Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Ειρήναρχος

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
14.1

ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4-11-2020

Αντιδράει η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία στο κλείσιμο των γυμναστηρίων

Ψήφισμα για την στήριξη σωματείων, προπονητών και αθλητών

Αντιδράει η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία στο κλείσιμο των γυμναστηρίων
fontsize

Την αντίδραση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας όλων των κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων στις Ζώνες Αυξημένου Κινδύνου.

Αναλυτικά αναφέρει:

Tο Δ.Σ. της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, έπειτα από τηλεδιάσκεψή του την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και αφού ασχολήθηκε με την επιτακτική ανάγκη στήριξης των σωματείων της Γυμναστικής, των προπονητών τους και των αθλητών-αθλητριών, αποφάσισε την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος.

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία εκφράζει την συμπαράστασή της προς τα σωματεία-μέλη της που καλλιεργούν τα αθλήματα της Γυμναστικής και τα οποία αντιμετωπίζονται με τρόπο άδικο και παράλογο, ειδικά μετά την ισοπεδωτική απόφαση περί αναστολής λειτουργίας όλων των κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων στις Ζώνες Αυξημένου Κινδύνου.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε τη δημιουργία αθλητισμού «πολλών ταχυτήτων», που θα διαχωρίζει τις επαγγελματικές λίγκες από τον υπόλοιπο υγιή αθλητισμό, με μοναδικό κριτήριο το αν υπάρχει ή όχι η οικονομική δυνατότητα να υποβάλλονται οι αθλητές σε μοριακά τεστ κάθε εβδομάδα.
Εκτός από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα των εκατομμυρίων ευρώ και εκτός από τα μέλη των προ-Ολυμπιακών ομάδων, που δικαίως εξαιρούνται από τη γενική απαγόρευση προπονήσεων, ο αθλητισμός ζει και υπάρχει χάρη κυρίως στα χιλιάδες παιδιά που γυμνάζονται στα ερασιτεχνικά σωματεία.
Εφόσον λοιπόν όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο κράτος, θα πρέπει και τα ερασιτεχνικά αθλήματα να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, χωρίς διαχωρισμούς μεταξύ «πλουσίων» και «φτωχών».

Δεν μπορούμε να δεχθούμε την απαξίωση της προσπάθειας που κατέβαλε όλους τους τελευταίους μήνες κάθε σωματείο ξεχωριστά, αλλά και η Ε.Γ.Ο. στους χώρους ευθύνης της, ώστε οι προπονήσεις των αθλητών-αθλητριών της Γυμναστικής να γίνονται με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με απόλυτη υπευθυνότητα.
Με τον ίδιο τρόπο, οι ατομικές προπονήσεις μπορούν και τώρα να συνεχιστούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις, έστω και με αυστηρότερα πρωτόκολλα και μικρότερο αριθμό αθλουμένων.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε τη «δαιμονοποίηση» της άθλησης εν γένει, παρά τα γνωστά και τεράστιας σημασίας οφέλη που έχει για την ανθρώπινη υγεία.
Ακόμα περισσότερο, μας φαίνεται αδιανόητη η περιθωριοποίηση της Γυμναστικής, ενός αθλήματος ατομικού και χωρίς επαφή, που σύμφωνα με μελέτη του Πολυτεχνείου του Τορίνο κατατάσσεται στην κατηγορία των αθλημάτων με τη χαμηλότερη επικινδυνότητα για τη διάδοση της νόσου Covid-19.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε τον πλήρη αποκλεισμό των παιδιών έως 14-15 ετών από την αθλητική δραστηριότητα, την ίδια στιγμή που θεωρούνται κατηγορία με χαμηλό δείκτη μεταδοτικότητας της νόσου και για τον λόγο αυτό συνεχίζουν κανονικά τα μαθήματά τους στις σχολικές τάξεις.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι η ατομική προπόνηση των αθλητών-αθλητριών της Γυμναστικής κρίνεται επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, την ίδια στιγμή που η εκμάθηση χορού σε κλειστούς χώρους στις καλλιτεχνικές δομές εκπαίδευσης εξακολουθεί να θεωρείται ασφαλής στις Ζώνες Αυξημένου Κινδύνου, αποτελώντας άλλη μία περίπτωση άνισης μεταχείρισης.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε την πρόσθετη ταλαιπωρία που υφίστανται πολλά σωματεία μας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γ.Γ.Α., λόγω των κενών και των δυσλειτουργιών στον τρόπο διαχείρισης του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων», για τις οποίες δεχόμαστε διαρκώς παράπονα και καταγγελίες.
Η Ε.Γ.Ο., η πρώτη αθλητική Ομοσπονδία που εισήγαγε το ηλεκτρονικό μητρώο στην Ελλάδα, βεβαιώνει ότι σήμερα υπάρχουν ακριβώς 100 σωματεία-μέλη της που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να έχουν δικαίωμα ψήφου στις επικείμενες αρχαιρεσίες, παρόλα αυτά δεν γνωρίζει πότε και πώς θα μπορέσει να προκηρύξει εκλογές με νόμιμο τρόπο, επειδή ακριβώς ανακύπτουν διαρκώς εμπόδια γραφειοκρατικής φύσεως για τα σωματεία αυτά.

Ενώνουμε τις φωνές μας με εκείνες των υπόλοιπων αθλητικών φορέων και απευθύνουμε το ψήφισμά μας στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στον ΕΟΔΥ και σε όλους τους αρμόδιους φορείς, με την προσδοκία ότι θα μελετήσουν τα βάσιμα επιχειρήματά μας και θα αναθεωρήσουν κάποιες αποφάσεις τους, όπως προς τιμήν τους έχουν πράξει και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, αναγνωρίζοντας πως όλοι διδασκόμαστε και προσαρμοζόμαστε διαρκώς στους ορθούς τρόπους αντιμετώπισης της πανδημίας.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη με το  πρώτο AirbusA320neo της SKY express
Δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη με το πρώτο AirbusA320neo της SKY express

Ξεκινά πτήσεις στις 14 Δεκεμβρίου 2020

27-11-2020Επίδομα 400 ευρώ: Στις  15:00 ανοίγει η πλατφόρμα για τους μακροχρόνια ανέργους
Επίδομα 400 ευρώ: Στις 15:00 ανοίγει η πλατφόρμα για τους μακροχρόνια ανέργους

Τι επίδομα θα λάβουν οι μακροχρόνια μακροχρόνια άνεργοι

27-11-2020


ΑΣΕΠ: Αυτόματα διαθέσιμα τα στοιχεία δημοτολογικής κατάστασης για υποψηφίους διαγωνισμών
ΑΣΕΠ: Αυτόματα διαθέσιμα τα στοιχεία δημοτολογικής κατάστασης για υποψηφίους διαγωνισμών

Σε λειτουργία η διασύνδεση του Μητρώου Πολιτών με το πληροφοριακό σύστημα του ΑΣΕΠ

27-11-2020

Οκτώ στους δέκα αρνούνται να πληρώσουν τα πρόστιμα για κορωνοϊό
Οκτώ στους δέκα αρνούνται να πληρώσουν τα πρόστιμα για κορωνοϊό

Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» φαίνεται πως έχει επιστρέψει..

27-11-2020

Παρατείνεται έως 31 Δεκεμβρίου η υποχρεωτική τηλεργασία
Παρατείνεται έως 31 Δεκεμβρίου η υποχρεωτική τηλεργασία

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναρτήθηκε στη «Διαύγεια»

27-11-2020

ΤΡΑΙΝΟΣΕ:  Σε ετοιμότητα για τη διακομιδή ασθενών
ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Σε ετοιμότητα για τη διακομιδή ασθενών

Βαγόνια τύπου πούλμαν στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης

27-11-2020

Πού πραγματοποιούνται σήμερα Παρασκευή δωρεάν τεστ covid
Πού πραγματοποιούνται σήμερα Παρασκευή δωρεάν τεστ covid

Σε οκτώ περιοχές της χώρας θα βρίσκονται κλιμάκια του ΕΟΔΥ

27-11-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ