Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
9-9-2019

Νέο αγγλόφωνο μεταπτυχιακό στο ΠΑΜΑΚ

Ανθρώπινα δικαιώματα και μετανάστευση

Νέο αγγλόφωνο μεταπτυχιακό στο ΠΑΜΑΚ
fontsize

Η μελέτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του πολυποίκιλου ρόλου τους, η επιστημονική προσέγγιση του φαινομένου των μεταναστευτικών ροών, αλλά και η ορθή και αποτελεσματική διαχείριση των προκλήσεων που αποτελούν οι παντός είδους μετακινήσεις πληθυσμών, θα είναι μεταξύ των αντικειμένων που θα διδάσκονται στο νέο αγγλόφωνο μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τίτλο «Master’s Degree in Human Rights and Migration Studies».

Το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι διατμηματικό, δηλαδή οργανώνεται από δύο Τμήματα, το Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, μαζί με το Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Πρόκειται να αρχίσει τον ερχόμενο Οκτώβριο, με τις αιτήσεις για εγγραφή να λήγουν στις 3 Οκτωβρίου. Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος είναι ο καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Θεοδόσης Καρβουναράκης.

Στόχος του προγράμματος είναι να παράσχει υψηλού επιπέδου γνώσεις σε φοιτητές που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τους τομείς της επίβλεψης και της εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και στη διοίκηση υπηρεσιών για πρόσφυγες και μετανάστες. Πιθανοί εργοδότες των αποφοίτων του προγράμματος είναι, μεταξύ άλλων, κυβερνήσεις, διεθνείς κυβερνητικοί και μη κυβερνητικοί οργανισμοί, ιδιωτικές επιχειρήσεις, φιλανθρωπικές οργανώσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει τρία εξάμηνα, δύο από τα οποία απαιτούν υποχρεωτικές παρακολουθήσεις, ενώ το τελευταίο θα αφιερωθεί στη συγγραφή της διπλωματικής εργασίας. Προϋποθέσεις για την παρακολούθησή του είναι αφενός η πολύ καλή γνώση της αγγλικής και αφετέρου η κατοχή πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η αναγνώρισή του από τον ΔΟΑΤΑΠ, εάν προέρχεται από πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του μεταπτυχιακού, στο τηλ. 2310-891.507

Αγγλόφωνο και στη Διεθνή Δημόσια Διοίκηση

Συνεχίζεται, παράλληλα, για πέμπτη χρονιά η λειτουργία ενός δεύτερου αγγλόφωνου μεταπτυχιακού, με θέμα τη Διεθνή Δημόσια Διοίκηση και τίτλο «Master’s Degree in International Public Administration», του οποίου τα μαθήματα θα αρχίσουν επίσης μέσα στον Οκτώβριο. Διοργανωτής είναι το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και διευθυντής του ο καθηγητής Θ. Καρβουναράκης.

Σκοπός του μεταπτυχιακού αυτού είναι να εκπαιδεύσει αποφοίτους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και υπαλλήλους που ήδη εργάζονται στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα και στις ένοπλες δυνάμεις, σε τομείς που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις διεθνείς σχέσεις, τους διεθνείς οργανισμούς τη δημόσια διοίκηση, τις ευρωπαϊκές πολιτικές διακυβέρνησης και τη λήψη αποφάσεων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις εργασιακές απαιτήσεις διεθνών οργανισμών, της διπλωματικής υπηρεσίας ή σε φορείς που η γνώση του Διεθνούς Συστήματος είναι προσόν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του μεταπτυχιακού στο τηλ. 2310-891.507
Events και Alerts από αυτή την καταχώρησηΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΠΘ και Κοπτικό Ορθόδοξο Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου ανανεώνουν την συμφωνία τους
ΑΠΘ και Κοπτικό Ορθόδοξο Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου ανανεώνουν την συμφωνία τους

Εχουν υπογράψει Συμφωνία Επιστημονικής Συνεργασίας από το 2016

13-12-2019

Επίτιμος Διδάκτορας ΑΠΘ ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά  CEO της   Pfizer
Επίτιμος Διδάκτορας ΑΠΘ ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά CEO της Pfizer

Ο Δρ. Μπουρλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη

12-12-2019

Το ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ συντονιστής σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Προπονητών
Το ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ συντονιστής σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Προπονητών

«Εκπαίδευση Προπονητών στην Ακεραιότητα στον Αθλητισμό»

11-12-2019


Το τμήμα Οδοντιατρικής του ΑΠΘ γιορτάζει 60 Χρόνια από την ίδρυσή του
Το τμήμα Οδοντιατρικής του ΑΠΘ γιορτάζει 60 Χρόνια από την ίδρυσή του

Εορταστική εκδήλωση στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ

9-12-2019

Φοιτητικό πάσο για τους σπουδαστές των ΑΣΤΕ
Φοιτητικό πάσο για τους σπουδαστές των ΑΣΤΕ

Νομοσχέδιο σε διαβούλευση

9-12-2019

Υποτροφίες από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος
Υποτροφίες από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Για την εκπόνηση διδακτορικών διατριβών για νέους ερευνητές

9-12-2019


Γερμανικά για καθηγητές  της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Γερμανικά για καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Προγράμματα μετεκπαίδευσης διάρκειας δύο εβδομάδων στη Γερμανία

6-12-2019goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ