ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24-11-2022

Δωρεάν Πρόγραμμα Εκμάθησης Ρωσικής Γλώσσας για φοιτητές

Από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγ. Πετρούπολης

Δωρεάν Πρόγραμμα Εκμάθησης Ρωσικής Γλώσσας για φοιτητές
FREE

Tο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγ. Πετρούπολης έχει τη χαρά και τιμή να ανακοινώσει την έναρξη ενός νέου εκπαιδευτικού προγράμματος για το 2023 για τους Έλληνες φοιτητές.

Πρόκειται για το Νέο Δωρεάν Πρόγραμμα Εκμάθησης Ρωσικής ως Ξένης Γλώσσας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγ. Πετρούπολης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και θα διεξάγεται αποκλειστικά δια ζώσης στην έδρα της Αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου (Εθν. Αμύνης 9 & Τσιμισκή 131).

Η έναρξη του έχει οριστεί για την 1 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι την 1 Ιουνίου 2023. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φοιτητές και φοιτήτριες που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν την εκμάθηση της Ρωσικής από την αρχή και δεν έχουν πρότερη εμπειρία με τη γλώσσα. Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής ολοκληρώνεται την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 στις 23:59 μ.μ.

Το νέο πρόγραμμα εκμάθησης αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας του Πανεπιστημίου να φέρει όσες και όσους ενδιαφέρονται για τη ρωσική γλώσσα σε επαφή μαζί της. Το πλέον επιτυχημένο παράδειγμα αυτής της πρωτοβουλίας στην Ελλάδα αποτελεί το δωρεάν Πρόγραμμα Εκμάθησης Ρωσικής ως Ξένης Γλώσσας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με την υποστήριξη του Κέντρου Πιστοποίησης Γλωσσομάθειας του SPbU.

Το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγ. Πετρούπολης (SPbU) αποτελεί το κορυφαίο και παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ρωσίας και είναι ευρέως γνωστό για τη δραστηριότητα του στο πλαίσιο της εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας και της πιστοποίησης γλωσσομάθειας. Αποτελεί το επίκεντρο ενός δικτύου φορέων εκμάθησης Ρωσικής ως Ξένης Γλώσσας, το οποίο έχει αντιπροσωπείες σε όλο τον κόσμο.

Βασικός στόχος του νέου προγράμματος είναι η καλλιέργεια, η όξυνση και η περαιτέρω ενίσχυση του ενδιαφέροντος για τη ρωσική γλώσσα και το ρωσικό πολιτισμό. Παράλληλα, δίνει σάρκα και οστά στη σφοδρή επιθυμία δεκάδων σπουδαστών να έρθουν σε επαφή με τη ρωσική γλώσσα.

Τα μαθήματα του προγράμματος θα διεξάγονται δυο φορές την εβδομάδα, στην έδρα της Αντιπροσωπείας και η παρουσία θα είναι υποχρεωτική, με όριο τις 5 απουσίες. Συστήνεται να μην γίνονται μεταβάσεις από τμήμα σε τμήμα, αφότου καθοριστεί το τελικό πρόγραμμα μαθημάτων. Όσοι και όσες συμμετέχουν επιτυχώς στην αξιολόγηση γλωσσικής επίδοσης στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου 2023 (πρόκειται για επίσημες εξετάσεις πιστοποίησης για την απόκτηση διεθνώς αναγνωρισμένου πιστοποιητικού γλωσσομάθειας), θα έχουν τη δυνατότητα προαγωγής στο επόμενο επίπεδο γλωσσομάθειας (Α2). 

Όσοι επιθυμείτε να δηλώσετε συμμετοχή, θα συμπληρώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής και σε δεύτερο χρόνο θα συμπληρώσετε και θα υπογράψετε μια γραπτή δήλωση συμμετοχής στη Γραμματεία της Αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου (Εθν. Αμύνης 9). Θυμίζουμε ότι η περίοδος υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής ολοκληρώνεται την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 στις 23:59 μμ.

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική δια ζώσης συνάντηση στις 19:00 με τους ενδιαφερόμενους, ώστε να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες του προγράμματος, όπως το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων, οι όροι συμμετοχής κ.α. Η παρουσία σας στη συνάντηση κρίνεται αναγκαία.

Σχετικά με την παραλαβή του εκπαιδευτικού υλικού θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Καθώς η παρακολούθηση των μαθημάτων θα είναι υποχρεωτική και το ενδιαφέρον είναι ήδη μεγάλο, παρακαλούνται όσοι και όσες δηλώσουν συμμετοχή, να το κάνουν υπεύθυνα και να τηρούν το πρόγραμμα μαθημάτων που θα προκύψει.

Το νέο αυτό εγχείρημα θα είναι καταλυτικό για την εξέλιξη των συμμετεχόντων του σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο, καθώς υποστηρίζεται από το πλέον ενδεδειγμένο και έμπειρο στον τομέα του πανεπιστήμιο της Ρωσίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού
Έδρα της Αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου Αγίας Πετρούπολης
Εθν. Αμύνης 9 & Τσιμισκή 131, 8ος όροφος
Τηλέφωνο: 2310 220822
russianwordgr@gmail.com

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τελετή Αναγόρευσης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ
Τελετή Αναγόρευσης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ

Θα αναγορευτεί ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης

Απολογισμός έργου του Πρύτανη του ΑΠΘ Καθηγητή Δημητρίου Κωβαίου
Απολογισμός έργου του Πρύτανη του ΑΠΘ Καθηγητή Δημητρίου Κωβαίου

Με αφορμή τη λήξη της θητείας του ως Πρύτανη του ΑΠΘ

EY Ελλάδος: Υποστηρίζει ενεργά τη σύνδεση των ελληνικών πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας
EY Ελλάδος: Υποστηρίζει ενεργά τη σύνδεση των ελληνικών πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας

225 φοιτητές συμμετείχαν σε προγράμματα πρακτικής άσκησης της ΕΥ τα δύο τελευταία χρόνια

Παγκόσμια διάκριση φοιτητών του ΑΠΘ με πρότζεκτ για τα καμένα δάση
Παγκόσμια διάκριση φοιτητών του ΑΠΘ με πρότζεκτ για τα καμένα δάση

Στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας «iGEM 2023» έλαβαν μέρος 400 ομάδες από 66 χώρες

Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Yves P.S. Moens του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ
Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Yves P.S. Moens του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ

Στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge