Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Μαρία Μαίρη Δέσποινα Βιργινία Σουλτάνα
Θεατρική παράσταση
25-10-2019

Συναυλία Γιώργου Νταλάρα για το Μ.Α.Ζ.Ι.

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Συναυλία Γιώργου Νταλάρα για το Μ.Α.Ζ.Ι.
fontsize
Εχει λήξει στις: Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Με δωρεά του ΙΣΝ, ύψους €1.500.000, το Μ.Α.Ζ.Ι. υλοποίησε το έργο της προμήθειας και εγκατάστασης ενός υπερσύγχρονου ψηφιακού αγγειογράφου, μοναδικού στη βόρεια Ελλάδα, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Η δωρεά του ΙΣΝ περιλαμβάνει ακόμη τον απαραίτητο εξοπλισμό, καθώς και την ανακατασκευή του χώρου όπου λειτουργεί ο ψηφιακός αγγειογράφος.

Το ΙΣΝ συνεχίζοντας την παράδοση των μεγάλων ευεργετών, με τη συνεχή κοινωφελή δράση και ανεκτίμητη διεθνή προσφορά του, συμβάλλει στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών τόσο στην πατρίδα μας, όσο και παγκοσμίως.

Τη βράβευση θα πραγματοποιήσει το επίτιμο μέλος του Μ.Α.Ζ.Ι. και Πρόεδρος της δισκογραφικής εταιρίας Minos EMI, που συνέβαλε στη διοργάνωση της εκδήλωσης, κ. Μάκης Μάτσας.
Το βραβείο φιλοτέχνησε ο διεθνούς φήμης εικαστικός Κώστας Βαρώτσος.

Μετά τη βράβευση ο δημοφιλής ερμηνευτής Γιώργος Νταλάρας θα μας ταξιδέψει με τα τραγούδια του αξέχαστου Σταύρου Κουγιουμτζή.

Ο μεγάλος καλλιτέχνης που συμμετέχει στην εκδήλωση αφιλοκερδώς, θα μας παρασύρει με τραγούδια που δεν «αγγίζουν» μόνον όσους τα γνώρισαν την εποχή που γεννήθηκαν, αλλά συνεχίζουν να μαγεύουν και τις επόμενες γενιές.

Καλεσμένοι επί σκηνής σε αυτή τη μοναδική συναυλία δύο πανάξιοι τραγουδιστές της νέας γενιάς, ο Ανδρέας Καρακότας, ο οποίος με προσήλωση και αγάπη έχει ερμηνεύσει άξια τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή και η Ασπασία Στρατηγού που συμμετείχε και αυτή σχεδόν σε όλα τα αφιερώματα όλα αυτά τα χρόνια.

Τα χρόνια της αθωότητας του κορυφαίου έλληνα ερμηνευτή «Μη μου θυμώνεις μάτια μου», «Κάπου νυχτώνει», «Ο ουρανός φεύγει βαρύς», «Ένας κόμπος η χαρά μου», «Μ' έκοψαν με χώρισαν στα δυο», «Οι ελεύθεροι κι ωραίοι», «Ντύλαν Τόμας», «Όλα καλά», «Ήταν πέντε ήταν έξι», «Τώρα που θα φύγεις», «Του κάτω κόσμου τα πουλιά», «Αν δεις στον ύπνο σου ερημιά», «Το πρώτο περιστέρι», «Κάποιος χτύπησε την πόρτα», «Στα χρόνια της υπομονής», «Το σακάκι μου κι αν στάζει», «Το πουκάμισο το θαλασσί», «Χάντρα στο κομπολόϊ σου», «Στα ψηλά τα παραθύρια», «Όταν ανθίζουν πασχαλιές», «Το κόκκινο φουστάνι», «Σ' αγαπώ», «Θα µταν 12 του Μάρτη»... συνδέθηκαν με τα μεγάλα τραγούδια του συνθέτη.

Ο Γιώργος Νταλάρας, έφηβος σχεδόν, άρχισε αυτήν την καθοριστική για την μουσική του διαδρομή συνοδοιπορία με τον μεγάλο συνθέτη ερμηνεύοντας μελωδίες που σφράγισαν το Ελληνικό τραγούδι και μέχρι σήμερα διατηρούν την αλήθεια και την αμεσότητά τους, συγκινούν και γοητεύουν: Διαχρονικά τραγούδια που δεν «αγγίζουν» μόνο όσους τα γνώρισαν την εποχή που γεννήθηκαν, αλλά συνεχίζουν να μαγεύουν τις επόμενες γενιές, τη γενιά του σήμερα που μόλις τα ανακαλύπτει.

Παρόντες σε αυτό το συναρπαστικό μουσικό ταξίδι με κυρίαρχο ρόλο, δέκα εξαιρετικοί μουσικοί:
Νίκος Ζέρβας (πιάνο)
Γιώργος Μάτσικας και Βασίλης Κορακάκης (μπουζούκι)
Θανάσης Σοφράς (μπάσο)
Χρήστος Ζέρβας (κιθάρα)
Άρης Ζέρβας (τσέλο)
Μάνος Γρυσμπολάκης (ακορντεόν)
Αποστόλης Βαγγελάκης (πνευστά)
Δημήτρης Γκαβαρδίνας (τύμπανα)

Την ενορχήστρωση των τραγουδιών επιμελείται ο Γιώργος Νταλάρας με τη συνεργασία του Νίκου Ζέρβα που είναι και ο διευθυντής της ορχήστρας.


Τον Οκτώβριο του 2011, μια ομάδα ευαισθητοποιημένων πολιτών της Θεσσαλονίκης ανταποκρινόμενοι σε μια μεγάλη ανάγκη της σημερινής κοινωνίας αποφάσισαν την ίδρυση της αστικής εταιρείας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, «Μ.Α.Ζ.Ι. - Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα».

Το «Μ.Α.Ζ.Ι. - Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα» επί 5 χρόνια –μέσω κοινωνικού παντοπωλείου– παρείχε στους δικαιούχους του προϊόντα: τρόφιμα, ρούχα, έπιπλα κ.λπ. και υπηρεσίες: ιατρικές, νομικές, ψυχολογικής στήριξης κ.λπ. Τα τρόφιμα/ρούχα/έπιπλα και η ιατρική φροντίδα που προσφέρθηκαν επί 5 χρόνια σε 1.500 άτομα κάθε μήνα, ήταν ένα μεγάλο στοίχημα που κερδήθηκε από κοινού.

Σκοπός του πάντα είναι η ουσιαστική συμβολή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά πλέον συνάνθρωποί μας και ήδη από το 2017 και μετά, η υλική υποστήριξη σε νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα της πόλης μας με δωρεές ιατρικών μηχανημάτων και αναλωσίμων ειδών.

Το «Μ.Α.Ζ.Ι. - Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα» συνεργάζεται και με άλλους συλλόγους κοινωνικού χαρακτήρα. Η προσπάθεια στηρίζεται αποκλειστικά στην ευγενική προσφορά επιχειρήσεων, οργανισμών και εθελοντών και όχι σε κρατικές επιχορηγήσεις.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) δώρισε το 2019 στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ έναν ψηφιακό αγγειογράφο αξίας €1.500.000. Το «Μ.Α.Ζ.Ι. - Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα» ανέλαβε το έργο της υλοποίησης της δωρεάς του ΙΣΝ. Αυτό ήταν ένα στοίχημα ζωής για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τα ιδρυτικά μέλη και τους εθελοντές του Μ.Α.Ζ.Ι. που έγινε πράξη. Με την συναυλία αυτή, το Μ.Α.Ζ.Ι γιορτάζει την μεγάλη αυτή δωρεά και τιμάει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την υποστήριξή του.

Η στήριξη σε νοσοκομεία, ιδρύματα αλλά και σε μεμονωμένα άτομα συνεχίζεται. Σας θέλουμε αρωγούς και σε αυτήν την προσπάθειά μας!

Μέρος των εσόδων από την εκδήλωση θα ενισχύσει τους κοινωφελείς σκοπούς του Μ.Α.Ζ.Ι.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019
Στις 21:00

Πού?
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Εισιτήρια
40€ (35€*), 25€ (20€*), 15€ (10€*)
* παιδικά - φοιτητικά, κάτοχοι κάρτας ανεργίας

Επικοινωνία
231 089 5800
Στην ίδια κατηγορία..
Οι Rebetien στο ΞέφωτοΟι Rebetien στο Ξέφωτο

Ρεπερτόριο από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, το σμυρναίικο και το ρεμπέτικο τραγούδι


Σταμάτης Κραουνάκης + Σπείρα Σπείρα στον ΜύλοΣταμάτης Κραουνάκης + Σπείρα Σπείρα στον Μύλο

Για τις 100 παραστάσεις «Φίλα Με...»


Αφιέρωμα στον Κώστα ΝικήταΑφιέρωμα στον Κώστα Νικήτα

Από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης


Η Ειρήνη Ασημοπούλου στο μεζεδοπωλείο Η Ειρήνη Ασημοπούλου στο μεζεδοπωλείο "Τι..Φάση;!"

Γνωστή από τη συμμετοχή της στο The Voice


Oι Balthazar σε Θεσσαλονίκη και ΑθήναOι Balthazar σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Στο Principal Club Theater και στο Fuzz Live Music Club αντίστοιχα


Οι Λούστροι στη μουσική σκηνή ΞέφωτοΟι Λούστροι στη μουσική σκηνή Ξέφωτο

Θα παρουσιάσουν τους «Δρόμους του Νοτιά»


Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο «... Έλα κράτησέ με»Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο «... Έλα κράτησέ με»

Με τον Γιώργο Γελαράκη και τη Μαρία Ρηγοπούλου στο Ομπρέλα live stage


Gidelim: «Μέρα Μέρωσε» live στο Bensousan HanGidelim: «Μέρα Μέρωσε» live στο Bensousan Han

Το ρεμπέτικο και το παραδοσιακό με φρέσκια προσέγγιση

goTHESS

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ