Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
2
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
8-1-2021

Παράταση «λουκέτου» σε λιανεμπόριο, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια

Ανοίγουν σχολεία - Ξεκινούν οι αγώνες της Σούπερλιγκ 2

Παράταση «λουκέτου» σε λιανεμπόριο, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια
fontsize

Την παράταση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων και των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Αντίθετα ανακοίνωσε και επίσημα το άνοιγμα από τις 11 Ιανουαρίου των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, των σχολείων ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Επίσης σημείωσε πως διατηρούνται σε ισχύ όλα τα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων. Παράλληλα τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν και στις περιοχές που ισχύουν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.

Για τους χώρους λατρείας, όπως είπε, παρατείνεται το ισχύον καθεστώς: δηλαδή τέλεση λειτουργιών και χωρίς παρουσία πιστών, ενώ οι κηδείες θα γίνονται με έως 9 άτομα με πρώτου βαθμού συγγενών. Aπό Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και για μια εβδομάδα παρατείνεται η απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος. Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, οι αποφάσεις και οι ανακοινώσεις για λήψη ή άρση μέτρων θα γίνονται ανά εβδομάδα, εξετάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σχετικά με τις εταιρείες, συνεχίζεται η υποχρεωτική τηλε-εργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, καθώς και η εξυπηρέτηση του κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού, με τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου. Όσον αφορά τη λειτουργία των δικαστηρίων, εξακολουθούν να λειτουργούν με πολύ περιορισμένες δραστηριότητες, με ορισμένες επιπλέον δίκες, ιδίως εκούσιας δικαιοδοσίας. Την ίδια στιγμή, παραμένουν σε ισχύ τα υφιστάμενα μέτρα, που μεταξύ άλλων προβλέπουν ανώτατο όριο 15 ατόμων στην αίθουσα, καθώς και τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

Επίσης, ανακοίνωσε πως από το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, 16-17 Ιανουαρίου, ξεκινούν οι αγώνες της Σούπερλιγκ 2 και της volley league με όλα τα υγειονομικά αυστηρά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στη super league 1 και χωρίς παρουσία κοινού.

Όσον αφορά τους προς κατάταξη υπόχρεους Στρατιωτικής Θητείας με την 2021 Α' ΕΣΣΟ, οι νεοσύλλεκτοι μπορούν κατά τη μετάβασή τους στα σημεία κατάταξης να συνοδεύονται από τους γονείς τους και μόνο. Κατά τη μετάβαση, θα πρέπει να έχουν μαζί τους το φύλλο πορείας τους. Για την επιστροφή τους, οι γονείς πρέπει να έχουν βεβαίωση που θα χορηγείται από τις πύλες των κέντρων κατάταξης. Όλοι οι νεοσύλλεκτοι θα υποβληθούν σε rapid test αντιγόνου για Covid-19 για προφανείς προληπτικούς επιδημιολογικούς λόγους.

Σχετικά με τις αφίξεις από το εξωτερικό, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην χώρα μας έως και την 21η Ιανουαρίου 2021 από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ' οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, για επτά ημέρες, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρηση τους.

Στους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος (rapid test) κατά την άφιξη τους βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form (PLF). Ειδικά για τους εισερχόμενους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνεται σε όλους και rapid test κατά την άφιξη. Παράλληλα, προκειμένου να βγουν από την καραντίνα οι επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο μοριακό τεστ (PCR) όταν συμπληρωθεί το 7ήμερο, το οποίο να είναι αρνητικό για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού.

ΠΗΓΗ tvxs.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Απαγόρευση κυκλοφορίας:  Τι ισχύει από Δευτέρα με ωράριο και μετακίνησεις εκτός νομού
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει από Δευτέρα με ωράριο και μετακίνησεις εκτός νομού

Το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας που θα ισχύει μετά τις ανακοινώσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Επεκτείνονται τα επιδόματα ανεργίας που έχουν λήξει
Επεκτείνονται τα επιδόματα ανεργίας που έχουν λήξει

Μείωση ενοικίων και τον Φεβρουάριο

Η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη
Η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη

Τι εξομολογήθηκε σε διαδικτυακή ημερίδα του υφυπουργείου Αθλητισμού


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ