Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
7-9-2019

Η Εργατική Αντεπίθεση Αμπελοκήπων - Μενεμένης καλεί στις διαδηλώσεις στη ΔΕΘ

7 Σεπτεμβρίου - 6μμ Εγνατία με Αγίας Σοφίας

Η Εργατική Αντεπίθεση Αμπελοκήπων - Μενεμένης καλεί στις διαδηλώσεις στη ΔΕΘ
fontsize
Εχει λήξει στις: Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Στις μαζικές διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Σάββατο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καλεί η Εργατική Αντεπίθεση Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

7 Σεπτεμβρίου - 6μμ Εγνατία με Αγίας Σοφίας
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΙΚΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ - ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΕ
Μόνη διέξοδος οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας–

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ξεκίνησε να εφαρμόζει άμεσα την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της. Ο Μητσοτάκης και το άγριο νεοφιλελεύθερο επιτελείο του, με τα πιο διεφθαρμένα, επικίνδυνα και γνωστά για το μίσος τους προς τους εργαζόμενους πρόσωπα (Άδωνις, Βορίδης, Μπογδάνος, Παπαδημητρίου κ.λπ.), με κυνισμό συνεχίζει την εφαρμογή των μνημονίων με ακόμα πιο αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις»: 

1)Ενισχύουν το Κράτος Έκτατης Ανάγκης, με το δόγμα «Νόμος και Τάξη», δηλαδή νόμος είναι τα συμφέροντα του εργοδότη και των πλουσίων, ανακοινώνοντας πρόσληψη 1500 αστυνομικών, επαναφορά της τραμπούκικης ομάδας ΔΕΛΤΑ, ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ, εξαπόλυση κατασταλτικών επιχειρήσεων στα κέντρα των πόλεων κ.λπ..  Προχώρησε άμεσα στην ψήφιση νομοσχεδίου που καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο. 

2) Ετοιμάζουν τροπολογία για τον συνδικαλιστικό νόμο, που πρακτικά θα καταργήσει τη δυνατότητα κήρυξης απεργίας και θα προχωρήσουν στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων. Όλα τα παραπάνω στόχο έχουν να χτυπήσουν το εργατικό, συνδικαλιστικό και νεολαιίστικο κίνημα. 

3) Με πραξικοπηματικές τροπολογίες ενισχύουν την εργοδοτική αυθαιρεσία (κατάργηση υποχρέωσης του εργοδότη να δικαιολογεί τις απολύσεις κατά απαίτηση του ΣΕΒ, κατάργηση της συνυπευθυνότητας των εταιρειών για την καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων από τους εργολάβους που χρησιμοποιούν). 

4) Ετοιμάζουν κύματα ιδιωτικοποιήσεων σε ό,τι έχει απομείνει από τις δημόσιες υπηρεσίες (ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, αποκρατικοποίηση Ελ. Βενιζέλος κτλ), καθώς και στα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, πρόνοια, υποδομές κ.λπ.), μετατρέποντας τα σε πανάκριβα εμπορεύματα για λίγους –και καταργώντας τα για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. 

5) Ετοιμάζουν μείωση: των παροχών υγείας, ανεργίας, εργατικής κατοικίας και εστίας, συνολικά 2,6 δισ. ευρώ – ενώ διακήρυξαν την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, προάγγελο συνολικής ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης. Αυτά είναι τα «δωράκια» της κυβέρνησης της ΝΔ στους δανειστές ενόψει της 4ης αξιολόγησης (Σεπτέμβριος), υποτίθεται για να ζητήσει μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι ζούμε σε συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης. Με την απειλή νέων απολύσεων. Με μια αγορά εργασίας ζούγκλα, με τον εργαζόμενο έρμαιο του εργοδοτικού δεσποτισμού. Με μισθούς φιλοδωρήματα, χωρίς ωράριο ή συλλογική σύμβαση. Με μέτρα που δυσκολεύουν ολοένα τη συλλογική οργάνωση και πάλη των εργαζομένων, στοχεύοντας στην πλήρη ατομικοποίηση και υποταγή μας. Προσπαθούν να επιβάλουν παντού τη χούντα της αγοράς (ανταγωνισμός, αξιολόγηση, εργοδοτικό/διευθυντικό δικαίωμα, ενοχοποίηση των εργαζομένων κ.α.) και την συκοφάντηση/ποινικοποίηση των αξιών του εργατικού κινήματος (αλληλεγγύη, συλλογικότητα, οργάνωση, εργατική δημοκρατία) για να μας οδηγήσουν στην υποταγή και τη δουλοποίηση.

Από δίπλα και ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ/Τσίπρας,

Εργαζόμενοι/ες, νέοι/ες, συνδημότες/ισσες

Τα δεινά που μας επέβαλαν με τα μνημόνιά τους δεν συνέβαλαν στο ελάχιστο στο ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης. Αντίθετα τα μνημόνια χειροτέρεψαν ακόμη περισσότερο τα προβλήματα τα οποία ευαγγελιζόταν ότι θα λύσουν. Το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος αυξήθηκε, η κατάσταση της πραγματικής οικονομίας χειροτέρεψε με κλεισίματα εργοστασίων, λουκέτα κτλ., η ανεργία παραμένει στα ύψη, η φτώχεια ήρθε για να μείνει και οι εργαζόμενοι- σύγχρονοι δουλοπάροικοι πολλαπλασιάζονται. Η απουσία επενδύσεων από τους ιδιώτες-καπιταλιστές είναι γεγονός και μόνο για αρπαχτές του εναπομείναντος δημόσιου πλούτου και άγρια υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων ενδιαφέρονται. Η όποια επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που ήδη έχει αρχίσει, θα αποκαλύψει ξανά τη χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού. Και πάλι θα πληρώσουμε την κρίση του συστήματος οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Η υποταγή στα μνημόνια και στην αντίληψη ότι δεν υπάρχει διέξοδος από αυτά, που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταστροφική για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Συμπληρώνεται από την τρομοκρατία με το «Νόμος είναι τα συμφέροντα του εργοδότη» που επιχειρεί να επιβάλει η ΝΔ. Πρέπει άμεσα να καταπιαστούμε με την οργάνωση της αντίστασης μας, πιστεύοντας στις δυνάμεις μας, πιάνοντας το νήμα από τους προηγούμενους αγώνες μας, το κίνημα των πλατειών, τις Γενικές Απεργίες. Να κινητοποιηθούμε δημιουργώντας Επιτροπές Αγώνα ενάντια στη φτώχεια, τη δουλοποίηση των εργαζομένων, τις κατασχέσεις- πλειστηριασμούς, τα κοψίματα ρεύματος – νερού, την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας σε παιδεία-υγεία-πρόνοια, την υπεράσπιση των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και στον Δήμο μας.

Μέτωπο ενάντια σε Πόλεμο, Εθνικισμό, Ιμπεριαλισμό, Φτώχεια, Καταστολή!

Με την απειλή του πολέμου να πλησιάζει όλο και περισσότερο, ο Μητσοτάκης παλεύει να ξεπεράσει τον Τσίπρα στην εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ–ΕΕ–ΝΑΤΟ. Με περισσότερες βάσεις, εξοπλισμούς, εμβάθυνση των συμμαχιών με τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής, αναγνώριση του αποτυχημένου πραξικοπηματία Γκουαιδό στην Βενεζουέλα. Για τα κέρδη μιας χούφτας πολυεθνικών και μεγαλοκαπιταλιστών, οξύνουν τυχοδιωκτικά τον ανταγωνισμό με την Τουρκία για ΑΟΖ και ενέργεια, προσπαθώντας να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια με την πατριδοκαπηλία τους. Κανένας εργαζόμενος και νέος να μην πέσει στην παγίδα του εθνικισμού και των «εθνικών συμφερόντων». Δεν έχουμε κανένα συμφέρον στην τυχοδιωκτική «αναβάθμιση» του ελληνικού καπιταλισμού, στα συμφέροντα των καπιταλιστών στους αγωγούς της ενέργειας, που γι’ αυτά μας θέλουν κρέας για τα κανόνια τους

Να σταματήσουμε την επίθεση της ΝΔ. Κάτω όλες οι μνημονιακές δυνάμεις (ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.) και κυβερνήσεις. Κάτω τα Μνημόνια Διαρκείας

Να επαναφέρουμε – διευρύνουμε όλα τα εργασιακά, κοινωνικά, συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματά μας.

Διαγραφή του χρέους. Έξω από Ευρώ/ΕΕ. Κοινή πάλη των εργαζόμενων στην Ευρώπη.

Εθνικοποίηση των τομέων–κλειδιά της οικονομίας, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο.

Ενάντια σε πόλεμο, ιμπεριαλισμό, εθνικισμό. Διεθνισμός εργατών και λαών. Έξω ΝΑΤΟ-βάσεις. Όχι στους εξοπλισμούς. Κάτω ο αντιδραστικός άξονας με Ισραήλ–Αίγυπτο–Κύπρο.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνεχίζεται ο Κύκλος Διαλέξεων «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος»
Συνεχίζεται ο Κύκλος Διαλέξεων «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος»

Από το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης

27-1-2020


Το ΑΠΘ τιμά τα θύματα της Εβραϊκής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης
Το ΑΠΘ τιμά τα θύματα της Εβραϊκής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης

27η Ιανουαρίου: Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

24-1-2020

To ΤΕΕ/ΤΚΜ κόβει την Βασιλόπιτα για το 2020
To ΤΕΕ/ΤΚΜ κόβει την Βασιλόπιτα για το 2020

Με κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών

24-1-2020


Νύχτα των ιδεών: «ΖΗΩ-ΖΩ»
Νύχτα των ιδεών: «ΖΗΩ-ΖΩ»

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο

24-1-2020

Δωρεάν ξεναγήσεις στη Θεσσαλονίκη για την Ημέρα Μνήμης για το Ολοκαύτωμα
Δωρεάν ξεναγήσεις στη Θεσσαλονίκη για την Ημέρα Μνήμης για το Ολοκαύτωμα

Για τους Έλληνες Εβραίους, μάρτυρες του Ολοκαυτώματος

24-1-2020

Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ενημερωτική εκδήλωση για μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου

23-1-2020goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA