ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21-9-2018

Η «Βραδιά του Ερευνητή» στις 28 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Η «Βραδιά του Ερευνητή»  στις 28 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής
FREE KIDS

Η «Βραδιά του Ερευνητή» είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας.

Κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη διοργανώνονται οι εκδηλώσεις «Βραδιά του Ερευνητή» σε όλη την Ευρώπη. 

Ετοιμαστείτε να εξοικειωθείτε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, να λάβετε μέρος σε πειράματα, να γνωρίσετε και να συνομιλήσετε με ερευνητές και να διασκεδάσετε με μουσική και άλλα ψυχαγωγικά δρώμενα.

Παρακολουθείστε ένα μουσικο-επιστημονικό δρώμενο πλαισιωμένο με Blues-Rock μουσική, διασκεδάστε με νεανικά μουσικά σχήματα και ανακαλύψτε τα φυσικά μαγικά που εξηγούν τα ανεξήγητα. 

Οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν, ξεκινούν το απόγευμα και περιλαμβάνουν δράσεις για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ1) 
Ώρα έναρξης 17:00

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Science Reactors

Οι Science Reactors επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στη Βραδιά Ερευνητή 2018 στη Θεσσαλονίκη για να αποδείξουν, μέσα από  μια παράσταση Stand up Science, πως οι επιστήμονες μπορούν και διαθέτουν  χιούμορ!

Με το γνωστό τους ύφος, κέφι και σαφήνεια  θα παρουσιάσουν απλά επιστημονικά θέματα στοχεύοντας να αποδείξουν, έχοντας ως πρότυπο το Stand- up comedy,  πως ακόμη και η επιστήμη μπορεί να γίνει «απολαυστική». Παράλληλα θα αναδείξουν τις δικές τους επικοινωνιακές ικανότητες  κυρίως όμως την αγάπη και το πάθος για την ίδια την επιστήμη και το «άνοιγμά» της στο ευρύ κοινό.

Το Stand – up Science παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο REN 2014  και έκτοτε  η ομάδα παρουσιάζεται με ξεχωριστή επιτυχία σε επιστημονικά φεστιβάλ, TEDx, φεστιβάλ Κωμωδίας και  δίνει τις δικές της παραστάσεις σε θέατρα. Η ΕΡΤ  πρόσφατα τους έκανε ένα αφιέρωμα στο πλαίσιο της σειράς Close up/ επίσημη συμμετοχή της στο 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Στη Βραδιά του Ερευνητή 2018 θα συμμετάσχουν (με αλφαβητική σειρά) οι: 

Χαρά Αφαλωνιάτη, κτηνίατος
Μερόπη Καρακιουλάκη, βιολόγος-φοιτήτρια ιατρικής
Ανασταστία Ντράχα, ηλεκτρολόγος μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών:
Κυριάκος-Μάριος Οικονόμου, φοιτητής ιατρικής
Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, καθηγητής Φυσικής Αγωγής και υποψήφιος διδάκτωρ ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ.  
Παρουσιάζει ο Κυριάκος Οικονόμου

Θέατρο Σκιών Χρήστου Στανίση

Απολαύστε τον αγαπημένο ήρωα του θεάτρου σκιών και την παρέα του σε μία περιπέτεια διασκεδαστικά επιστημονική!

Ο Χρήστος Στανίσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έμαθε την τέχνη του Θεάτρου σκιών από τον Ευγένιο Σπαθάρη. Από το 1993 δίνει παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σε σχολεία, σε εκδηλώσεις Δήμων και Πολιτιστικών συλλόγων, σε θέατρα, σε μουσικές σκηνές, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κ.α.

Συνεργάστηκε με την δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100 και με πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες. Έχει διδάξει λαϊκό θέατρο και θέατρο σκιών στη δραματική σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. και σε ιδιωτικές σχολές θεάτρου. Επίσης είναι μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος και Συνεργάτης του Λαογραφικού μουσείου Θεσσαλονίκης, του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, του Σπαθάρειου Μουσείου και του Λαογραφικού Μουσείου Καλόξυλου – Νάξου.

Φιγούρες του φιλοξενούνται στο μουσείο του φεστιβάλ του Τσεν – Τσουν στη Ν.Κορέα, στο μουσείο θεάτρου σκιών «ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ» , στο ElTopic της Tolosa ΙinternationalPuppetCenter) στην Ισπανία, στο Λαογραφικό Μουσείο Καλόξυλου – Νάξου, σε διάφορες συλλογές ιδρυμάτων καθώς και σε ιδιωτικές συλλλογές.

Ο Θανάσης Κωνσταντόπουλος του ΕΚΕΤΑ & ο Νίκος Ντουνούσης και οι Backbone σε ένα διάλογο επιστήμης/τεχνολογίας και μουσικής 

Οι μεγάλες προκλήσεις της εποχής έχουν σύνθετο, πολύπλοκο και αλληλο-εξαρτώμενο χαρακτήρα, δίνοντας κίνητρο στους Ερευνητές όχι μόνο να δημιουργήσουν νέες προσεγγίσεις, μεθόδους και προτάσεις λύσεων αλλά και να τις παρουσιάσουν στο δημόσιο χώρο της Αγοράς, ώστε η εφαρμογή τους να έχει επιπτώσεις στην κοινωνία στο άμεσο και ορατό μέλλον.  Το The Street Value of Science είναι ένα επιστημονικό και μουσικό ταξίδι, όπου ο Θανάσης Κωνσταντόπουλος από το ΕΚΕΤΑ παρουσιάζει με απλό τρόπο επίκαιρα ερευνητικά θέματα που προκύπτουν από τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής, σε ένα χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον πλαισιωμένα με ζωντανή μουσική από ένα από τα δυναμικότερα Blues-Rock group της Ευρώπης, τους «Νίκος Ντουνούσης και οι Backbone».

Ο Θανάσης Κωνσταντόπουλος είναι Πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης και καθηγητής του τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ.  Έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις για την ερευνητική του εργασία μεταξύ των οποίων το Βραβείο Descartes και το European Research Council Advanced Grant, είναι fellow του Society of Automotive Engineers, μέλος του συμβουλίου διοίκησης του Joint Research Center της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμπνευστής του μουσικο-επιστημονικού δρώμενου Blue Science Cafe με θεματολογία από την ερευνητική του ενασχόληση («Ενέργεια από ‘Ηλιο, Νερό και Διοξείδιο του Άνθρακα », «Αναπνέοντας (σ)την Πόλη», «Τα Μπαχαρικά της Πράσινης Ανάπτυξης», «Νανοσωματίδια a la carte»), και τις εφαρμογές της στην πράξη («The Street Value of Science», «Προσεχώς Ανάπτυξη»). Το Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Parlamentarium) φιλοξενεί στις Βρυξέλλες, στη μόνιμη έκθεση ντοκυμαντέρ «Daily Life» στιγμιότυπα από μία μέρα της ζωής του, ως μέρος της ελληνικής συμμετοχής.

Οι “Νίκος Ντουνούσης και οι Backbone” (Nick & the Backbone), είναι το συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε το 1995 από τον Νίκο Ντουνούση (γνωστό στα ακροατήρια του Blues στην Ευρώπη ως δεξιοτέχνη κιθαρίστα και ιδρυτικό μέλος των Blues Wire στων οποίων την εξέλιξη συνέβαλε καταλυτικά κατά την δωδεκάχρονη θητεία του μαζί τους).  Ένα από τα δυναμικότερα Βlues-Rock σχήματα της Ευρώπης με βαθειά ιστορία, δεκάδες συνεργασίες με διεθνείς καλλιτέχνες του Βlues όπως Nick Gravenites (Janis Joplin Big Brother and the Holding Company, Electric Flag), Louisiana Red, Johnny Nicolas, Nellie Travis, Phil Guy κ.α. Στη σημερινή τους σύνθεση οι Nick & the Backbone αποτελούνται από τους Νίκο Ντουνούση (ηλεκτρική κιθάρα/φωνητικά), Δημήτρη Γιαλαμά (μπάσσο), Νίκο Βαργιαμίδη (τύμπανα) και Θανάση Κωνσταντόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα) και έχουν ήδη στο ενεργητικό τους πάνω από 30 παραστάσεις του μουσικο-επιστημονικού δρώμενου Blue Science Cafe.

The Dude strikes

Στις 28/9 στη "Βραδιά του Ερευνητή" στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το πενταμελές συγκρότημα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στη μουσική σκηνή της πόλης με την έντονη παρουσία φωνητικών σε κάθε του εμφάνιση, καθώς και με τις ιδιαίτερες μουσικές επιλογές και διασκευές σε ρυθμούς soul, blues και hard funk.

Shows starts at 20:30.
Vocals: Alexandra Sieti
Guitar: Peter Lago
Guitar: Paris Papadopoulos
Bass: Bill Evaggelou
Drums: Kostas Anagnostou

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Διάλεξη Αρχαιομετρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Διάλεξη Αρχαιομετρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο της δράσης "Αρχαιομετρώντας τον Πολιτισμό"

20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

16 έως 19 Μαΐου 2024, με τιμώμενο το Εμιράτο της Σάρτζα (ΗΑΕ)

O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο
O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο

Για το πρόγραμμα «Χρώμα στα Νοσοκομεία» της UrbanAct

«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge