληνες ερευνητές.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 400 ερευνητικές εργασίες στα μεγαλύτερα περιοδικά, όπως: το New England, το Lancet, το JAMA, το Circulation, το JACC και πολλά άλλα. Έχει δημοσιεύσει πρόσφατα και το δικό του βιβλίο με τίτλο «Management of Hypertension based on Landmark Trials». Επιπρόσθετα έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων παγκοσμίως και έχει δώσει πολυάριθμες ομιλίες στην Αμερική, την Ευρώπη και αλλού.

 Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ο κ. Παπαδημητρίου έχει διατηρήσει στενότατους δεσμούς με τον Ελλάδα. Έχει φιλοξενήσει για μετεκπαίδευση στην Κλινική που διευθύνει περισσότερους από 20 Παθολόγους και Καρδιολόγους από τον ελληνικό χώρο, ενώ υπάρχουν περισσότερες από 40 κοινές δημοσιεύσεις με συνεργάτες του από την Ελλάδα. Τέλος, οι πρωτοποριακές εργασίες του στον τομέα της νεφρικής συμπαθητικής απονεύρωσης την τελευταία δεκαετία διεξάγονται σε συνεργασία με τον Καθηγητή Καρδιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνο Τσιούφη, και με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Παθολογίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Μιχαήλ Δούμα.

Στην ίδια κατηγορία..
Φορολογική Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση Στρατηγικών Αποφάσεων για Νέους ΠτυχιούχουςΦορολογική Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση Στρατηγικών Αποφάσεων για Νέους Πτυχιούχους

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το ΠΑΜΑΚ


Πανελλήνιες 2019: Πότε ανακοινώνονται οι βάσειςΠανελλήνιες 2019: Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις

Άνοδος στις μεγάλες πόλεις


Οι υποψήφιοι που κρίθηκαν κατάλληλοι για στρατιωτικές σχολέςΟι υποψήφιοι που κρίθηκαν κατάλληλοι για στρατιωτικές σχολές

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα


Δημόσια ΙΕΚ Θεσσαλονίκης: Όλες οι ειδικότητες 2019-2020 για ΘεσσαλονίκηΔημόσια ΙΕΚ Θεσσαλονίκης: Όλες οι ειδικότητες 2019-2020 για Θεσσαλονίκη

Κατάλογος ειδικοτήτων


Διακρίσεις για το ΑΠΘ στον 26ο Διεθνή Διαγωνισμό «International Mathematics Competition»Διακρίσεις για το ΑΠΘ στον 26ο Διεθνή Διαγωνισμό «International Mathematics Competition»

Πέντε μετάλλια και δύο εύφημες μνείες


Υποτροφίες για Μεταπτυχιακές σπουδές από τα ΕΛΠΑΥποτροφίες για Μεταπτυχιακές σπουδές από τα ΕΛΠΑ

Για σπουδές σε κορυφαία Πανεπιστήμια του εξωτερικού


Απεβίωσε ο ιστορικός και διακεκριμένος ακαδημαϊκός Κ. ΣβολόπουλοςΑπεβίωσε ο ιστορικός και διακεκριμένος ακαδημαϊκός Κ. Σβολόπουλος

Υπήρξε μεταξύ άλλων και υφηγητής στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ


Νέες ειδικότητες από το ΙΕΚ ΚουφαλίωνΝέες ειδικότητες από το ΙΕΚ Κουφαλίων

Για το φθινοπωρινό εξάμηνο κατάρτισης


Πέθανε o καθηγητής Ιατρικής του ΑΠΘ Αχιλλέας ΤουρκαντώνηςΠέθανε o καθηγητής Ιατρικής του ΑΠΘ Αχιλλέας Τουρκαντώνης

Θλίψη στην πανεπιστημιακή κοινότητα


Ερευνα για το θέμα της έλλειψης ασφάλειας και αστυνόμευσης στα πανεπιστημιακά campusΕρευνα για το θέμα της έλλειψης ασφάλειας και αστυνόμευσης στα πανεπιστημιακά campus

Διαφορές σε ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Έκλεψαν