Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29-12-2021

Πρωτιά για φοιτητή του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ στην 8η Παγκόσμια Μπιενάλε Φοιτητικής Φωτογραφίας

Ο Βασίλης Παντελίδης

Πρωτιά για φοιτητή του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ στην 8η Παγκόσμια Μπιενάλε Φοιτητικής Φωτογραφίας
fontsize

Την πρώτη θέση, μεταξύ 170 φοιτητών από όλο τον κόσμο, κατέκτησε ο φοιτητής του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ Βασίλης Παντελίδης, στην 8η Παγκόσμια Μπιενάλε Φοιτητικής Φωτογραφίας, η οποία διοργανώθηκε από την Ακαδημία Τεχνών του Πανεπιστημίου του Νόβι Σαντ.

Στην Παγκόσμια Μπιενάλε Φοιτητικής Φωτογραφίας συμμετέχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές πανεπιστημιακών Τμημάτων και Κολεγίων που συμπεριλαμβάνουν το αντικείμενο της φωτογραφίας στο πρόγραμμα σπουδών τους. Οι φοιτητές συμμετέχουν στον Διαγωνισμό με πρωτότυπα έργα τα οποία δημιουργούνται στο πλαίσιο των σπουδών τους.

Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού έδωσε το 1ο βραβείο στον φοιτητή του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ Βασίλη Παντελίδη για το πρότζεκτ Μονόλογοι/Monologues (2021). «H εν εξελίξει φωτογραφική εργασία αποτελείται από μία σειρά εννοιολογικών αυτό-πορτραίτων. Μια συρραφή ετερόκλητων επεισοδίων που ανιχνεύουν την ανθρώπινη κατάσταση, αποτέλεσμα ζύμωσης μεταξύ του τραγικού και του κωμικού της ζωής. Οι επιμέρους σκηνές υιοθετούν μια θεατρική οπτική όπου η αφαίρεση, το παράδοξο και το παράλογο, καθώς και η επανάληψη, υφαίνουν ένα κλειστοφοβικό νήμα γύρω από το ανθρώπινο υποκείμενο, δίχως κανενός είδους λύτρωση ή λύση» αναφέρει ο φοιτητής Βασίλης Παντελίδης.

Με αφορμή τη διεθνή διάκριση, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, δήλωσε «Ως θεσμός με μακροχρόνια παράδοση, η Παγκόσμια Μπιενάλε Φοιτητικής Φωτογραφίας περιλαμβάνει την καλλιτεχνική έκφραση πολλών γενεών νέων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Όταν οι εκπρόσωποι της νέας γενιάς καλλιτεχνών του ΑΠΘ διακρίνονται σε διεθνείς διαγωνισμούς, μας κάνουν όλους υπερήφανους. Η βράβευση του φοιτητή μας, αντανακλά το υψηλό επίπεδο σπουδών που επιτελείται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και δίνει τη δυνατότητα στους/στις φοιτητές/-τριες να καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και να συνεχίσουν, με όλα τα εφόδια που παίρνουν από το ΑΠΘ, να διεκδικούν τα όνειρά τους».

Η Πρόεδρος του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Ελευθερία Θανούλη, δήλωσε «είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη για άλλη μία από τις δεκάδες ακαδημαϊκές και επαγγελματικές διακρίσεις που πετυχαίνουν κάθε χρόνο, όχι μόνο τα μέλη του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, αλλά και οι φοιτητές/-τριες και οι απόφοιτοί/-ές μας, στις κινηματογραφικές τέχνες και επιστήμες. Γιατί οι φοιτητές/-τριές μας είναι άνθρωποι όλων των ηλικιών που επιλέγουν συνειδητά να έρθουν να σπουδάσουν στο Τμήμα μας, για να καταφέρουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα».

Την υποβολή των συμμετοχών του Τμήματος Κινηματογράφου στην Παγκόσμια Μπιενάλε Φοιτητικής Φωτογραφίας συντονίζει το μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Έλενα Εφέογλου.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ ο Ιωάννης Δ. Σαρμάς
Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ ο Ιωάννης Δ. Σαρμάς

Τελετή Αναγόρευσης της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ

Pierre Chantraine: Ετυμολογικό λεξικό της αρχαίας ελληνικής - ιστορία των λέξεων
Pierre Chantraine: Ετυμολογικό λεξικό της αρχαίας ελληνικής - ιστορία των λέξεων

Νέα έκδοση από το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών του ΑΠΘ

ΑΠΘ: Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός Τουρισμός
ΑΠΘ: Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός Τουρισμός

Εκδήλωση στο πλαίσιο Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών

Κλιματική Αλλαγή-Δασικές Πυρκαγιές-Βιώσιμη Ανάπτυξη: Η περίπτωση της Βόρειας Εύβοιας
Κλιματική Αλλαγή-Δασικές Πυρκαγιές-Βιώσιμη Ανάπτυξη: Η περίπτωση της Βόρειας Εύβοιας

Ημερίδα για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δασών στο ΑΠΘ


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας