Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12-11-2020

Τηλεκπαίδευση: Μαθητές γυμνασίου αγοράζουν λάπτοπ για όσους συμμαθητές τους δεν έχουν

Τα παιδιά συμπληρώνουν τα κενά της πολιτείας

Τηλεκπαίδευση: Μαθητές γυμνασίου αγοράζουν λάπτοπ για όσους συμμαθητές τους δεν έχουν
fontsize

Το 15μελές του 7ου Γυμνασίου Κορυδαλλού ζήτησε την άδεια από την διευθύντριά του να εντοπίσει πόσοι συμμαθητές τους δεν μπορούν να έχουν για οικονομικούς λόγους τεχνικό εξοπλισμό, ώστε να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Οι μαθητές του 15μελούς, μιλώντας με τους συμμαθητές τους, διαπίστωσαν ότι 16 παιδιά δεν έχουν κανένα τρόπο για να κάνουν τηλεκπαίδευση. "Σίγουρα κυρία είναι περισσότερα παιδιά, γιατί κάποιοι ντράπηκαν να μας πουν ότι δεν έχουν", είπαν στη διευθύντρια του σχολείου τους μετά την έρευνά τους.

Τα μέλη του 15μελούς προχώρησαν σε αυτή την έρευνα γιατί έχουν σκοπό να δώσουν τα χρήματα που έχουν μαζέψει από τις δράσεις τους για να προμηθευτούν οι συμμαθητές τους τάμπλετ.

"Πέρυσι το προηγούμενο 15μελές ειχε προσφέρει με τα λεφτά που είχε μαζέψει από εκδηλώσεις ένα λάπτοπ στο σχολείο", λέει η διευθύντρια του σχολείου κ. Αγγελική Ιγγλέση. Όπως εξηγεί η ίδια στο documentonews.gr: «Έχουμε περίπου 30 παιδιά που παρακολουθούν τα μαθήματά τους από το κινητό των γονιών τους. Επτά ώρες σε ένα κινητο».

Την ίδια ώρα η υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή στις 5/11, δηλαδή λίγα 24ωρα πριν την έναρξη της τηλεκπαίδευσης σε Γυμνάσια και Λύκεια, μιλά για 80.000 συσκευές που έχουν δρομολογηθεί να δοθούν σε οικογένειες που δεν έχουν, ενώ πληροφορίες από το υπουργείο λένε οτι μέρος από αυτές είναι από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Η απορία όλων, τόσο των εκπαιδευτικών και των γονιών όσο και των μαθητών, είναι πότε θα δοθούν. Τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει και πολλά παιδιά δεν έχουν τρόπο να κάνουν τα μαθήματα τους, ενώ υπήρχε χρόνος για προετοιμασία από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε μελέτη του Κέντρου Μελετών και τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ, αναφέρεται οτι "στην Ελλάδα το 31,8% του πληθυσμού βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας και το ¼ των νοικοκυριών περίπου δεν έχει πρόσβαση στην ευρυζωνικότητα".

Να σημειωθεί ότι πέρυσι είχαν πάει κάποιες ελάχιστες συσκευές στις σχολικές δομές της χώρας. Ενδεικτικά, σε σχολείο του Κορυδαλλού πήγαν 5 τάμπλετ, ενώ υπήρχε ανάγκη για τεχνικό εξοπλισμό για 30 παιδιά. Σε λύκειο της Αργυρούπολης πήγαν 3 λάπτοτ. Σε σχολείο του Βύρωνα πήγαν 6 λάπτοπ, ενώ είχαν γίνει αιτήματα για 50, ενώ σε Λύκειο του Αγίου Δημητρίου με 400 μαθητές, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν τεχνικό εξοπλισμό, πήγαν 5 τάμπλετ.

Οπως αναφέρουν διευθυντές των σχολείων αλλά και εκπαιδευτικοί, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πολύ σοβαρά και έπρεπε να έχουν ήδη λυθεί πριν καν ξεκινήσει η τηλεεκπαίδευση.

Πηγή: documentonews.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Στους 42 βαθμούς και σήμερα η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη
Στους 42 βαθμούς και σήμερα η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη

Η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την ΕΜΥ

Ποιες περιοχές βρίσκονται σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα Τρίτη
Ποιες περιοχές βρίσκονται σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα Τρίτη

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Προφυλακίστηκε ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης
Προφυλακίστηκε ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης

Aπολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα

Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας από την Τρίτη
Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας από την Τρίτη

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Αύξηση του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου κατά 2% από 1ης Ιανουαρίου 2022
Αύξηση του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου κατά 2% από 1ης Ιανουαρίου 2022

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας