Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Θεατρική παράσταση
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13-10-2019

Μπαλάφας: Αναμένουμε από την κυβέρνηση να ζητήσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας

Υποκριτικό το ενδιαφέρον για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Μπαλάφας: Αναμένουμε από την κυβέρνηση να ζητήσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας
fontsize

O Γιάννης Μπαλάφας Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τόνισε, μεταξύ άλλων:

Σε σχέση με την πρόσφατη εισβολή της Τουρκίας στη Συρία

«Κατ΄ αρχήν θα ήθελα να δηλώσω την απόλυτη καταδίκη μας για την επαίσχυντη εισβολή της Τουρκίας στη Συρία. Να τονίσω ότι η Ελλάδα ανήκει στις χώρες που θα υποστεί με άμεσο τρόπο αρνητική επίδραση από τις εξελίξεις στην ταραγμένη ανατολική περιοχή της Μεσογείου. Αυτό που θα μπορούσε και μπορεί να κάνει η Ελλάδα σήμερα είναι να αναδείξει την απαράδεκτη επέμβαση της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και να προωθήσει τις κυρώσεις της Ευρώπης ενάντια στη Τουρκία, οι οποίες είχαν δρομολογηθεί με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση σήμερα δείχνει να είναι μια πολιτική κατευνασμού προς τον Ερντογάν και αυτό δεν συνιστά ενεργητική εξωτερική πολιτική. Αναμένουμε από την κυβέρνηση στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να ζητήσει την προώθηση των κυρώσεων.»

Σε σχέση με την συζήτηση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

«Είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα η χρονική στιγμή κατά την οποία τοποθετείται με ιδιαίτερη ένταση το θέμα ψήφου των απόδημων Ελλήνων. Και επειδή θεωρώ ότι κάποια θέματα λειτουργούν και σαν πυροτεχνήματα, αναρωτιέμαι: Γιατί επί 40 περίπου χρόνια εναλλαγής της διακυβέρνησης μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν είχε προωθηθεί μία λύση; Γιατί δεν έχει, μέχρι τώρα, κατατεθεί ένα νομοσχέδιο; Έπρεπε να μεσολαβήσει η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;

Πιστεύω λοιπόν, ότι και σε αυτό το ζήτημα, αναδεικνύεται το υποκριτικό ενδιαφέρον από πλευράς κυβέρνησης, που ενδεχομένως, να υποκρύπτει και μία ανησυχία για την μέχρι σήμερα κυβερνητική πορεία της. Να θυμίσω ότι εμείς είχαμε ετοιμάσει και προτείνει ένα πλήρες νομοσχέδιο στο οποίο υπάρχει πρόταση για την ψήφο των Έλληνες που διαμένουν στην αλλοδαπή, εφόσον, πρώτον, έχουν ιθαγένεια και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, δεύτερον, ψηφίζουν αυτοπροσώπως και τρίτον, εκλέγουν 3-12 Βουλευτές Επικρατείας. Όπως βλέπετε δεν είμαστε μόνο εμείς που έχουμε διαφωνία με την πρόταση της κυβέρνησης. Διαφωνούμε με την επιστολική ψήφο όπως εξάλλου και το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25.

Σχολιάζοντας, τέλος, την επίμονη προσπάθεια ανάδειξης ως μείζον θέμα της πρόσφατης δήλωσης του Ν. Βούτση, από πλευράς κάποιων δημοσιογραφικών - και όχι μόνο - κύκλων, θα πω ότι εμείς ουδέποτε υπήρξαμε ή δηλώσαμε επαγγελματίες κυβερνητικοί. Η ΝΔ που παρουσιάζονταν έτοιμη να κυβερνήσει, βλέπουμε στην πραγματικότητα ότι δεν είχε σχεδιάσει τίποτα για το ζήτημα του προσφυγικού - μεταναστευτικού, άλλαξε ένα νόμο για να τοποθετήσει επικεφαλής στην ΕΥΠ πρόσωπο χωρίς τα νόμιμα προσόντα για τη θέση και θα μπορούσαμε να φέρουμε πολλά ακόμα παραδείγματα που δείχνουν το ακριβώς αντίθετο.»Στην ίδια κατηγορία..


Άστατος καιρός με τοπικές καταιγίδες την ΤρίτηΆστατος καιρός με τοπικές καταιγίδες την Τρίτη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και ενδεχομένως τοπικές καταιγίδες
Κακοπληρωτές εγκαταλείπουν την ΔΕΗ κακήν κακώςΚακοπληρωτές εγκαταλείπουν την ΔΕΗ κακήν κακώς

37.000 αποχωρήσεις τον Σεπτέμβριο μετά τις αυξήσεις Χατζηδάκη στα τιμολόγια


Αντικαπνιστικός νόμος: Εως .. 2.500 πακέτα   τα πρόστιμαΑντικαπνιστικός νόμος: Εως .. 2.500 πακέτα τα πρόστιμα

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση


Το Ποτάμι ..στέρεψεΤο Ποτάμι ..στέρεψε

Θα ζητήσει να σταματήσει η χρηματοδότησή του από τα ταμεία του κράτους


Γεμίζει πάλι ο κουβάς του ΤζόκερΓεμίζει πάλι ο κουβάς του Τζόκερ

Πάνω από 2 εκ. ευρώ στην κλήρωση της Πέμπτης


Στο Λονδίνο ο Μητσοτάκης - τουρίστας ο ΤσίπραςΣτο Λονδίνο ο Μητσοτάκης - τουρίστας ο Τσίπρας

Tweet για το Πολυτεχνείο στις όχθες του Τάμεση..goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ