ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
14-7-2016

Hiromi: the Trio Project

Στον Λόφο της Σάνης

Hiromi: the Trio Project

Η συναυλία της Hiromi: the Trio Project είναι η επόμενη μουσική συνάντησή μας στον Λόφο της Σάνης στις 23 Ιουλίου, μία συναυλία που το περιοδικό Downbeat ανακήρυξε ως ‘’ένα από τα πιο συναρπαστικά σύγχρονα συγκροτήματα σε οποιοδήποτε είδος μουσικής, το δυνατό, έως και ποιητικό παίξιμο κρουστών του Philips στο Alive και οι γεμάτες ροή «μπασογραμμές» του Jackson, φωσφορίζουν στο σκοτάδι και στηρίζουν τις ευφυείς και παθιασμένες εκτελέσεις’’.

"Η Hiromi ανακάλυψε το δικό της είδος και συνεχίζει να το ακολουθεί με μεγάλη ευαισθησία, ενεργητικότητα και εκθαμβωτική μαεστρία. Απολαύστε τις τελευταίες της παραστάσεις με τον Anthony Jackson και τον Simon Philips. Τι φοβερή χημεία!"
Ahmad Jamal

Η Hiromi υπήρξε μία από τις πιο βαθιές και παραγωγικές δυνάμεις εν ζωή στη μουσική του 21ου αιώνα. Έχοντας ως μέντορα τον θρυλικό Ahmad Jamal, η Γιαπωνέζα πιανίστρια/συνθέτις δημιούργησε μουσική που μεγαλώνει με την κάθε παράσταση, ξεπερνά με ευκολία τα όρια τεχνοτροπιών και ειδών, εκθέτει μια επίγνωση του συνόλου της παράδοσης της τζαζ και προσαρμόζεται στη συνδρομή των συναδέλφων της στο συγκρότημα.

Το ένατο CD της ως αρχηγός συγκροτήματος, το Alive, κηρύσσει την επιστροφή του trio της Hiromi που, εκτός αυτής, αποτελείται και από: τον Anthony Jackson, ως κιθαρίστα κοντραμπάσου, (PaulSimon, MichelCamilo και ChickCorea), και τον ντράμερ Simon Philips (Toto, TheWho, JudasPriest).

Αυτή η φοβερή τριάδα, που το περιοδικό DownBeat ανακήρυξε ως ένα από τα πιο συναρπαστικά σύγχρονα συγκροτήματα σε οποιοδήποτε είδος μουσικής, το δυνατό, έως και ποιητικό παίξιμο κρουστών του Philips στο Alive και οι γεμάτες ροή μπασογραμμές του Jackson, φωσφορίζουν στο σκοτάδι και στηρίζουν τις ευφυείς και παθιασμένες εκτελέσεις.

«Το Alive έχει για μένα διπλό νόημα», λέει η Hiromi. «Ήθελα να γράψω τραγούδια τα οποία μιλούν για πράγματα και αισθήματα που αντιμετωπίζουμε στη ζωή. Αλλά η λέξη «ζωντανός» μπορεί επίσης να σημαίνει «διαδραματισμένη ζωή». Έχω δώσει παραστάσεις με τον Simon και τον Anthony για 4 χρόνια. Φτιάξαμε 3 δίσκους μαζί και έχουμε κάνει ένα σωρό ζωντανά σώου ως τρίο. Περνάμε τέλεια ψάχνοντας την περιπέτεια και ένοιωσα ότι μπορούμε να κάνουμε τον δίσκο να ακούγεται σαν ζωντανή ηχογράφηση μπροστά στο κοινό.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι Bongzilla Live στο Block 33
Οι Bongzilla Live στο Block 33

Μαζί τους οι AGNES VEIN και οι Saint Nicotine

Αιμίλιος Ριάδης: «Γαλάτεια»
Αιμίλιος Ριάδης: «Γαλάτεια»

Όπερα κοντσερτάντε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Vangelis Angelopoulos Trio
Vangelis Angelopoulos Trio

Στη Μικρή Σκηνή

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge