Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Επιστήμη/
4-9-2019

Επετειακή Εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ

Eπιστημονική Συνάντηση των Διευθυντών των Ευρωπαϊκών Ινστιτούτων

Επετειακή Εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ
fontsize
Εχει λήξει στις: Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (Ε.Ι.Παστέρ) στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια λειτουργίας του έχει την ιδιαίτερη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του την Eπιστημονική Συνάντηση των Διευθυντών των Ευρωπαϊκών Ινστιτούτων του Διεθνούς Δικτύου των Ινστιτούτων Παστέρ, η οποία θα διεξαχθεί στις 4-5 Σεπτεμβρίου 2019 στην Αθήνα.

Στην Επιστημονική Συνάντηση θα συμμετέχουν ο Διευθυντής και υψηλόβαθμα στελέχη του Διεθνούς Δικτύου των Ινστιτούτων Παστέρ και του Υπουργείου Υγείας της Γαλλίας, οι Διευθυντές και καταξιωμένοι Επιστήμονες των Ευρωπαϊκών Ινστιτούτων Παστέρ της Ελλάδας, Γαλλίας (Παρίσι και Λιλ), Βελγίου, Βουλγαρίας, Ιταλίας και Ρωσίας.

Στη διάρκεια των εργασιών της επιστημονικής συνάντησης θα αναδειχθούν οι νέες τεχνολογίες και οι επιστημονικές προσεγγίσεις που εφαρμόζονται στα Ευρωπαϊκά Ινστιτούτα Παστέρ, καθώς και οι δυνατότητες ανταλλαγής και μεταφοράς τεχνογνωσίας μεταξύ των Μελών του Διεθνούς Δικτύου. Η Συνάντηση αναμένεται να συμβάλει στην πρόοδο της επιστημονικής έρευνας και καινοτομίας, αλλά και να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση διεθνών θεμάτων που απασχολούν την Δημόσια Υγεία.
 
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ αποτελεί το αρχαιότερο Ερευνητικό Κέντρο της χώρας στον Τομέα της Βιοϊατρικής Έρευνας και Δημόσιας Υγείας. Ιδρύθηκε το 1919 και κατά τη διάρκεια ενός αιώνα κλήθηκε επανειλημμένα να συνδράμει σε καίρια ζητήματα Δημόσιας Υγείας και να υποστηρίξει την κοινωνία. Ο αντιφυματικός εμβολιασμός, η εξάλειψη του τύφου, η υγειονομική κάλυψη των προσφύγων, η ετήσια εργαστηριακή επιτήρηση των επιδημιών γρίπης και άλλων λοιμωδών νοσημάτων, ο έλεγχος της ανάπτυξης αντοχής στα αντιβιοτικά και αντιικά φάρμακα είναι μερικές από τις δράσεις του Ινστιτούτου που αντικατοπτρίζουν μέρος μόνο από την πλούσια προσφορά του. 
 
Σήμερα η έρευνα στο Ε.Ι.Παστέρ επικεντρώνεται στη μελέτη λοιμωδών, ανοσολογικών και νευροεκφυλιστικών νοσημάτων με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής για την κατανόηση των βιολογικών μηχανισμών παθογένεσης με στόχο την ανάπτυξη νέων διαγνωστικών και θεραπευτικών προσεγγίσεων προς όφελος της κοινωνίας. 
 
Το Ε.Ι.Παστέρ αποτελεί διακεκριμένο μέλος του Διεθνούς Δικτύου των Ινστιτούτων Παστέρ και συνεχίζει την σημαντική ερευνητική, εκπαιδευτική και κοινωνική του προσφορά με γνώμονα τις ανθρωπιστικές αρχές που πρώτος διατύπωσε ο Louis Pasteur, όπως αποτυπώνονται στη Χάρτα Αξιών του Δικτύου. Οι δραστηριότητες του Ε.Ι.Παστέρ αποσκοπούν στην προσφορά υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, στην εκπαίδευση νέων επιστημόνων για την ενίσχυση του ερευνητικού δυναμικού και στην προώθηση της βιοϊατρικής έρευνας και της καινοτομίας ως μοχλό ανάπτυξης της χώρας.  
Στην ίδια κατηγορία..
Βρέθηκε το βαρύτερο και πυκνότερο άστρο νετρονίωνΒρέθηκε το βαρύτερο και πυκνότερο άστρο νετρονίων

Πιο μεγάλο από τον Ήλιο


Το φετινό το θερμότερο καλοκαίρι  για το βόρειο ημισφαίριοΤο φετινό το θερμότερο καλοκαίρι για το βόρειο ημισφαίριο

Οριακά πιο ζεστό από το καλοκαίρι του 2016


Το πιο μαύρο υλικό στον κόσμο κατασκεύασαν τα εργαστήρια του MITΤο πιο μαύρο υλικό στον κόσμο κατασκεύασαν τα εργαστήρια του MIT

Περισσότερα μαύρο από το Vantablack;


Ανακαλύφθηκε κομήτης  που ίσως έρχεται από άλλο ηλιακό σύστημαΑνακαλύφθηκε κομήτης που ίσως έρχεται από άλλο ηλιακό σύστημα

Το διαστημικό αντικείμενο C/2019 Q4


H Ατλαντίδα είναι θαμμένη κάτω από τη Νότια ΕυρώπηH Ατλαντίδα είναι θαμμένη κάτω από τη Νότια Ευρώπη

Οι γεωλόγοι ανακατασκευάζουν την ιστορία της χαμένης ηπείρου


Υδρατμοί εντοπίστηκαν στην ατμόσφαιρα του  εξωπλανήτη K2-18bΥδρατμοί εντοπίστηκαν στην ατμόσφαιρα του εξωπλανήτη K2-18b

Βρίσκεται σε απόσταση 110 ετών φωτός από τη Γη


Όσκαρ Φυσικής σε επιστήμονες για φωτογραφία μαύρης τρύπαςΌσκαρ Φυσικής σε επιστήμονες για φωτογραφία μαύρης τρύπας

Ανάμεσά τους και ένας Έλληνας


Επετειακή Εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Ελληνικού Ινστιτούτου ΠαστέρΕπετειακή Εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ

Eπιστημονική Συνάντηση των Διευθυντών των Ευρωπαϊκών Ινστιτούτων


Ανθρωποειδές ρωσικό ρομπότ  στον Διεθνή Διαστημικό ΣταθμόΑνθρωποειδές ρωσικό ρομπότ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Θα προετοιμαστεί για επικίνδυνες και μακρινές αποστολές..


Ερευνητές του ΙΤΕ ρίχνουν φως στη λειτουργία εγκεφαλικών κυττάρωνΕρευνητές του ΙΤΕ ρίχνουν φως στη λειτουργία εγκεφαλικών κυττάρων

Υπό αμφισβήτηση η υπάρχουσα θεωρίαgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Θάνατος