Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Κοινωνικά/
29-6-2019

Ανάπτυξη δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας για επιστήμονες πολυτεχνικών και τεχνολογικών ειδικοτήτων

Πρόσκληση σε πρόγραμμα του ΤΕΕ

Ανάπτυξη δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας για επιστήμονες πολυτεχνικών και τεχνολογικών ειδικοτήτων
fontsize
Εχει λήξει στις: Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας - Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Κεντρική Μακεδονία", έχει αναλάβει ως Δικαιούχος την υλοποίηση της Πράξης «Ανάπτυξη δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας σε άνεργους νέους επιστήμονες πολυτεχνικών και τεχνολογικών ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση του brain drain, στις περιοχές παρέμβασης των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της Μητ. Εν. Θεσ/κης» με κωδικό MIS 5030505.

Στο πλαίσιο της Πράξης περιλαμβάνονται οι ακόλουθες δράσεις:

1. Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με περιεχόμενο τη διερεύνηση αναγκών, τον προσωπικό και επαγγελματικό απολογισμό, την υποστήριξη προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, προκειμένου οι ωφελούμενο να βοηθηθούν στην ανάπτυξη και επεξεργασία ατομικού σχεδίου δράσης.

2. Προγράμματα κατάρτισης σε οριζόντιες δεξιότητες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, καθώς και σε εξειδικευμένα θεματικά αντικείμενα.

3. Πιστοποίηση από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/ IEC 17024 ή τον ΕΟΠΠΕΠ σε εξειδικευμένα ή οριζόντια αντικείμενα, ανάλογα με το περιεχόμενο των προγραμμάτων κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες.

4. Εξειδικευμένη συμβουλευτική επιχειρηματικότητας. Η συμβουλευτική αυτή παρέχεται μέσω ατομικών συνεδριών, στόχο των οποίων αποτελεί η υποστήριξη των ωφελουμένων ώστε να μπορούν να εκπονούν τα δικά τους επιχειρησιακά σχέδια.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ (5 €/ώρα), συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών (6,45%) και λοιπών κρατήσεων, βάσει των όρων που αναφέρονται στην Ενότητα 4 της πρόσκλησης.

Ως περιοχή εφαρμογής ορίζεται η περιοχή της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης (όπως εγκρίθηκε με την υπ.αρ. 3386/26-6-2018 Απόφαση Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας) που περιλαμβάνει:

το σύνολο της έκτασης των Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά
τη Δ.Ε. Πυλαίας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη
τη ΔΚ Καλοχωρίου του Δήμου Δέλτα.
Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Σύμφωνα με την πρόσκληση καλούνται οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι δυνητικά ωφελούμενοι της Πράξης, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους στη Δράση.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων των ενδιαφερομένων αρχίζει την Πέμπτη, 27/06/2019 και λήγει την Παρασκευή, 26/07/2019 και ώρα 24:00. Η προθεσμία υποβολής των εντύπων αιτήσεων στα γραφεία του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Μεγάλου Αλεξάνδρου 49, Θεσσαλονίκη) αρχίζει την Πέμπτη, 27/06/2019 και λήγει την Παρασκευή, 26/07/2019 και ώρα 14:00 Η προθεσμία παραλαβής από το ΤΕΕ/ΤΚΜ των δικαιολογητικών που πιστοποιούν τα όσα δηλώθηκαν στην ηλεκτρονική αίτηση αρχίζει την Δευτέρα, 29/07/2019 και λήγει την Παρασκευή, 02/08/2019, και ώρα 14:00.

Διαβάστε την πρόσκληση ενδιαφέροντος εδώ
Στην ίδια κατηγορία..
ΟΚΔΕ: Ψέματα και αθλιότητες..ΟΚΔΕ: Ψέματα και αθλιότητες..

Ανακοίνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας


Στη Θεσσαλονίκη για το κοινό το Αντιτορπιλικό «Βέλος»Στη Θεσσαλονίκη για το κοινό το Αντιτορπιλικό «Βέλος»

Ανοιχτό στο κοινό καθημερινές και Σαββατοκύριακα


Το «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό» αλλάζει και γίνεται Το «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό» αλλάζει και γίνεται "Salonica Run"

Θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από 11 έως 13 Οκτωβρίου


Περιοδείες σε χώρους δουλειάς από συλλόγους ΟΤΑΠεριοδείες σε χώρους δουλειάς από συλλόγους ΟΤΑ

Ενόψει του συλλαλητηρίου στις 17 Σεπτέμβρη


Δράσεις ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο -  Δωρεάν εξετάσειςΔράσεις ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο - Δωρεάν εξετάσεις

Από το Πανελλήνιο δίκτυο γυναικών «Γυναίκες στην Ογκολογία»


Συνάντηση Φιλολόγων Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ 40 χρόνια μετάΣυνάντηση Φιλολόγων Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ 40 χρόνια μετά

Επιτυχόντες και επιτυχούσες του 1979


Ποδηλατοπορεία από τρεις δυτικούς δήμους της ΘεσσαλονίκηςΠοδηλατοπορεία από τρεις δυτικούς δήμους της Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου


To Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δέλτα συγκεντρώνει προϊόντα για αδύναμες οικονομικά οικογένειεςTo Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δέλτα συγκεντρώνει προϊόντα για αδύναμες οικονομικά οικογένειες

Ολο τον Σεπτέμβριο


10 Χρόνια Μυστικός Κήπος10 Χρόνια Μυστικός Κήπος

Οι νέες δραστηριότητες του καλλιτεχνικού εργαστηρίου


Σεμινάρια Σκληρής Αυτογνωσίας στο Bensousan HanΣεμινάρια Σκληρής Αυτογνωσίας στο Bensousan Han

Δηλώσεις συμμετοχήςgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Κοινωνικό