ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11-7-2023

Λουκέτο σε καταστήματα των ΕΛΤΑ

Δεκάδες καταστήματα των ΕΛΤΑ κλείνουν αιφνιδιαστικά

Λουκέτο σε καταστήματα των ΕΛΤΑ
Φωτογραφία αρχείου

Δεκάδες καταστήματα των ΕΛΤΑ κλείνουν αιφνιδιαστικά καθώς μετά τα πρώτα 25 που ανακοίνωσε η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων ότι έβαλαν λουκέτο, σειρά παίρνουν στις 17 Ιουλίου άλλα 40 υποκαταστήματα.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση των ΕΛΤΑ, επικαλούμενη την «ανάγκη αναδιοργάνωσης του Δικτύου των Ταχυδρομικών Καταστημάτων της
Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, Πελοποννήσου και Νήσων», ανακοίνωσε ότι στις 17 Ιουλίου κλείνουν τα εξής υποκαταστήματα:


Αμάρυνθου Ευβοίας
Αγίου Κωνσταντίνου Αιτωλοακαρνανίας
Αγίου Νικολάου Πειραιά
Αγράφων Ευρυτανίας
Παιανίας
Παναιτώλιου Αιτωλοακαρνανίας
Παπάγου
Παραλίας Διστόμου Βοιωτίας
Πλάτανου Αιτωλοακαρνανίας
Πρίνου Καβάλας
Προυσού Ευρυτανίας
Φιλώτα Φλώρινας
Χανίων 2
Χιλιομοδίου Κορινθίας
Κάτω Ασέας Αρκαδίας
Κεχρόκαμπου Καβάλας
Κρεμαστής Δωδεκανήσου
Κρίκελλου Ευρυτανίας
Κρόκου Κοζάνης
Λαβάρων Έβρου
Λαμπείας Ηλείας
Λάρισας 2
Λεονταρίου Καρδίτσας
Νέας Περάμου Αττικής
Βοτανικού (ΑΘ. 41)
Γουμένισσας Κιλκίς
Διακοπτού Αχαΐας
Δικαίων Έβρου
Διοικητηρίου (ΘΕΣ. 13)
Δροσιάς
Ερυμάνθειας Αχαΐας
Ευπαλίου Φωκίδας
Καισαριανής
Καράτουλα Ηλείας
Ανατολής Ιωαννίνων
Άντισσας Λέσβου
Αράχοβας Βοιωτίας
Ασημίου Ηρακλείου
Βαρθολομιού Ηλείας
Βάρκιζας

Τα καταστήματα τα οποία έχουν ήδη κλείσει είναι τα εξής: Κοκκινιάς, Καλυβίων Θορικού, Αμφιθέας (Π. Φαλήρου 2), Αγίων Αναργύρων, Αγίας Τριάδας Αργολίδας, Πάτρας 4, Ερυθρών Αττικής, Ελευθέριου Θεσσαλονίκης, Δεριγνύ στην Αθήνα, Αργυρούπολης, Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, Κορυδαλλού, Κοντόπευκου, Κολωνακίου, Κηφισιάς (Κέντρο), Κάτω Πατησίων (ΑΘ. 42), Καμινίων, Καλλιθέα 3, Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, Ελληνορώσων, Βυτίνας Αρκαδίας, Νοσοκομείου Ρίου, Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας, Νέας Ιωνίας Βόλου και Νεάπολης Νίκαιας.

Το δίκτυο των φυσικών καταστημάτων των ΕΛΤΑ αριθμεί σήμερα 1.150 φυσικά σημεία πρόσβασης και παρά το γεγονός ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα πόσα από αυτά θα κατεβάσουν οριστικά ρολά, εκτιμάται ότι ποσοστιαία θα φτάνουν περίπου το 10% του συνόλου.

Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι στα 1.150 σημεία περιλαμβάνονται και τα ταχυδρομικά πρακτορεία. Τα καταστήματα των ΕΛΤΑ έφταναν πριν την έναρξη εφαρμογής του σχεδίου τα 620 για τα 65 εκ των οποίων έχουν ήδη αναρτηθεί αποφάσεις για την αναστολή λειτουργίας τους έως την προσεχή Δευτέρα. Κάθε άλλη απόφαση για κλείσιμο καταστημάτων στο εξής θα υπερβαίνει ουσιαστικά και το ποσοστό που έχει ανακοινωθεί.

Παράλληλα προχωρά και η λύση της συνεργασίας και των συμβολαίων με αρκετά ταχυδρομικά πρακτορεία στην περιφέρεια. Ενδεικτικά τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύτηκαν αποφάσεις για τη λύση των συμβολαίων στα πρακτορεία Σφάκας Λασιθίου, Δοριών Λασιθίου και Ασωπού Λακωνίας.

«Βράζουν» οι τοπικές κοινωνίες – Αντιδρά η ΚΕΔΕ

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι τοπικές κοινωνίες καθώς η διακοπή των ταχυδρομικών και λοιπών εμπορικών υπηρεσιών ειδικά σε περιοχές της επαρχίας δυσχεραίνει τις πάσης φύσεως συναλλαγές επιχειρήσεων και πολιτών που εξυπηρετούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Το ζήτημα θεωρείται μείζον για τις δημοτικές αρχές της χώρας δεδομένου ότι συντείνει στην περαιτέρω απομόνωση περιοχών της περιφέρειας, με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) να ετοιμάζει ηχηρή παρέμβαση: «Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας με την πολιτική που ανακοινώθηκε από τα ΕΛΤΑ και για την οποία οι δήμοι δεν είχαμε καμία προηγούμενη ενημέρωση. Θα κάνουμε άμεσα παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο», επισημαίνει μιλώντας στο ethnos.gr ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας, όπου οι κάτοικοι και ο δήμος καλούν τη διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. και την κυβέρνηση να μην κλείσουν το μοναδικό κατάστημα στην περιοχή. Ως πρώτη ένδειξη δε της αντίδρασής τους πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα ΕΛ.ΤΑ. Παλαίρου, κρατώντας πανό με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα ΕΛ.ΤΑ. Παλαίρου».

Την ίδια στιγμή, διακινείται ηλεκτρονικά ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη συλλογή υπογραφών, εξηγώντας ότι «η περιοχή Παλαίρου Παγωνιάς αποτελεί τον σημαντικότερο τουριστικό προορισμό στον Ν. Αιτωλοακαρνανίας. Εκεί δραστηριοποιούνται πλήθος ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα εκδηλώνονται μεγάλες επενδύσεις όπως το Βαρκό Παγωνιάς και η Μαρίνα Παλαίρου. Η τουριστική περίοδος είναι πλέον εξάμηνης διάρκειας και οι διανυκτερεύσεις των επισκεπτών υπερβαίνουν τις 120.000 ετησίως».

Κατά συνέπεια, υπογραμμίζεται στο ψήφισμα, «μεσούσης της τουριστικής περιόδου το κλείσιμο των ΕΛ.ΤΑ δυσχεραίνει ιδιαίτερα τόσο τις τραπεζικές συναλλαγές των επιχειρήσεων όσο και την εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών. Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε την απόφασή σας, καθώς δεν μπορεί το μοναδικό κατάστημα που κλείνει στον νομό να είναι αυτό που εξυπηρετεί την πιο αναπτυγμένη περιοχή του».

ΠΗΓΗ koutipandoras.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Ελλάδα θα γίνει σύντομα η φτωχότερη χώρα της ΕΕ
Η Ελλάδα θα γίνει σύντομα η φτωχότερη χώρα της ΕΕ

Οι Financial Times γκρεμίζουν το αφήγημα Μητσοτάκη

To εορταστικό ωράριο Πάσχα 2024
To εορταστικό ωράριο Πάσχα 2024

Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα

Σύνταξη-επίδομα κηδείας στα 72,5 έτη προωθούν κυβέρνηση και ΕΕ!
Σύνταξη-επίδομα κηδείας στα 72,5 έτη προωθούν κυβέρνηση και ΕΕ!

Πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα οι κινήσεις προετοιμασίας για την άνοδο του ορίου συνταξιοδότησης σε επίπεδα που ουσιαστικά την καταργούν

Στην Πάτρα η αστυνομία ευτυχώς «λειτούργησε σαν ταξί» και σώθηκε γυναίκα
Στην Πάτρα η αστυνομία ευτυχώς «λειτούργησε σαν ταξί» και σώθηκε γυναίκα

Αστυνομικοί τη συνόδευσαν στο σπίτι της προκειμένου να εξασφαλιστεί η προάσπιση της σωματικής της ακεραιότητας

Δείτε ζωντανά την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο
Δείτε ζωντανά την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας

Η Τάξις και η Ασφάλεια της χώρας σε ένα βίντεο
Η Τάξις και η Ασφάλεια της χώρας σε ένα βίντεο

Αστυνομικός έχασε το όπλο του την ώρα των επεισοδίων (και δεν το κατάλαβε)

Απεργία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη
Απεργία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη

Τι ισχύει για Γυμνάσια και Λύκεια και τι για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Πραγματοποιούσε ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα
Πραγματοποιούσε ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα

Είναι ήδη κρατούμενος στην Γαλλία για υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες εγκληματικές δραστηριότητες




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge