Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12-7-2021

Αυτοψία σε έργα υποδομής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Πιερία

Πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας

Αυτοψία σε έργα υποδομής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Πιερία
fontsize

Έργα υποδομής που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Πιερία επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

Ο κ. Τζιτζικώστας μετέβη στον κόμβο Μεθώνης, όπου επέβλεψε τις εργασίες ασφαλτόστρωσης προς το Ελευθεροχώρι, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε αυτοψία στις εργασίες αντιστήριξης στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής του Μακρύγιαλου.

Οι ασφαλτοστρώσεις είναι συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ και αφορούν στη βελτίωση και την επισκευή του τμήματος Χαλκηδόνα – Κατερίνη στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κατερίνης, αλλά και σε εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στην είσοδο, έξοδο και εντός του οικισμού του Ελευθεροχωρίου.

Στον Μακρύγιαλο, το έργο της αντιστήριξης της οδού του παραλιακού μετώπου κρίθηκε ως επείγουσα παρέμβαση, λόγω των ζημιών που υπέστη από έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να γίνουν κατολισθήσεις. Ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων είναι 600.000 ευρώ.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο πρόγραμμα συντηρήσεων και βελτιώσεων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, παρά τους περιορισμένους πόρους. Στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε την οδική ασφάλεια σε όλους τους δρόμους, που ανήκουν στην ευθύνη μας και στους οποίους συσσωρεύτηκαν πολλά προβλήματα. Μετά τις παρεμβάσεις αποκατάστασης των φθορών μέριμνά μας είναι η τακτική συντήρηση του οδικού δικτύου. Οι ασφαλτοστρώσεις στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κατερίνης και στο Ελευθεροχώρι ολοκληρώνονται και δίνουν τη δυνατότητα στους χιλιάδες πολίτες που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δρόμο, είτε είναι κάτοικοι, είτε επαγγελματίες, είτε επισκέπτες της περιοχής να κινηθούν με άνεση και ασφάλεια. Σε ό,τι αφορά στα έργα αντιστήριξης στην παραλιακή ζώνη του Μακρύγιαλου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αντιμετώπισε αποτελεσματικά το πρόβλημα των κατολισθήσεων, ολοκλήρωσε την αντιστήριξη του δρόμου και μάλιστα προχώρησε στη λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση του χώρου. Οι παρεμβάσεις ολοκληρώνονται τις επόμενες λίγες μέρες, με απόλυτο σεβασμό στα χρονοδιαγράμματα».

Η κ. Μαυρίδου επισήμανε ότι «δυο μεγάλες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Πιερία ολοκληρώνονται και δίνουν απάντηση σε μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας. Η Πιερία είναι τουριστική περιοχή και η σπουδαιότητα του οδικού δικτύου, αλλά και της παράκτιας ζώνης είναι αυτονόητα πολύ μεγάλη. Χιλιάδες πολίτες χρησιμοποιούν καθημερινά την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κατερίνης, ενώ επιτέλους αποκαθίσταται η ασφαλής και άνετη σύνδεση του Ελευθεροχωρίου. Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στην παραλία του Μακρύγιαλου αποκαθιστούμε ένα μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τις ζημιές έντονων καιρικών φαινομένων τα τελευταία χρόνια και η τουριστική περιοχή γίνεται και πάλι ελκυστική για τους επισκέπτες και λειτουργική για τους κατοίκους».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δήμος Αριστοτέλη: Δύο παραστάσεις τιμούν την Επανάσταση της Χαλκιδικής εκεί που ξεκίνησε και τελείωσε
Δήμος Αριστοτέλη: Δύο παραστάσεις τιμούν την Επανάσταση της Χαλκιδικής εκεί που ξεκίνησε και τελείωσε

«Η εξέγερση των Μαδεμοχωριτών» - «Η θυσία των 400 Ιερισσιωτών στο “Μαύρο Αλώνι”»

Eκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Eκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση συνεδριακού τουρισμού «CONVENTA 2021»
Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση συνεδριακού τουρισμού «CONVENTA 2021»

Ενθαρρυντικά μηνύματα για την επανεκκίνηση της τουριστικής αγοράς

Βελτίωση – Επισκευή Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Σερρών
Βελτίωση – Επισκευή Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Σερρών

Aπό τη διασταύρωση με την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας έως τα όρια του Ν. Σερρών

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στο έργο «SI4CARE»
Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στο έργο «SI4CARE»

Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας