ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13-2-2019

6ο Συνέδριο Πληροφορικής “Technology Forum”

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

6ο Συνέδριο Πληροφορικής “Technology Forum”

Στο πλαίσιο της Eβδομάδας Τεχνολογίας, Πληροφορικής, Καινοτομίας, Εξωστρέφειας και Εκπαίδευσης “Thessweek”, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για μία ακόμη χρονιά ως συνδιοργανωτής φορέας στο 6ο Συνέδριο Πληροφορικής “TECHNOLOGY FORUM”, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Α.Π.Θ. στη Θεσσαλονίκη (ΚΕ.Δ.Ε.Α. –Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Α.Π.Θ., ώρες 9.00-18.00).

Το 6ο “TECHNOLOGY FORUM” στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των παραγωγικών φορέων (εταιρείες πληροφορικής και βιομηχανίες) και των ερευνητικών οργανισμών (πανεπιστήμια και ερευνητικοί φορείς), καθώς και στην αξιοποίηση της γνώσης και των τεχνολογικών εργαλείων που αυτοί διαθέτουν, προκειμένου να επιτευχθεί  η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων με διεθνείς προοπτικές.
Στις φετινές θεματικές του φόρουμ συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και οι νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ αναμένονται διακεκριμένοι ομιλητές, που θα τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση, όπως ο καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, oApostolos "Toli" Lerios, ένας επιχειρηματίας με μεγάλη παράδοση που καθοδηγεί έναν εκλεκτικό θησαυρό νεοσύστατων επιχειρήσεων παγκοσμίως και η υπεύθυνη προϊόντων της Google Marily Nika.

Είκοσι φορείς συμπράττουν στη φετινή διοργάνωση: η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ), το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ), το Δίκτυο Πράξη  (ΔΠ), το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), ο Οργανισμός Enterprise Greece (EG), το Υπουργείο  Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), το Δίκτυο The Balkan and Black Sea ICT Clusters Network (ICT-BBS), ο Δήμος Θεσσαλονίκης (ΔΘ), ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΕΠΥ).
 

Το 6ο “TECHNOLOGY FORUM” περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων για την ανάδειξη των συνεργασιών και των αποτελεσμάτων του στο τομέα της καινοτομίας και τεχνολογίας, που διαρκώς εμπλουτίζεται, όπως:

·        Β2Β συναντήσεις - Enterprise Europe Network (Δίκτυο Πράξη)

·        Προώθηση επιχειρήσεων - Enterprise Greece

·        Συνεργασία με άλλες δράσεις ενίσχυσης καινοτομιών


Διακεκριμένοι ομιλητές θα τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία τους.  Μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στη φετινή διοργάνωση του TECHNOLOGY FORUM:

·      Ο καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο οποίος έχει λάβει διεθνείς διακρίσεις για τη συμβολή του στην κατανόηση σύνθετης στρατηγικής συμπεριφοράς σε παιχνίδια και αγορές. Περισσότερες πληροφορίες για τον καθηγητή Κωνσταντίνο Δασκαλάκη μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο http://people.csail.mit.edu/costis/

·      Ο Toli Lerios είναι ένας επιχειρηματίας με μεγάλη παράδοση που καθοδηγεί έναν εκλεκτικό θησαυρό νεοσύστατων επιχειρήσεων παγκοσμίως. Διετέλεσε συνιδρυτής της Metanautix, μιας νεοσυσταθείσας επιχείρησης για την ανάλυση big data με έδρα την Silicon Valley, η οποία αποκτήθηκε από τη Microsoft. Έχει εργαστεί στο Facebook. Ο Toli έχει λάβει 22 διπλώματα ευρεσιτεχνίας από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Επιστήμη των Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και έχει απονεμηθεί το βραβείο Walter J. Gores για την Αριστεία στη Διδασκαλία και δύο Βραβεία Fairclough από το Τμήμα Κλασικών Σπουδών Στάνφορντ. Ο Toli έχει δώσει, κατόπιν πρόσκλησης, πολλές διαλέξεις σε πανεπιστήμια, εκδηλώσεις TEDx και σε άλλα φόρουμ.

·      Με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο, η Marily Nika εργάζεται για την Google ως υπεύθυνη προϊόντων. Εργάζεται στον τομέα Engineering και επικεντρώνεται στο πώς η εφαρμογή Google Assistant μπορεί να ενσωματωθεί στις οικιακές συσκευές, προκειμένου να βελτιώσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Η Marily Nikaκατέχει διδακτορικό δίπλωμα στην επιστήμη των υπολογιστών από το Imperial College London και είναι καθηγήτρια μερικής απασχόλησης στo Harvard Business School. Η Marily Nika έχει συμμετάσχει σε τρεις ομιλίες TEDx και έχει τύχει διεθνούς αναγνώρισης - συμπεριλαμβανομένου του Βραβείου «Γυναίκα της Χρονιάς 2018», καθώς και του Βραβείου «Γυναίκες στην Επιστήμη και Μηχανική Επιρροή» το 2015 για την ενδυνάμωση και καθοδήγηση των γυναικών στην τεχνολογική κοινότητα. Μπορείτε να βρείτε την Marily Nika στο Twitter @marilynika.

Στο στρογγυλό τραπέζι στο τέλος του 6ου “TECHNOLOGY FORUM” θα συζητηθούν και θα τεθούν θέματα από το κοινό στους εξέχοντες φετινούς προσκεκλημένους. Εξετάζεται η δυνατότητα να υπάρξει live streaming της συζήτησης του στρογγυλού τραπεζιού, ώστε να καλυφθεί η πιθανή επιπλέον ζήτηση για παρακολούθηση της εκδήλωσης.

Η συμμετοχή στις συναντήσεις B2B δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες, ερευνητές και λοιπούς ενδιαφερομένους να μοιραστούν νέες ιδέες και να έρθουν σε επαφή με επιχειρηματικούς και ερευνητικούς εταίρους από άλλες χώρες. Στα  B2B συμμετέχουν κατά παράδοση δεκάδες άτομα και οργανώνονται όπως κάθε χρονιά και φέτος από το Δίκτυο Πράξη (http://technologyforum2019.talkb2b.net/). Με την εγγραφή του στο Technology Forum, ο ενδιαφερόμενος αποκτά πρόσβαση εφόσον το επιθυμεί στην ενότητα B2B και μπορεί να ζητήσει συνάντηση με οποιονδήποτε άλλο εγγεγραμμένο στην ίδια ενότητα.

Το 6ο “TECHNOLOGY FORUM”, που απευθύνεται στα μέλη των φορέων που το διοργανώνουν, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα και σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Εισιτήρια φοιτητικά και κανονικά (τιμές από 10 έως 35 ευρώ)

Η δυνατότητα προκράτησης εισιτηρίων σε προνομιακές τιμές (early-bird tickets) είναι διαθέσιμη στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση μέχρι την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στο σύνδεσμο: www.technology-forum.eu

ΚΕΔΕΑ - Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων ΑΠΘ

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο για τα 1160 έτη από την έναρξη της Κυριλλομεθοδιανής ιεραποστολής
Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο για τα 1160 έτη από την έναρξη της Κυριλλομεθοδιανής ιεραποστολής

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης

«Συναντήσεις και κείμενα του Καζαντζάκη για μη Έλληνες συγγραφείς και καλλιτέχνες»
«Συναντήσεις και κείμενα του Καζαντζάκη για μη Έλληνες συγγραφείς και καλλιτέχνες»

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης

Επιστημονική Συνάντηση: «Βία και εξουσία: ίχνη στο σώμα της λογοτεχνίας»
Επιστημονική Συνάντηση: «Βία και εξουσία: ίχνη στο σώμα της λογοτεχνίας»

Εκδήλωση του Τομέα Νεοελληνικών και Συγκριτολογικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ

Eπιστημονικό συμπόσιο «Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης 60 χρόνια»
Eπιστημονικό συμπόσιο «Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης 60 χρόνια»

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: 60 χρόνια|60 στιγμές»

Front Runners in Sports Management 5.0
Front Runners in Sports Management 5.0

Kings, Bucks, Manchester City, FIBA, WWF, Loughborough University, Bergamo University μιλούν στο συνέδριο

Το Διεθνές Συνέδριο «EntrePed2023» ξανά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Το Διεθνές Συνέδριο «EntrePed2023» ξανά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Κεντρικό θέμα το πεδίο της επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση

Συνέδριο για την Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα
Συνέδριο για την Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα

Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης

1ο Διεθνές Αριστοτέλειο Συνέδριο Χημείας και εκδήλωση: «Χημεία και Εξωστρέφεια»
1ο Διεθνές Αριστοτέλειο Συνέδριο Χημείας και εκδήλωση: «Χημεία και Εξωστρέφεια»

Τμήμα Χημείας ΑΠΘ: 80 χρόνια προσφοράς στην έρευνα και στην εκπαίδευση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge