ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
29-11-2018

Οι Madrugada στη Θεσσαλονίκη

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Οι Madrugada στη Θεσσαλονίκη

Τα πάντα είναι έτοιμα για μία από τις πιο πολυαναμενόμενες επανασυνδέσεις στην ιστορία του σύγχρονου ροκ, καθώς οι Madrugada ξαναενώνονται τον Φεβρουάριο του 2019 για μία ευρωπαϊκή περιοδεία, που περιλαμβάνει την Ελλάδα.

Οι συναυλίες σηματοδοτούν την 20ή επέτειο από την κυκλοφορία του θρυλικού, πρώτου άλμπουμ του συγκροτήματος, Industrial Silence. Στη σκηνή θα ανέβουν τρία από τα αρχικά τέσσερα μέλη της μπάντας: O Sivert Høyem, o Frode Jacobsen και o Jon Lauvland Pettersen.

Την άνοιξη του 2019 θα πραγματοποιηθούν δύο συναυλίες των Madrugada στη χώρα μας.
Το Κλειστό Παλαιού Φαλήρου - Tae Kwon Do Arena, την Κυριακή 7 Απριλίου στην Αθήνα και το Principal Club Theater την Παρασκευή 5 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, θα είναι οι τόποι συνάντησης.

Το αθηναϊκό Tae Kwon Do arena ταιριάζει στο μέγεθος των Madrugada, αλλά οι ίδιοι αποφάσισαν ειδικά στη Θεσσαλονίκη να εμφανισθούν στο Principal, για να γιορτάσουν ένα special occasion με αγαπημένους τους ανθρώπους, τα δέκατα πέμπτα γενέθλια του αγαπημένου brand name της Θεσσαλονίκης.

Στις εμφανίσεις τους θα παίξουν, κυρίως, τραγούδια από το ντεμπούτο άλμπουμ τους, Industrial Silence, το οποίο κυκλοφόρησε στις 30 Αυγούστου του 1999.

Εισιτήρια από το δίκτυο Viva και τα Public. H Προπώληση ξεκινά την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου

MADRUGADA

Το όνομά τους ήταν ιδέα του φίλου τους ποιητή και συγγραφέα Oystein Wingaard Wolf και στα Ισπανικά περιγράφει τη χαραυγή, το βαθύ μπλέ χρώμα που παίρνει ο ουρανός λίγο πριν ξημερώσει. Οι Madrugada ξεκίνησαν το 1995 στο Stokmarknes, μια μικρή πόλη του νορβηγικού βορρά και το 1999 κυκλοφορούν το πρώτο τους και κλασικό πλέον album Industrial Silence που τους έφερε αμέσως στην κορυφή των επίσημων Σκανδιναβικών charts και ήταν η αρχή για να κατακτήσουν τις καρδιές των μουσικόφιλων όλης της Ευρώπης.

O σκοτεινός λυρισμός τους, η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, η ποιητική διάθεση και η μελαγχολική φωνή του τραγουδιστή Sivert Hoyem ήταν καταλυτικά στοιχεία για να δημιουργήσουν πολύ γρήγορα έναν ιδιαίτερο δεσμό με το ελληνικό κοινό, που τους αγκάλιασε αμέσως.

Ο ήχος τους συνδυάζει το rock με τα blues και τη νεο-ψυχεδέλεια των 80’s, επιρρεασμένοι από μπάντες όπως οι Velvet Underground, Nick Cave & the Bad Seeds, The Stooges, Tom Waits και Doors, μεταξύ άλλων.

Μετά από την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου τους Nightly Disease το 2001, στο οποίο ακολούθησαν πιστά τη μαγική συνταγή του ντεμπούτου τους, κυκλοφορεί το Grit (2002) και πλέον οι Madrugada είναι μία από τις πιο σημαντικές μπάντες της ευρωπαϊκής ροκ σκηνής. Η τρίτη ολοκληρωμένη δουλειά τους, ηχογραφημένη εξολοκλήρου στο στούντιο των Einsturzende στο Βερολίνο, βρίσκει τους Νορβηγούς σε πιο σκληρές ροκ φόρμες, διατηρώντας όμως τον ρομαντικό χαρακτήρα τους. Εκείνη τη χρονιά αποχωρεί ο ντράμερ τους Jon Lauvland Peterson και οι Madrugada συνεχίζουν πλέον ως τρίο - Robert Buras (κιθάρα), Frode Jacobsen (μπάσο) και Sivert Hoyem (φωνή).

Το επόμενο άλμπουμ τους, με τίτλο “The Deep End” (2005), αγαπήθηκε από το Ελληνικό κοινό, όσο καμία από τις προηγούμενες δουλειές της μπάντας, παραμένοντας στο Νο1 του επίσημου Ελληνικού Chart για 4 συνεχόμενες εβδομάδες! Την ίδια χρονιά κυκλοφορούν και τον πρώτο τους ζωντανά ηχογραφημένο δίσκο (Live at Traffamadore) το οποίο μέσα σε ένα μήνα έγινε το πρώτο σε πωλήσεις album του 2005 στη Νορβηγία, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το The Deep End, τον έτερο δίσκο τους για εκείνη τη χρονιά!

Στη πατρίδα τους κερδίζουν 3 βραβεία Spellenmannprisen (τα αντίστοιχα Νορβηγικά Grammy) για το καλύτερο album, καλύτερο τραγούδι και καλύτερο ροκ συγκρότημα ενώ οι συναυλίες τους πλέον στην χώρα μας αποτελούν κάθε φορά ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά γεγονότα και μένουν ως ανεξίτηλες ροκ εμπειρίες στους πολυπληθείς οπαδούς τους.

Το 2006 τα μέλη του συγκροτήματος αφοσιώνονται περισσότερο σε προσωπικά projects. O Sivert Hoyem κυκλοφορεί το 2ο σόλο δίσκο του με τίτλο ‘Exiles”, ενώ ο κιθαρίστας Robert Buras δουλεύει ξανά με τους My Midnight Creeps και το album Histamin ( Μάρτιος 2007).

Στις 12 Ιουλίου 2007 ο κιθαρίστας Robert Buras βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του σε ηλικία 31 ετών, ενώ οι Madrugada τον Ιανουάριο του 2008 κυκλοφορούν τη καινούρια τους δουλειά με τίτλο το όνομά τους και ηχογραφημένη πριν τον θάνατο του Robert, που τους φέρνει δυναμικά στο προσκήνιο αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από την πλειοψηφία του τύπου.

Principal Club Theater

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Vangelis Angelopoulos Trio
Vangelis Angelopoulos Trio

Στη Μικρή Σκηνή

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge