Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Ειδήσεις Ελλάδα/
8-10-2019

Το μέλλον της πολιτικής στη Μ. Βρετανία μετά το Brexit

Εκδήλωση - Ομιλία από το Ελληνικό Παρατηρητήριο

Το μέλλον της πολιτικής στη Μ. Βρετανία μετά το Brexit
fontsize
Εχει λήξει στις: Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019
FREE

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο (Hellenic Observatory) σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα Ελλάδας και με την υποστήριξη του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του LSE, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Το μέλλον της πολιτικής στη Μ. Βρετανία μετά το Brexit».

Στην τέταρτη κατά σειρά για το 2019 διάλεξη που διοργανώνει το Ελληνικό Παρατηρητήριο (Hellenic Observatory), με στόχο την προώθηση του διαλόγου σε μείζονος σημασίας ζητήματα της πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας, ο Tony Travers, Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Δημόσιας Πολιτικής του LSE θα επικεντρωθεί στις επιπτώσεις του επερχόμενου Brexit.

Ο Tony Travers μέσω μίας ιστορικής αναδρομής θα εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετώπισε δυσκολίες να ενταχθεί στην ΕΟΚ και πώς, 43 χρόνια έπειτα, οδηγήθηκε στο ψήφισμα υπέρ της αποχώρησής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Θα εξετάσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Βρετανική κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο όσον αφορά στην εφαρμογή του Brexit διερευνώντας την πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην Εκτελεστική και Νομοθετική εξουσία της χώρας. 

Το Ηνωμένο Βασίλειο, μία κατεξοχήν σταθερή και μετριοπαθής δημοκρατία, παρακολουθεί μία μεταμόρφωση στο (άγραφό) του Σύνταγμα χωρίς καμία βεβαιότητα ως προς την έκβαση του Brexit. 

Υπό το πρίσμα των γεγονότων της 31ης Οκτωβρίου, θα πρέπει –με τον ένα ή άλλο τρόπο- να επανακαθορίσει τις σχέσεις του όχι μόνο με τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, αλλά και με άλλα κράτη και ομάδες. 

Τίποτα δεν θα επιλυθεί βραχυπρόθεσμα, γεγονός που προκαλεί σοβαρή αβεβαιότητα στις εμπορικές σχέσεις ΗΒ-ΕΕ αλλά και στην ασφάλεια και τις διπλωματικές σχέσεις. 

Τέλος, θα επιχειρήσει να κάνει άλμα στο μέλλον διερευνώντας τις επιλογές του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη συζήτηση συντονίζει ο Kevin Featherstone, Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο LSE, Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου (Hellenic Observatory), και σχολιάζει ο Αλέξης Παπαχελάς, Διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, στις 18:45μ.μ. στο Μέγαρο Καρατζά, Αιόλου 82-84.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Η εγγραφή είναι απαραίτητη στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.eventbrite.co.uk/e/the-future-of-british-politics-after-brexit-tickets-72521334263


Tony Travers
Ο Tony Travers είναι Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Δημόσιας Πολιτικής του LSE και Διευθυντής του LSE στο Λονδίνο. Στα βασικά ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται η τοπική και περιφερειακή κυβέρνηση, οι εκλογές και η μεταρρύθμιση των δημόσιων υπηρεσιών. Παρέχει συχνά συμβουλευτικές υπηρεσίες σε υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής, επιλεγμένες επιτροπές και δεξαμενές σκέψης. Παρέχει εξειδικευμένες αναλύσεις στον Τύπο και εμφανίζεται τακτικά σε μεγάλα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα ως εμπειρογνώμονας. Είναι πρόεδρος του ερευνητικού κέντρου της βρετανικής κυβέρνησης Government@LSE και τακτικός φιλοξενούμενος στο τηλεοπτικό πρόγραμμα και σειρά podcast της κυβέρνησης για τις τρέχουσες υποθέσεις (The HotSeat). Έχει γράψει αρκετά βιβλία, με πιο πρόσφατο το 'London's Boroughs at 50'.

Αλέξης Παπαχελάς
Ο Αλέξης Παπαχελάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών. Σπούδασε Οικονομικά και Ιστορία στο Bard College στις ΗΠΑ και στη συνέχεια πήρε Master’s στη Δημοσιογραφία και τις Διεθνείς Σχέσεις από το Columbia University. Εργάστηκε ως ανταποκριτής για διάφορες εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1998. Συμπαρουσίασε την εκπομπή «Μαύρο Κουτί» και εργάστηκε ως συντάκτης στην εφημερίδα «Το Βήμα». Έχει πάρει συνέντευξη από πολλές σημαντικές προσωπικότητες παγκόσμιου βεληνεκούς: τους προέδρους Ομπάμα, Κλίντον, Ασάντ, τον Μπιλ Γκέιτς και άλλους. Έχει υπάρξει παρουσιαστής των τηλεοπτικών εκπομπών "Φάκελοι" και "Ιστορίες". H Politico τον ενέταξε στους Ευρωπαίους με τη μεγαλύτερη επιρροή για το 2015. Σήμερα είναι Διευθυντής της εφημερίδας "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" και συμπαρουσιαστής της εκπομπής ΙΣΤΟΡΙΕΣ στο ΣΚΑΙ.

Kevin Featherstone
Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο LSE, κάτοχος της Έδρας Ελευθέριος Βενιζέλος και Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου (Hellenic Observatory). Υπήρξε το πρώτο ξένο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ) στην Ελλάδα (2010-2013). Κατέχει επίσης τη θέση του αντιπροέδρου στο Ακαδημαϊκό Συμβούλιο του «Atomium Culture» στις Βρυξέλλες, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που προωθεί τη συνεργασία στον Ευρωπαϊκό χώρο έρευνας. Το 2013 τιμήθηκε με το παράσημο ‘Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα’ από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το 2014 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επέλεξε ένα από τα βιβλία του (γραμμένο σε συνεργασία με τον Kenneth Dyson) ως ένα από τα ‘100 αξιοσημείωτα βιβλία για την Ευρώπη’. Αρθρογραφεί συχνά στην Καθημερινή.
Στην ίδια κατηγορία..
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεωνΠΟΕ-ΟΤΑ: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη


ΣΥΡΙΖΑ: Οι εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία επιβεβαιώνουν την αναξιοπιστία της ΕΕΣΥΡΙΖΑ: Οι εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία επιβεβαιώνουν την αναξιοπιστία της ΕΕ

Μετά την απόρριψη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων


Την τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη αλλάζει η ώραΤην τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη αλλάζει η ώρα

Για λίγες φορές ακόμη..


Στον «αέρα» η σχολική χρονιά για δεκάδες μαθητές Λυκείων του Νομού ΘεσσαλονίκηςΣτον «αέρα» η σχολική χρονιά για δεκάδες μαθητές Λυκείων του Νομού Θεσσαλονίκης

Δεν εγκρίνεται η λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού


Education Evolution, οι προκλήσεις των εκπαιδευτικών στην ψηφιακή εποχήEducation Evolution, οι προκλήσεις των εκπαιδευτικών στην ψηφιακή εποχή

Ημερίδα για Εκπαιδευτικούς


Εργασίες συντήρησης στη 2η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-ΚαβάλαςΕργασίες συντήρησης στη 2η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Διήμερη άσκηση επιβίωσης στη θάλασσα από την Ελληνική Ομάδα ΔιάσωσηςΔιήμερη άσκηση επιβίωσης στη θάλασσα από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Στη Ν. Αγχίαλο του νομού Μαγνησίας


Ινδές καλλονές στην Χαλκιδική για διεθνή διαγωνισμόΙνδές καλλονές στην Χαλκιδική για διεθνή διαγωνισμό

Εκατόν εβδομήντα πέντε πανέμορφες γυναίκες


Η Πολιτική Γραμματεία του ΠΡΑΤΤΩ για την ψήφο των εκτός Επικρατείας Ελλήνων πολιτώνΗ Πολιτική Γραμματεία του ΠΡΑΤΤΩ για την ψήφο των εκτός Επικρατείας Ελλήνων πολιτών

Αυτονόητο να έχουν το δικαίωμα ψήφου όλοι οι Έλληνες πολίτες


Υποχρεωτική για όλους η ιδιωτική ασφάλισηΥποχρεωτική για όλους η ιδιωτική ασφάλιση

Για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίεςgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Τραβάει