Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19-9-2019

Επιστρέφει η Εθνοφυλακή σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Θα απαρτίζεται από εκπαιδευμένα μέλη

Επιστρέφει η Εθνοφυλακή σε Αττική και Θεσσαλονίκη
fontsize

«Όλοι συμφωνούμε πως το ζήτημα της Εθνικής Άμυνας της χώρας δεν είναι κομματική υπόθεση, αλλά εθνική, επομένως δεν προσφέρεται ως πεδίο για στείρα κομματική αντιπαράθεση, αλλά για συζήτηση και εποικοδομητική κριτική επί συγκεκριμένων προτάσεων πεδίων, σχεδιασμών, πολιτικών που αναπτύσσει το υπουργείο», ανέφερε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στην ενημέρωση των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και, μεταξύ άλλων, προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου σχετικά με την αναβάθμιση του ρόλου της εθνοφυλακής, ενώ αναφέρθηκε στο υπό εξέταση σχέδιο για Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας όπου θα ενταχθούν οι στρατιωτικές σχολές.

Η προαναγγελία του υπουργού έρχεται περίπου δύο μήνες μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για επαναφορά και λειτουργία της Εθνοφυλακής, στο πλαίσιο της οποίας σε πρώτη φάση θα συγκροτηθούν Τάγματα Εθνοφυλακής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τα μέλη τους να έχουν και την ανάλογη εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι τα «Τάγματα Εθνοφυλακής Αμύνης» πρωτοσυστάθηκαν το 1948 -εν μέσω εμφυλίου- με απόφαση του ΓΕΣ.

Κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή, ο Ν. Παναγιωτόπουλος προανήγγειλε, επίσης, τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου που θα απλοποιεί τις διαδικασίες για συμβάσεις και προμήθειες στρατιωτικού υλικού ήσσονος σημασίας και κόστους. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι σκοπός του νομοθετικού εκσυγχρονισμού θα είναι η αντιμετώπιση δυσκαμψιών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορούν να υπάρχουν οι ίδιες δικλείδες ασφαλείας σε ένα διαγωνισμός για φρεγάτες με έναν που θα αφορά κάποιο φθηνό ανταλλακτικό για αεροπλάνα ή… αντίσκηνα. 

Παράλληλα, ο Ν. Παναγιωτόπουλος έστειλε μήνυμα αποτροπής προς κάθε κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, είπε: «Ο σκοπός της προσπάθειάς μας είναι η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας. Η αποτροπή είναι η πεποίθηση προς κάθε κατεύθυνση ότι εξαιτίας της ετοιμότητας και των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας δεν συμφέρει κανέναν να σκεφτεί οποιαδήποτε επιβουλή εναντίον των κυριαρχικών μας συμφερόντων. Το κόστος που θα υποστεί θα είναι πάντα μεγαλύτερο από το όφελος που επομένως σκοπεύει να αποκομίσει».

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Ν. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η προώθηση μας πολιτικής βασισμένης στις αρχές καλής γειτονίας, του σεβασμού τους Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών. Σε αυτή την κατεύθυνση, αφετηρία συνιστά, όπως είπε, η παραδοχή ότι Ελλάδα και Τουρκία οφείλουν και μπορούν να συνεργαστούν σε τομείς αμοιβαία επωφελής, προσθέτοντας πως σε αυτό παίζουν ρόλο και οι ενδείξεις καλής συμπεριφοράς εκατέρωθεν.

ΠΗΓΗ tvxs.grΣτην ίδια κατηγορία..

Ποιοι θα πάρουν αυξημένο επίδομα θέρμανσηςΠοιοι θα πάρουν αυξημένο επίδομα θέρμανσης

Αναμένεται η σχετική απόφαση


ΣΥΡΙΖΑ: Δεν φταίει ο «Τζόκερ» αλλά η κυβέρνηση-τσίρκοΣΥΡΙΖΑ: Δεν φταίει ο «Τζόκερ» αλλά η κυβέρνηση-τσίρκο

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑΕρώτηση Κούλογλου στην Κομισιόν για την αστυνομική εισβολή σε προβολές του JokerΕρώτηση Κούλογλου στην Κομισιόν για την αστυνομική εισβολή σε προβολές του Joker

Πολλαπλασιασμός των φαινομένων σκοταδισμού στην Ελλάδα..
Την σκότωσε το κοτόπουλοΤην σκότωσε το κοτόπουλο

Την ώρα που έτρωγε το μεσημεριανό της


Δείτε το ντοκιμαντέρ για τη Novartis που δεν θα δείξει κανένα ελληνικό κανάλιΔείτε το ντοκιμαντέρ για τη Novartis που δεν θα δείξει κανένα ελληνικό κανάλι

Γεωργιάδης: Η Novartis δίνει χρήματα σε γιατρούς και πολιτικούς και δεν ξέρω σε ποιους άλλους


ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεωνΠΟΕ-ΟΤΑ: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

24ωρη πανελλαδική απεργία την ΠέμπτηgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ