Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
10.9
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18-2-2021

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμότειχου

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμότειχου
fontsize

Η κατάσταση στο Γ.Ν. Διδυμότειχου, αλλά και στα Κέντρα Υγείας Σουφλίου, Ορεστιάδας και Δικαίων, στα Αγροτικά Ιατρεία είναι τραγική, καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες, αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Δελής Γιάννης και Στολτίδης Λεωνίδας σε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας.

Αναλυτικά αναφέρουν:

Βρισκόμαστε πλέον στο τρίτο κύμα της πανδημίας, τα περιορισμένα και ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης, για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, δεν αντιστοιχούν με τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν. Οι ελάχιστες και προσωρινές προσλήψεις υγειονομικών, οι μετακινήσεις προσωπικού, έχουν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό και στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμότειχου, αλλά και στο λαό της περιοχής που εξυπηρετείται από αυτό. Είναι η πολιτική της διαχρονικής υποχρηματοδότησης και απαξίωσης του νοσοκομείου, που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις, που γίνεται πλέον ανυπόφορη και επικίνδυνη για τους κατοίκους, τους ασθενείς και το εναπομείναν προσωπικό του νοσοκομείου, που με αυτοθυσία δίνει καθημερινά τον καλύτερο εαυτό του.

Η κατάσταση στο Γ.Ν. Διδυμότειχου, αλλά και στα Κέντρα Υγείας Σουφλίου, Ορεστιάδας και Δικαίων, στα Αγροτικά Ιατρεία είναι τραγική, καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες. Σύμφωνα με το ήδη ελλιπές οργανόγραμμα του νοσοκομείου τα στοιχεία είναι τα εξής:

Την ώρα που προβλέπονται 52 θέσεις γιατρών, εργάζονται μόλις 31, λείπουν 21 γιατροί. Την ώρα που προβλέπονται 177 θέσεις νοσηλευτών, εργάζονται μόλις 143, λείπουν 34 νοσηλευτές. Στο τεχνικό – διοικητικό προσωπικό η κατάσταση δεν είναι καλύτερη καθώς προβλέπονται 85 θέσεις και αυτή τη στιγμή εργάζονται 43, υπάρχει κενό 42 θέσεων εργασίας. Τέλος, σε ολόκληρο το νοσοκομείο την περίοδο αυτή, στη θέση της καθαριότητας εργάζεται 1 άτομο, ενώ προβλέπονται 9 θέσεις, υπάρχει δηλαδή κενό 8 θέσεων.

Τα κενά αυτά προκαλούν σοβαρές ελλείψεις σε κλινικές του Νοσοκομείου, όπως στην Παιδιατρική, στην Μονάδα νεφρού, στην Ορθοπεδική. Παράλληλα λείπουν εντελώς κρίσιμες ειδικότητες όπως Οφθαλμιάτρου, Δερματολόγου, Οδοντιάτρου.

Επιπλέον, εξαιτίας των κενών αυτών, πολλές κλινικές και μονάδες συνεπικουρούνται από γιατρούς του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και των Κέντρων Υγείας Ορεστιάδας, Δικαίων και Σουφλίου, ακόμη και στρατιωτικούς γιατρούς, καθώς το υπάρχον προσωπικό δεν αρκεί ώστε να βγαίνει το πρόγραμμα εφημεριών.

Την ίδια ώρα τα Αγροτικά Ιατρεία στην ΠΕ Έβρου υπολειτουργούν, ενώ η υπόσχεση για λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ στα Δίκαια παραμένει ανεκπλήρωτη.

Επίσης οι εμβολιασμοί γίνονται σε ρυθμό χελώνας. Στο βορειότερο Κέντρο Υγείας της χώρας, αυτό των Δικαίων οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν το Μάρτιο.

Αποδεικνύεται, ακόμα μια φορά, ότι τα όποια -περιορισμένα και ανεπαρκή- μέτρα της κυβέρνησης δεν μπορούν να καλύψουν τις ελλείψεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που προϋπήρχαν της πανδημίας. Το κυριότερο δεν αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες του λαού και στις πραγματικές ανάγκες από την εξέλιξη της πανδημίας

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με επείγουσες διαδικασίες, για την κάλυψη όλων των κενών του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμότειχου.

Τη στελέχωση όλων των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στην Π.Ε. Έβρου, ώστε να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο και να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Καταγραφή προβληματικών σημείων του οδικού άξονα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Καταγραφή προβληματικών σημείων του οδικού άξονα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Mε σκοπό να μελετηθούν τα επικίνδυνα σημεία για την ασφάλεια των οδηγών

Εθελοντική αιμοδοσία στην Κατερίνη
Εθελοντική αιμοδοσία στην Κατερίνη

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου

Ενημέρωση για την πανδημία COVID-19 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Ενημέρωση για την πανδημία COVID-19 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Σύσταση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Π.Ε. Κοζάνης

Καστοριά: Ενημέρωση για τον εμβολιασμό σε καταυλισμό Ρομά
Καστοριά: Ενημέρωση για τον εμβολιασμό σε καταυλισμό Ρομά

Ελεγχοι rapid test από Κινητές Ομάδες Υγείας

Δωρεάν τεστ Covid-19 στη Βέροια
Δωρεάν τεστ Covid-19 στη Βέροια

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου

Πρόσληψη προσωπικού στο Δήμο Ξάνθης
Πρόσληψη προσωπικού στο Δήμο Ξάνθης

Με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

Φλώρινα: Μεταφορά ευπαθών ομάδων για εμβολιασμό
Φλώρινα: Μεταφορά ευπαθών ομάδων για εμβολιασμό

Πού πρέπει να επικοινωνήσουν οι ενδιαφερόμενοι


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ