ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12-12-2019

Επίτιμος Διδάκτορας ΑΠΘ ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά CEO της Pfizer

Ο Δρ. Μπουρλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη

Επίτιμος Διδάκτορας ΑΠΘ ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά  CEO της   Pfizer

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα αναγορευτεί ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, Chairman elect and Chief Executive Officer (CEO) της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer Inc.

Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:30, στην Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος Ιατρικής, ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά προτείνεται για την απονομή του τίτλου για την πολυετή προσφορά του στον χώρο της υγείας, στον τομέα της έρευνας και της μελέτης νέων φαρμάκων και για το μεγάλο φιλανθρωπικό του έργο.


Το πρόγραμμα της τελετής είναι το ακόλουθο:

Έναρξη - Προσφώνηση από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητή Αστέριο Ι. Καραγιάννη

Χαιρετισμός από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικόλαο Γ. Παπαϊωάννου

Χαιρετισμός από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητή Θεόδωρο Ι. Δαρδαβέση

Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητή Αστέριο Ι. Καραγιάννη


Έπαινος του τιμωμένου από τον Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής Δημήτριο Κούβελα


Τελετή Αναγόρευσης

Ανάγνωση και επίδοση του ψηφίσματος και του τίτλου από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητή Αστέριο Ι. Καραγιάννη

Επίδοση διασήμου από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητή Αστέριο Ι. Καραγιάννη

Επίδοση αναμνηστικής πλακέτας τιμής από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικόλαο Γ. Παπαϊωάννου

Αντιφώνηση και ομιλία από τον τιμώμενο, Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, με θέμα: «Σκέψεις για το μέλλον της Βιο-φαρμακευτικής έρευνας / Reflections on the future of Biopharmaceutical research»


Βιογραφικό Σημείωμα του Chairman elect and Chief Executive Officer της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer Inc., FAAP, Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά

Ο Δρ. Μπουρλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 1986. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή το 1991 στην ίδια Σχολή, στο αντικείμενο της Βιοτεχνολογίας της Αναπαραγωγής, υπό την καθοδήγηση του αείμνηστου καθηγητού Παύλου Τσακάλωφ.

Ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά είναι ο νέος Chief Executive Officer (CEO) της εταιρείας Pfizer, της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας του κόσμου.

Η Pfizer δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες ανά τον κόσμο και έχει 95.000 υπαλλήλους, μεταξύ των οποίων περίπου 15.000 στο τμήμα ερευνών. Η εταιρεία επενδύει ετησίως 8 δισ. δολάρια στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών στους τομείς της ογκολογίας, ανοσολογίας, σπανίων νοσημάτων, εμβολίων και γενικής ιατρικής.

Ο Δρ. Μπουρλά πρωτοξεκίνησε την καριέρα του στην εταιρεία Pfizer στην Ελλάδα το 1993 και 3 χρόνια αργότερα μετακινήθηκε στις Βρυξέλλες ξεκινώντας μια διεθνή καριέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας εργάστηκε και στις πέντε ηπείρους, ενώ έζησε σε 8 διαφορετικές πόλεις, 5 διαφορετικών χωρών.

Το 2001 μετέβη στις ΗΠΑ, όπου ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Μάρκετινγκ. Το 2006 επανήλθε στην Ευρώπη και ανέλαβε Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Τμήματος της εταιρείας με έδρα το Παρίσι, ενώ αργότερα ορίστηκε ως υπεύθυνος για την Ασία, την Αφρική και τις χώρες του Ειρηνικού ωκεανού.

Το 2010 επέστρεψε στη Νέα Υόρκη ως επικεφαλής του Τμήματος «καθιερωμένων προϊόντων». Το 2014 ανέλαβε Πρόεδρος του Τμήματος Ογκολογικών προϊόντων και Εμβολίων και δύο χρόνια αργότερα ορίστηκε ως υπεύθυνος των καινοτόμων προϊόντων της Pfizer.

Το 2018 ορίστηκε Chief Operating Officer και εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Κατά τη θητεία του στη θέση αυτή ηγήθηκε των εμπορικών, στρατηγικών και κατασκευαστικών δραστηριοτήτων, καθώς και αυτών που αφορούν στο τμήμα της εταιρείας για τα προϊόντα με παγκόσμια κάλυψη. Παράλληλα, διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Προτεραιότητας Χαρτοφυλακίου Έρευνας, της αρχαιότερης εκτελεστικής επιτροπής, η οποία κατανέμει πόρους στα ερευνητικά εγχειρήματα της Pfizer, ετησίως.

Το 2018, υπό την ηγεσία του, η εταιρεία Pfizer παρείχε βοήθεια σε 800 εκατομμύρια ασθενείς, για τη διαχείριση της κατάστασης της υγείας τους, χάρη στα φάρμακά της.

Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, εξελέγη ως Chief Executive Officer και ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2019. Τους πρώτους 7 μήνες, ως Διευθύνων Σύμβουλος, διενήργησε μία σειρά από επιχειρηματικές κινήσεις ώστε να επαναπροσδιορίσει την Pfizer ως μία βιοφαρμακευτική εταιρεία, ιδιαίτερα βασισμένη στην έρευνα. Πραγματοποίησε μία κοινοπραξία της Pfizer Consumer Health με την GlaxoSmithKline, δημιουργώντας το μεγαλύτερο και πλέον διαφοροποιημένο οργανισμό στον τομέα των υπηρεσιών υγείας, παγκοσμίως. Τέλος, προώθησε μία νέα φιλοσοφία εσωτερικών αξιών και έθεσε τη Pfizer σε μια πορεία με κύριο σκοπό την ανάπτυξη και καινοτομία, που αλλάζουν τις ζωές των ασθενών.

Ο Δρ. Μπουρλά είναι μέλος του φιλανθρωπικού ιδρύματος Pfizer Foundation, του Healthcare Leadership Council (HLC), ενός φόρουμ που αναπτύσσει πολιτικές, ιδέες και προγράμματα για να κάνουν την υγεία προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες, καθώς και του International Federation of Pharmaceutical Manufacturers & Associations (IFPMA), ενός οργανισμού που αναπτύσσει αποτελεσματικές προσεγγίσεις σε θέματα υγείας.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τελετή Αναγόρευσης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ
Τελετή Αναγόρευσης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ

Θα αναγορευτεί ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης

Απολογισμός έργου του Πρύτανη του ΑΠΘ Καθηγητή Δημητρίου Κωβαίου
Απολογισμός έργου του Πρύτανη του ΑΠΘ Καθηγητή Δημητρίου Κωβαίου

Με αφορμή τη λήξη της θητείας του ως Πρύτανη του ΑΠΘ

EY Ελλάδος: Υποστηρίζει ενεργά τη σύνδεση των ελληνικών πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας
EY Ελλάδος: Υποστηρίζει ενεργά τη σύνδεση των ελληνικών πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας

225 φοιτητές συμμετείχαν σε προγράμματα πρακτικής άσκησης της ΕΥ τα δύο τελευταία χρόνια

Παγκόσμια διάκριση φοιτητών του ΑΠΘ με πρότζεκτ για τα καμένα δάση
Παγκόσμια διάκριση φοιτητών του ΑΠΘ με πρότζεκτ για τα καμένα δάση

Στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας «iGEM 2023» έλαβαν μέρος 400 ομάδες από 66 χώρες

Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Yves P.S. Moens του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ
Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Yves P.S. Moens του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ

Στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής

Τα εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ
Τα εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ

Αποτελέσματα εκλογικής διαδικασίας




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge