ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16-9-2019

Δράσεις ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο - Δωρεάν εξετάσεις

Από το Πανελλήνιο δίκτυο γυναικών «Γυναίκες στην Ογκολογία»

Δράσεις ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο -  Δωρεάν εξετάσεις

Στο πλαίσιο της πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο, το Πανελλήνιο δίκτυο γυναικών «Γυναίκες στην Ογκολογία», διοργανώνει εβδομάδα αφιερωμένη στην  πληροφόρηση του κοινού, με δωρεάν εξετάσεις και βιωματικά σεμινάρια άσκησης και διατροφής.

Τη Δευτέρα 16  Σεπτεμβρίου από τις 11:00 έως τις 19:00 στην Πλατεία Ευόσμου και την Τρίτη 17 στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία Θεσσαλονίκης, θα παρέχονται δωρεάν εξετάσεις (παπ τεστ, υπερηχογράφημα μαστού, κλινική εξέταση). Ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων θα ενημερώνουν τις γυναίκες, με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση διαφόρων καρκίνων, όπως τον καρκίνο μαστού, το μελάνωμα, τον καρκίνο του πνεύμονα σε καπνιστές. Ενημέρωση θα υπάρχει και για τον κληρονομικό καρκίνο.

Την Τετάρτη στις 18 Σεπτεμβρίου στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία Θεσσαλονίκης στις 17:00, θα πραγματοποιηθούν βιωματικά σεμινάρια για ασθενείς με καρκίνο, που θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να ακούσουν πολύτιμες συμβουλές για την υγιεινή διατροφή, τις τεχνικές διαχείρισης άγχους. 

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί live με την ΕλένηΤσαλιγοπούλου και το συγκρότημα Bogaz Musique, στο Porto Palace. Τα έσοδα θα διατεθούν για την κατ' οίκον νοσηλεία ογκολογικών ασθενών στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, από την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 21 θα διεξάγεται το 6oΠανελλήνιο Επιστημονικό Forum των Γυναικών στην Ογκολογία, με τίτλο «Διευρύνοντας τα Σύνορα». 

Το δίκτυο "Γυναίκες στην Ογκολογία"
Οι "Γυναίκες στην Ογκολογία" είναι ένα δυναμικό δίκτυο αρωγής, ενημέρωσης και ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς, με επίκεντρο τη γυναίκα ασθενή με καρκίνο στη χώρα μας.

Βασικοί στόχοι της επιστημονικής αυτής ομάδας είναι η δημιουργία ενός μόνιμου ταμείου για τη στήριξη οικονομικά αδύναμων γυναικών με καρκίνο μέσα από την κάλυψη διαγνωστικών μοριακών εξετάσεων που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και η δημιουργία μιας κουλτούρας πρόληψης και ενημέρωσης ότι ο καρκίνος είναι μια νόσος όπως όλες οι άλλες η οποία, όταν εντοπιστεί σε πρώιμα στάδια, κατά κανόνα θεραπεύεται.

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Διάλεξη Αρχαιομετρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Διάλεξη Αρχαιομετρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο της δράσης "Αρχαιομετρώντας τον Πολιτισμό"

20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

16 έως 19 Μαΐου 2024, με τιμώμενο το Εμιράτο της Σάρτζα (ΗΑΕ)

O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο
O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο

Για το πρόγραμμα «Χρώμα στα Νοσοκομεία» της UrbanAct

«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge