ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
5-8-2019

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος «Ξένιος Ζευς» χωρίς όνομα στη Θεσσαλονίκη

Για τις επιχειρήσεις-σκούπα που διεξάγει η αστυνομία

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος «Ξένιος Ζευς» χωρίς όνομα στη Θεσσαλονίκη

Το τμήμα Προσφυγικής- Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τις επιχειρήσεις-σκούπα που διεξάγει η αστυνομία τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη. 

Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος μεταξύ άλλων για ανθρωποκυνηγητό στο οποίο επιστρατεύονται τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης σαν «δεξί χέρι των κατασταλτικών μηχανισμών». 

Τονίζεται επίσης ότι επιχειρήσεις τέτοιου είδους «μας θυμίζουν ένα άλλο "μαύρο" καλοκαίρι, αυτό του 2012, όταν η τότε κυβέρνηση Σαμαρά, με τη γνωστή επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», προσήγαγε και συνέλαβε δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στα αστικά κέντρα της χώρας».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ δεν θέλει να χάσει χρόνο. Διψάει να δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο, καταφεύγοντας στην καταστολή, ξεκινώντας, φυσικά, από τους πιο ευάλωτους αυτής της κοινωνίας... τους μετανάστες. Την τελευταία μόνο εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη η αστυνομία προχωρά σε συνεχείς επιχειρήσεις «σκούπα» με αθρόες συλλήψεις μεταναστών στο κέντρο της πόλης. Πάνω από 170 άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, ενώ η αστυνομία δηλώνει μάλιστα με νόημα ότι οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν «με αμείωτη ένταση».

Σε αυτό το ανθρωποκυνηγητό, για μια ακόμη φορά ως δεξί χέρι των κατασταλτικών μηχανισμών, χρησιμοποιούνται τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, τα οποία «ανακαλύπτοντας» καθημερινά τάχα βίαιες συμπεριφορές από μεριάς προσφύγων και μεταναστών, στρώνουν το έδαφος για να εξελιχθεί χωρίς διαμαρτυρίες, ο απηνής διωγμός τους.

Τέτοιες αστυνομικές επιχειρήσεις μας θυμίζουν ένα άλλο «μαύρο» καλοκαίρι, αυτό του 2012, όταν η τότε κυβέρνηση Σαμαρά, με τη γνωστή επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», προσήγαγε και συνέλαβε δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στα αστικά κέντρα της χώρας, στοιβάζοντάς τους στα ασφυκτικά γεμάτα Κέντρα Κράτησης με επ’ αόριστον κράτηση, κόντρα σε κάθε αρχή ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στις διατάξεις της σχετικής Οδηγίας της Ε.Ε. Ένας νέος «Ξένιος Ζευς», λοιπόν, δίχως όνομα αυτή τη φορά, φαίνεται ότι εκτυλίσσεται τώρα στη Θεσσαλονίκη.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τέτοιες δράσεις της αστυνομίας και καλούμε τη νέα κυβέρνηση να μην επενδύει σε ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος, που δείχνει τα δόντια του μόνο κατά των αδυνάτων και των «αόρατων» της κοινωνίας. Να σεβαστεί όσα ορίζονται στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο και να διαχειριστεί το μεταναστευτικό ζήτημα με πολιτικές ένταξης και συμπερίληψης - όχι με πρακτικές ακραίας καταστολής και αποτροπής, που δεν συνάδουν με ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος.

Υπενθυμίζοντας, τέλος, πως εξακολουθούν να υπάρχουν κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες πιστεύουν στα ανθρώπινα δικαιώματα και βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για την υπεράσπισή τους, καλούμε όσους σχεδιάζουν την καταπάτησή τους να αναλογιστούν τις συνέπειες, βάζοντας τώρα φρένο στην αστυνομική αυθαιρεσία κατά μεταναστών και προσφύγων.

ΠΗΓΗ efsyn.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Διάλεξη Αρχαιομετρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Διάλεξη Αρχαιομετρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο της δράσης "Αρχαιομετρώντας τον Πολιτισμό"

20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

16 έως 19 Μαΐου 2024, με τιμώμενο το Εμιράτο της Σάρτζα (ΗΑΕ)

O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο
O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο

Για το πρόγραμμα «Χρώμα στα Νοσοκομεία» της UrbanAct

«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge