Top
gothess Home Page
facebook twiter
12-4-2021

«Φύσηξε ο Βαρδάρης»: Διαδικτυακές συναυλίες με πάνω από 120 μουσικούς, τραγουδιστές και δημιουργούς

Για την ενίσχυση του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος

«Φύσηξε ο Βαρδάρης»: Διαδικτυακές συναυλίες με πάνω από 120 μουσικούς, τραγουδιστές και δημιουργούς
fontsize

Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ενώνουν τις δυνάμεις τους σε 2 συναυλίες, διάρκειας 90 λεπτών η κάθε μια, με συμμετέχοντες πάνω από 120 μουσικούς, τραγουδιστές και δημιουργούς της Θεσσαλονίκης, διαμοιρασμένους σε εννιά μουσικά σύνολα. Οι συναυλίες (α’ και β’ μέρος)  θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ3 στις 2 και 3 Μαΐου 2021.

Η μετάδοση των συναυλιών θα γίνει και από το κανάλι του ΟΜΜΘ στο ΥouΤube και  το κανάλι του ΣΜΒΕ στο YouTube.

Οι διαδικτυακές συναυλίες που προβάλλονται δωρεάν, έχουν σαν σκοπό την ενίσχυση του ταμείου αλληλοβοηθείας του ΣΜΒΕ.

Επίσης έχουν στόχο και την στήριξη και διάδοση του έργου του Κοινωνικού Ιατρείου – Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, το οποίο σε συνεννόηση με τον ΣΜΒΕ και  σε συνεργασία με 30  ανεξάρτητους γιατρούς – επαγγελματίες της υγείας, στάθηκε αλληλέγγυο και έδωσε την δυνατότητα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, άκριτα, στο σύνολο των καλλιτεχνών της πόλης, που πολλοί εξ αυτών βρέθηκαν στη δίνη της πανδημίας άνεργοι και ανασφάλιστοι. Για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, μπορεί όποιος επιθυμεί μπορεί να προμηθευτεί προαιρετικά  εισιτήρια των 5€ και 10€ από το www.tch.gr.

Όλοι οι μουσικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους, αφιλοκερδώς, στη μεγαλύτερη συναυλία που έχει πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό συνδυάζεται με τον τρόπο αυτό για πρώτη φορά και αποκτά «σώμα» και «υπόσταση» στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής.

Τα 9 μουσικά σύνολα που συμμετέχουν, είναι ορχήστρες που δημιουργήθηκαν ειδικά για τις ανάγκες της συναυλίας, ενώ το εγχείρημα υποστηρίζει και η MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οι υποδομές και το προσωπικό του ΟΜΜΘ υποστήριξαν το μουσικό δυναμικό της πόλης για να δημιουργηθεί τελικά μια μουσική πανδαισία 250 λεπτών, που θα προβληθεί σε 2 μέρη. Τις συναυλίες προλογίζει και σχολιάζει επί σκηνής, επίσης αφιλοκερδώς, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΜΜΘ κ Βασίλης Γάκης δήλωσε με την ευκαιρία της εκδήλωσης ότι «το Μέγαρο, υπηρετώντας με συνέπεια τον στόχο της στήριξης αλλά και της ανάδειξης του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού, ένα στόχο που ακολουθήσαμε σε όλη την περίοδο της πανδημίας, συνέπραξε αυτή τη φορά με τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος. Η συνέργεια μας συνδυάζει τη μουσική και ακόμα ένα ουσιαστικό σκοπό, αυτόν της ενίσχυσης του ΣΜΒΕ αλλά και του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης. Είναι η δεύτερη ενέργεια στήριξης του Συλλόγου καθώς τα Χριστούγεννα, ο ΟΜΜΘ τον στήριξε οικονομικά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του στα νοσοκομεία της πόλης».

Οι καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης σε μια συνάντηση γενεών, συνομιλούν μέσα από την τέχνη τους, προσπαθώντας να μειώσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας στη ζωή μας και να μας δώσουν αφορμές να κοιτάξουμε όλοι μαζί το μέλλον με αισιοδοξία.

Ο ΣΜΒΕ ευχαριστεί για τη φιλική τους συμμετοχή στη συναυλία τους Αργύρη Μπακιρτζή, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Γιώργο Καζαντζή, Λιζέτα Καλημέρα, Δημήτρη Μυστακίδη, Νίκο Ντουνούση, Πέτρο Παρασκευά καθώς και όλους τους μουσικούς και τραγουδιστές που συμμετείχαν αφιλοκερδώς σε αυτή την καλλιτεχνική προσπάθεια.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Σοφία Παπάζογλου: «Σεράντα Μήλα»
Σοφία Παπάζογλου: «Σεράντα Μήλα»

Από το album «Αροθυμώ και Τραγωδώ»

H Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης τιμά την Ημέρα της Ευρώπης
H Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης τιμά την Ημέρα της Ευρώπης

Υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βλαδίμηρου Συμεωνίδη

Πάσχα με τον Γιάννη Κότσιρα, από τους καταρράκτες της Έδεσσας
Πάσχα με τον Γιάννη Κότσιρα, από τους καταρράκτες της Έδεσσας

Από το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Moυσικές πρεμιέρες με ηχογραφήσεις στο Λονδίνο και στην Casa Bianca
Moυσικές πρεμιέρες με ηχογραφήσεις στο Λονδίνο και στην Casa Bianca

Από το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης

Adagio - Τρεις συναυλίες σε streaming για τις ημέρες του Πάσχα
Adagio - Τρεις συναυλίες σε streaming για τις ημέρες του Πάσχα

Οι μελωδίες της Δύσης συναντούν τις μουσικές της Μεσογείου


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας