Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
9-10-2019

Παρουσίαση του βιβλίου "Ρόλοι Δραπέτες" της Ειρήνης Βουτσκόγλου

Στον Ιανό στις 15 Οκτωβρίου 2019

Παρουσίαση του βιβλίου
fontsize
Εχει λήξει στις: Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019
FREE

Ο IANOS, οι εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Ειρήνη Βουτσκόγλου σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος "Ρόλοι Δραπέτες", στον χώρο του βιβλιοπωλείου.

Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα, θα μιλήσουν ο Ευγένιος Καλαϊτζόπουλος (Οικονομολόγος, Επιχειρηματίας) και η Κατερίνα Μπόλματη (Εκπαιδευτικός Αγγλικής Φιλολογίας).

Το βιβλίο
Στα κοινωνικά δίκτυα, ακόμα και μια νυχτερίδα μπορεί να ονειρεύεται πως μια μέρα θα γίνει γλάρος. O Άρης νιώθει την ανάγκη µιας αλλαγής στη ζωή του, αλλά η ατολµία του δεν τον αφήνει να προχωρήσει ούτε καν σε ένα απλό αίτηµα φιλίας προς την αγαπηµένη του Ναταλία. Οι φίλοι του, Μιχάλης και Αντρέας, που εργάζονται σε µία εταιρία επικοινωνίας υπό την καθοδήγηση του κυρίου Παπαπέτρου, ενός ανθρώπου που µπόρεσε να δραπετεύσει κάποτε προς µια νέα ζωή, είναι αυτοί που του αποκαλύπτουν την πραγµατικότητα του διαδικτύου -µια πραγµατικότητα που στηρίζεται περισσότερο σε ερµηνείες και συναισθήµατα, παρά σε γεγονότα. 

Κρυφά προσωπεία, επίπλαστες σηµαντικότητες, επικαιρότητα, πολιτική και ζωές ανθρώπων που χάθηκαν για πολλά χρόνια, συµπορεύονται, συναντώνται και συγκρούονται στον εικονικό και τον πραγµατικό κόσµο. Στη δαιδαλώδη σπηλιά των κοινωνικών δικτύων, όπου η αντίληψη είναι συχνά µία κατάσταση µυθοπλασίας, όλοι τους είναι συνδεδεµένοι µε τρόπους που µόνο το σύµπαν µπορεί να αποκαλύψει. Ένα σύµπαν που, στην περίπτωσή τους, λέγεται Zoe και µοιάζει µε νυχτερίδα που ανακάλυψε κάποτε την έξοδο της σπηλιάς κι αποφάσισε να γίνει γλάρος.

Η συγγραφέας

Η Ειρήνη Βουτσκόγλου γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 1968 στις Σέρρες, αποφοίτησε από το Λύκειο Πολυγύρου, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Μαθηματικό τμήμα του ΑΠΘ και έλαβε Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα από το ΕΑΠ με θέμα διπλωματικής εργασίας «Αξιοποίηση της τεχνολογίας του σημασιολογικού ιστού στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση: ζητήματα e-εμπιστοσύνης και e-συμμετοχής».

Μετά το τέλος των μεταπτυχιακών της σπουδών, δημοσίευσε δύο ακαδημαϊκές εργασίες με τίτλους «Ηλεκτρονική Συμμετοχή και Αξιολόγηση Περιεχομένου Γνώσης με επεκτάσεις στον Σημασιολογικό Ιστό» και «Προκλήσεις και επεκτάσεις στην διδακτική αξιοποίηση των Κοινωνικών Δικτύων για την Πληροφορική».

Εργάζεται ως αναπληρώτρια μαθηματικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έχει διδάξει Προγραμματισμό Υπολογιστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και έχει μακρά εμπειρία στην επιμόρφωση ενηλίκων.

Από το 2001 έως το 2008 συνεργάστηκε με το περιοδικό τεχνολογίας Ram διατηρώντας δύο μόνιμες στήλες δημοσιεύοντας παράλληλα πλήθος άλλων κειμένων.

Στο διαδίκτυο διατηρεί ένα προσωπικό ιστολόγιο και μία ιστοσελίδα όπου δημοσιεύει κείμενα και βίντεο με θεματικές που αφορούν το διαδίκτυο.

Οργανώνει τακτικά εθελοντικές δράσεις επιμορφώνοντας ενήλικες στην χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και ενημερώνει για θέματα του διαδικτύου.

Τα Διαδίκτυά Μας (εκκρεμεί επανέκδοση), είναι η πρώτη  ολοκληρωμένη βιβλιογραφική απόπειρα να ενημερώσει για το διαδίκτυο ακόμα και ανθρώπους που δεν έχουν έρθει σε αυτό, υποκινώντας συζητήσεις μέσα από προβληματισμούς.

Τον Αύγουστο του 2018 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα Ρόλοι Δραπέτες.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019
Στις 19:00

Πού?
Ιανός Αριστοτέλους
Αριστοτέλους 7

Εισιτήρια
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Επικοινωνία
2310 277004
Στην ίδια κατηγορία..

Νέο βιβλίο: «Οι μάγισσες του Θερμαϊκού» της Όλγας ΛιάρατζηΝέο βιβλίο: «Οι μάγισσες του Θερμαϊκού» της Όλγας Λιάρατζη

Ενα βιβλίο τυλιγμένο στην ομίχλη των γεγονότων του ΕμφυλίουΠαρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Φλαμούρη «Ψυχο-λογικά Μυστικά»Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Φλαμούρη «Ψυχο-λογικά Μυστικά»

Στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» του Άσυλου του ΠαιδιούΒιβλιοπαρουσίαση: «Εγώ πριν από τον εαυτό μου»Βιβλιοπαρουσίαση: «Εγώ πριν από τον εαυτό μου»

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευόσμου


Παρουσίαση ποιητικής συλλογής: «Λαθραία Οργή»Παρουσίαση ποιητικής συλλογής: «Λαθραία Οργή»

Στο βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία Θεσσαλονίκης


Οι νέες εκδόσεις του ΜΙΕΤΟι νέες εκδόσεις του ΜΙΕΤ

Κατάλογος με περιγραφή


Ο Νίκολας Χρηστάκης σε Αθήνα, Ηράκλειο και ΘεσσαλονίκηΟ Νίκολας Χρηστάκης σε Αθήνα, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη

Με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου "Προσχέδιο: Οι εξελικτικές ρίζες μιας καλής κοινωνίας"
goTHESS

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ