Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Θεατρική παράσταση
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
1-9-2019

ΑΠΘ: Ανέλαβαν οι νέες πρυτανικές αρχές

Νέος πρύτανης ο Καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου

ΑΠΘ: Ανέλαβαν  οι νέες πρυτανικές αρχές
fontsize

Ανέλαβαν από την Παρασκευή 30 Αυγούστου, τα καθήκοντά τους οι νέες πρυτανικές αρχές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τις πρυτανικές εκλογές που διεξήχθησαν την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, νέος πρύτανης εξελέγη ο Καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.

Ο κύριος Παπαϊωάννου επικράτησε με ποσοστό 54,45% έναντι του ανθυποψηφίου του, Καθηγητή Θεόδωρου Λαόπουλου, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 45,55%.

Αντιπρυτάνεις εξελέγησαν σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο και με μονοσταυρία οι:
α. Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας (με ποσοστό 19%)
β. Καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος (με ποσοστό 12,55%)
γ. Καθηγητής Ανδρέας Γιαννακουδάκης (με ποσοστό 11,64%)
δ. Αν. Καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης (με ποσοστό 11,16%)

Η θητεία των νέων Πρυτανικών Αρχών ξεκινά σήμερα 1η Σεπτεμβρίου 2019 και ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου 2022.Αποχαιρετιστήριο Μήνυμα προς την Πανεπιστημιακή Κοινότητα του ΑΠΘ

Με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, φοιτητές και φοιτήτριες, καθηγητές και εργαζόμενοι αναλαμβάνουμε όλοι τις θέσεις και τις ευθύνες που μας αναλογούν. Ποτέ δεν πίστεψα ότι είναι κάτι λιγότερο από θέσεις μάχης. Μάχης για πρόοδο, αριστεία και κατάκτηση υψηλότερων βαθμίδων, στη διαρκή προσπάθεια αναβάθμισης του ΑΠΘ.

Η νέα χρονιά συμπίπτει με την αλλαγή στη Διοίκηση του Πανεπιστημίου καθώς η δική μας «στιγμή» στην ιστορία του Αριστοτελείου τελειώνει. Πέντε χρόνια πριν, αναλάβαμε τη σκυτάλη της Πρυτανείας του ΑΠΘ, με συγκρατημένη αισιοδοξία και επίγνωση των συνθηκών που περιόριζαν την ελευθερία κινήσεων. Μέσα από συνεχείς αγώνες και… αγωνίες, παρά την πρωτοφανή υποχρηματοδότηση και την ακραία αδυναμία συναντίληψης με την Πολιτεία -που χρόνια αναζητεί δίχως να μπορεί να βρεί το μείγμα πολιτικής που θα ενδυναμώσει ουσιαστικά το Πανεπιστήμιο- καταφέραμε τους περισσότερους από τους στόχους που θέσαμε.

Για να αντισταθμίσουμε τη φθίνουσα στήριξη της Πολιτείας στην ανώτατη δημόσια εκπαίδευση, στηριχθήκαμε ολοένα και περισσότερο στη δημιουργικότητα και τον δυναμισμό της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, επιχειρώντας  να αναδείξουμε κάθε δυναμική προσπάθεια και καινοτόμο δράση, χαράσσοντας νέες ερευνητικές, εργασιακές και εν τέλει ακαδημαϊκές πορείες για το Πανεπιστήμιό μας. Στην επιλογή μας αυτή δικαιωθήκαμε. Το ΑΠΘ έμεινε όρθιο χάρη στο πείσμα και την αυτοθυσία όλων των ανθρώπων του. Αποχωρούμε με ένα αίσθημα πληρότητας που θα συνεχίσει να ζει μέσα μας όσα χρόνια κι αν περάσουν, όντας ιδιαίτερα ευτυχείς που είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε την ζέουσα «ψυχή» του Αριστοτελείου.

Υπηρετήσαμε το ΑΠΘ ολόψυχα, με πάθος και αυταπάρνηση, με οδηγούς και αρωγούς τη δικαιοσύνη και την ανιδιοτέλεια, με συνεργατική διάθεση και διαφάνεια, με σεβασμό στην ιστορία και πίστη στην τεράστια δυναμική ενός Ιδρύματος, που ξεπερνά -όπως του αξίζει- τα όρια της πόλης και της χώρας και γίνεται παγκόσμιο συνώνυμο της επιστήμης και της Γνώσης.

Παραδίδουμε στις νέες Πρυτανικές Αρχές ένα Πανεπιστήμιο καλύτερο απ’ ότι το παραλάβαμε. Μαζί με τις ολόθερμες ευχές μας για ευόδωση των στόχων τους, δίνουμε τη σκυτάλη με τη βεβαιότητα ότι αυτός ο καλός αγώνας, η «θετική συνωμοσία» για ένα δημόσιο, άριστο Πανεπιστήμιο με διεθνή ακτινοβολία θα συνεχιστεί και θα τελεσφορήσει.

Σας ευχαριστούμε για την μεγάλη τιμή και την ανεπανάληπτη ευκαιρία να γνωρίσουμε το έργο και τα όνειρα τόσων ανθρώπων. Ευχόμαστε δύναμη, επιμονή και πάντα επιτυχίες, προσωπικές και συλλογικές. Σας χαιρετούμε συγκινημένοι, μα δεν σας αποχαιρετούμε. Θα τα πούμε ξανά εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν όλα∙ στις αίθουσες διδασκαλίας και στα εργαστήρια.


Περικλής Α. Μήτκας, Πρύτανης
Θόδωρος Λαόπουλος, Αντιπρύτανης Έρευνας και Συντονισμού
Δέσποινα Κλαβανίδου, Αντιπρύτανις Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Νίκος Βαρσακέλης, Αντιπρύτανης Οικονομικών
Αριάνα Στογιαννίδου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων
Γιώργος Δέλλιος, Αντιπρύτανης Ανθρώπινων Πόρων

Events και Alerts από αυτή την καταχώρηση
Εκδήλωση-συζήτηση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘΕκδήλωση-συζήτηση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ

Την Παρασκευή 15 Νοέμβρη


Εκδήλωση για τους πρόσφυγες από την ΕΔΥΕΘ και  Φοιτητικούς ΣυλλόγουςΕκδήλωση για τους πρόσφυγες από την ΕΔΥΕΘ και Φοιτητικούς Συλλόγους

Κάλεσμα σε Αντιιμπεριαλιστική Πορεία στις 17 Νοέμβρη


ΑΠΘ: Εκδήλωση για την Επέτειο του ΠολυτεχνείουΑΠΘ: Εκδήλωση για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Yπό την αιγίδα της Πρυτανείας και της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής


Επιστημονικό Συνέδριο για την προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση μνημείων πολιτισμούΕπιστημονικό Συνέδριο για την προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση μνημείων πολιτισμού

Στο Αμφιθέατρο Παν. Παναγιωτόπουλος της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ


Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ τιμά τα 90 χρόνια λειτουργίας τηςΗ Νομική Σχολή του ΑΠΘ τιμά τα 90 χρόνια λειτουργίας της

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί


Σχετικά άρθρα:


Στην ίδια κατηγορία..


Εκπαιδευτικό σεμινάριο Γαλάζιας ΕπιχειρηματικότηταςΕκπαιδευτικό σεμινάριο Γαλάζιας Επιχειρηματικότητας

Από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘΚόμβοι Έρευνας, Καινοτομίας και ΔιάχυσηςΚόμβοι Έρευνας, Καινοτομίας και Διάχυσης

Ενημερωτική Συνάντηση από τον ΕΛΚΕ του ΑΠΘ για την Υποβολή ΠροτάσεωνΠρόγραμμα Οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών ευπαθών κοινωνικών ομάδωνΠρόγραμμα Οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ