Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Αθανάσιος Κύριλλος
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19-9-2019

Επιστρέφει η Εθνοφυλακή σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Θα απαρτίζεται από εκπαιδευμένα μέλη

Επιστρέφει η Εθνοφυλακή σε Αττική και Θεσσαλονίκη
fontsize

«Όλοι συμφωνούμε πως το ζήτημα της Εθνικής Άμυνας της χώρας δεν είναι κομματική υπόθεση, αλλά εθνική, επομένως δεν προσφέρεται ως πεδίο για στείρα κομματική αντιπαράθεση, αλλά για συζήτηση και εποικοδομητική κριτική επί συγκεκριμένων προτάσεων πεδίων, σχεδιασμών, πολιτικών που αναπτύσσει το υπουργείο», ανέφερε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στην ενημέρωση των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και, μεταξύ άλλων, προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου σχετικά με την αναβάθμιση του ρόλου της εθνοφυλακής, ενώ αναφέρθηκε στο υπό εξέταση σχέδιο για Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας όπου θα ενταχθούν οι στρατιωτικές σχολές.

Η προαναγγελία του υπουργού έρχεται περίπου δύο μήνες μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για επαναφορά και λειτουργία της Εθνοφυλακής, στο πλαίσιο της οποίας σε πρώτη φάση θα συγκροτηθούν Τάγματα Εθνοφυλακής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τα μέλη τους να έχουν και την ανάλογη εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι τα «Τάγματα Εθνοφυλακής Αμύνης» πρωτοσυστάθηκαν το 1948 -εν μέσω εμφυλίου- με απόφαση του ΓΕΣ.

Κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή, ο Ν. Παναγιωτόπουλος προανήγγειλε, επίσης, τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου που θα απλοποιεί τις διαδικασίες για συμβάσεις και προμήθειες στρατιωτικού υλικού ήσσονος σημασίας και κόστους. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι σκοπός του νομοθετικού εκσυγχρονισμού θα είναι η αντιμετώπιση δυσκαμψιών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορούν να υπάρχουν οι ίδιες δικλείδες ασφαλείας σε ένα διαγωνισμός για φρεγάτες με έναν που θα αφορά κάποιο φθηνό ανταλλακτικό για αεροπλάνα ή… αντίσκηνα. 

Παράλληλα, ο Ν. Παναγιωτόπουλος έστειλε μήνυμα αποτροπής προς κάθε κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, είπε: «Ο σκοπός της προσπάθειάς μας είναι η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας. Η αποτροπή είναι η πεποίθηση προς κάθε κατεύθυνση ότι εξαιτίας της ετοιμότητας και των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας δεν συμφέρει κανέναν να σκεφτεί οποιαδήποτε επιβουλή εναντίον των κυριαρχικών μας συμφερόντων. Το κόστος που θα υποστεί θα είναι πάντα μεγαλύτερο από το όφελος που επομένως σκοπεύει να αποκομίσει».

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Ν. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η προώθηση μας πολιτικής βασισμένης στις αρχές καλής γειτονίας, του σεβασμού τους Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών. Σε αυτή την κατεύθυνση, αφετηρία συνιστά, όπως είπε, η παραδοχή ότι Ελλάδα και Τουρκία οφείλουν και μπορούν να συνεργαστούν σε τομείς αμοιβαία επωφελής, προσθέτοντας πως σε αυτό παίζουν ρόλο και οι ενδείξεις καλής συμπεριφοράς εκατέρωθεν.

ΠΗΓΗ tvxs.grΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τούρκοι χάκερς χτύπησαν και την σελίδα της ΕΥΠ
Τούρκοι χάκερς χτύπησαν και την σελίδα της ΕΥΠ

Βουλή και ΥΠΕΞ στα θύματα των πιτσιρικάδων

17-1-2020

Πορτοσάλτε για τους πρόσφυγες: Αν δεν θέλουμε να πνιγεί κανείς θα έρχονται όλοι στην Ελλάδα
Πορτοσάλτε για τους πρόσφυγες: Αν δεν θέλουμε να πνιγεί κανείς θα έρχονται όλοι στην Ελλάδα

Προκλητικές δηλώσεις από το δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ για το προσφυγικό

17-1-2020


Κανονικά θα λειτουργούν  τα σχολεία στην γιορτή των Τριών Ιεραρχών
Κανονικά θα λειτουργούν τα σχολεία στην γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Σύμφωνα με σχετική ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας

13-1-2020


Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

13-1-2020Πώς ο Λευκός Οίκος υποβάθμισε τη συνάντηση με Μητσοτάκη
Πώς ο Λευκός Οίκος υποβάθμισε τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Συνεχίζονται τα αρνητικά μηνύματα..

8-1-2020

Απεργία για τους εργολαβικούς εργαζομένους στην Εθνική Ασφαλιστική
Απεργία για τους εργολαβικούς εργαζομένους στην Εθνική Ασφαλιστική

Τι αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ETE

8-1-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ