ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
1-8-2019

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2019 με εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Πλήθος δωρεάν εκδηλώσεων 12 με 15 Αυγούστου

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2019 με εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη
FREE

Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος που φέτος συμπίπτει με τους εορτασμούς της 15ης Αυγούστου, θα εορταστεί στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλη η χώρα, με πλήθος δωρεάν εκδηλώσεων που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν μια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά υπό το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Οι εκδηλώσεις για την πανσέληνο του Αυγούστου, που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 2002 και συνεχίζονται κάθε χρόνο, θα ξεκινήσουν από την Κυριακή 11 Αυγούστου και θα κορυφωθούν το βράδυ της Πανσελήνου την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019.

Σε όλη την χώρα συνολικά 97 χώροι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, μνημεία και μουσεία έχουν επιλεγεί για να παραμείνουν ανοιχτά, για όλη τη διάρκεια της βραδιάς προκειμένου να απολαύσουν όλοι το ολόγιομο φεγγάρι, που είναι το μεγαλύτερο και το φωτεινότερο του καλοκαιριού, ενώ σε 48 από αυτά θα πραγματοποιηθούν οι δωρεάν εκδηλώσεις, κυρίως μουσικές συναυλίες από αγαπημένους καλλιτέχνες.

Οι επισκέπτες που τίμησαν τις περσινές εκδηλώσεις για την Πανσέληνο του 2018 ξεπέρασαν τους 100.000 και το Υπουργείο έχει ήδη αναρτήσει πίνακες με τις φετινές εκδηλώσεις, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν.


Οι πρώτες Εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2019 στη Θεσσαλονίκη

Γαλεριανό Συγκρότημα
Την Δευτέρα 12 Αυγούστου στο πλαίσιο των εορτασμών της Πανσελήνου στο Γαλεριανό Συγκρότημα διοργανώνεται ζωντανό μουσικό πρόγραμμα, ενώ ο χώρος θα είναι ανοικτός για το κοινό από τις 20:00 έως τις 23:00.

Ροτόντα
Επίσης την Δευτέρα 12 Αυγούστου και το μνημείο της Ροτόντας θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 20:00 έως 22:00.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Την Πέμπτη 15 Αυγούστου, το βράδυ της Πανσελήνου στον κεντρικό αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης θα δοθεί συναυλία με το συγκρότημα «Γης Μαδιάμ» με παραδοσιακά αλλά και έντεχνα τραγούδια. Το ίδιο βράδυ από τις 20:00 έως τις 23:00 η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό στις υπαίθριες εκθέσεις του Μουσείου.

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
Ακόμη την Πέμπτη 15 Αυγούστου στις 21:30 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού διοργανώνεται μουσική βραδιά με τίτλο «Πανσέληνος στο Μουσείο», όπου το κοινό θα απολαύσει αγαπημένα τραγούδια από το ελληνικό και το διεθνές ρεπερτόριο. Την ίδια μέρα το κοινό θα μπορεί να επισκεφτεί το μουσείο έως τις 21:00 ενώ στη μόνιμη έκθεση του μουσείου καθώς και στις περιοδικές εκθέσεις του η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 18:30 έως και τις 21:00.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Διάλεξη Αρχαιομετρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Διάλεξη Αρχαιομετρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο της δράσης "Αρχαιομετρώντας τον Πολιτισμό"

20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

16 έως 19 Μαΐου 2024, με τιμώμενο το Εμιράτο της Σάρτζα (ΗΑΕ)

O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο
O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο

Για το πρόγραμμα «Χρώμα στα Νοσοκομεία» της UrbanAct

«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge