ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
6-2-2023

Παρουσίαση του βιβλίου της Ρέας Στογιαννάρη «Έρωτας Σαγηνευτής»

Στο βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία

Παρουσίαση του βιβλίου της Ρέας Στογιαννάρη «Έρωτας Σαγηνευτής»

Το βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία και οι εκδόσεις Όστρια σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Έρωτας σαγηνευτής» της Ρέας Στογιαννάρη την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 7:00 μ.μ. στον χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου στην Θεσσαλονίκη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Μελαχροινή Μαρτίδου, δημοσιογράφος
Λεμονιά Παπαδοπούλου, εκπαιδευτικός

Περιγραφή βιβλίου
Γυναίκα απελευθερωμένη από ταμπού και προκαταλήψεις η Μανταλένα, δημιουργική και πετυχημένη, όμορφη και σαγηνευτική, απολαμβάνει με απληστία τις χαρές της ζωής, αδιαφορώντας για αισθήματα και συναισθήματα, εξαιρώντας πάντα δεσμευμένους και ρομαντικούς. Δημιουργεί σχέσεις με ημερομηνία λήξης, δεν σκέφτεται τον γάμο, δεν θέλει να κάνει παιδιά, δεν ονειρεύεται οικογένεια. Αφήνεται με ευχαρίστηση σε όσα η ίδια θα επιλέξει, θα προκαλέσει και θα επιθυμήσει! Προσεκτική, αξιοπρεπής και ειλικρινής με τους εραστές της, εξαρχής τους δηλώνει πως δεν θέλει δεσμεύσεις, ότι απεχθάνεται τη ζήλια και την κουράζει η αποκλειστικότητα. Μέχρι την ημέρα που ένας έρωτας πορθητής αλώνει την καρδιά της, αλλάζει τα θέλω της, τα συνετά της, τα πρέπει της. Ο άντρας που έχει αλώσει την καρδιά της είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών τα εμπόδια όμως δεν την πτοούν, δεν την καταρρακώνουν.

Σαγηνεμένη από τις χάρες του, οι άγγελοι και οι δαίμονες που παλεύουν μέσα της φέρνουν το καλό απέναντι στο κακό, κάνοντας τη χαρά της λύπη, την αγάπη της εκδίκηση, το πάθος της μίσος και ζήλια, τις όμορφες στιγμές τους οργή και απελπισία. Η Μανταλένα θέλει τον άντρα αυτόν μόνο για τον εαυτό της και θα παλέψει βρώμικα για να τα καταφέρει, ούτε για την αξιοπρέπειά της νοιάζεται, ούτε για την τιμή της, ούτε για το καλό της όνομα. Η μοναδική της σκέψη και σκοπός είναι εκείνος, τον θέλει σαν τρελή και αδιαφορεί αν είναι εμμονή, πάθος ή εγωισμός! Αδιαφορεί αν ο έρωτας που νοιώθει για εκείνον ...ο έρωτας ο άπληστος, ο απατηλός, ο ξεδιάντροπος και απεγνωσμένος, θα τη ματώσει, θα την πονέσει ή θα την καταστρέψει!


Η Ρέα Στογιαννάρη πρωτοεμφανίζεται στη σύγχρονη ελληνική πεζογραφία το 2013, με τα έργα «Όσα η μοίρα ορίζει» και «Βλάντιμιρ» με το λογοτεχνικό ψευδώνυμο Αρεστή Ρεσπάκη. Το 2014 εκδίδεται το τρίτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Με τον φόβο της μοναξιάς». Το 2015 συμμετέχει σε ανθολόγια διηγημάτων με τίτλο «Οι μάγισσες της Θεσσαλίας» με το διήγημά της «Για τους άλλους μάγισσα». Το 2020 εκδίδει, σαν Ρέα Στογιαννάρη πια, το τέταρτο μυθιστόρημά της με τίτλο «Έρωτας ψεύτης».

Σήμερα, στο πέμπτο μυθιστόρημά της, που αποτελεί διλογία με τον «Έρωτα ψεύτη», μιλάει για έναν έρωτα σαγηνευτικό και συνάμα απαγορευτικό και αναμολόγητο, που παρά τις ταπεινώσεις και τις λύπες του, πλανεύει τον νου μας και ξελογιάζει την ψυχή μας.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Πότε?
Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023
Στις 19:00

Πού?
Βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία
Λεωφόρος Νίκης 3

Επικοινωνία
2310 226190

Πρωτοπορία Βιβλιοπωλείο

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Φύση: μητέρα και ζωή ή αντίπαλος;»
«Φύση: μητέρα και ζωή ή αντίπαλος;»

9ος Διαγωνισμός Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

«Ήθος - Πάθος - Λόγος, το αρχαίο μυστικό της επιτυχίας» του Λεωνίδα Γαλάνη
«Ήθος - Πάθος - Λόγος, το αρχαίο μυστικό της επιτυχίας» του Λεωνίδα Γαλάνη

Παρουσίαση βιβλίου/ σεμινάριο στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

«Γεώργιος Θ. Βαφόπουλος (1903-2023) – 120 χρόνια από τη γέννησή του»
«Γεώργιος Θ. Βαφόπουλος (1903-2023) – 120 χρόνια από τη γέννησή του»

Εκδήλωση λόγου στο πλαίσιο του 42ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Λογοτεχνικό αναλόγιο: «Μικρά μυστικά της ποίησης του Γ.Θ. Βαφόπουλου»
Λογοτεχνικό αναλόγιο: «Μικρά μυστικά της ποίησης του Γ.Θ. Βαφόπουλου»

Με τους λογοτέχνες Αναστασία Χατζή και Θεοφάνη Ζβε

12ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2023
12ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2023

Αποστολή των έργων μέχρι τις 15 Ιουλίου


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge