Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Γρηγόριος
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-9-2019

Νέο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα VR-GAMES-LAB στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2019

Νέο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα VR-GAMES-LAB στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
fontsize
Εχει λήξει στις: Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, μέσω του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διοργανώνει το καινοτόμο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “VR-GAMES-LAB: 3D Παιχνίδια Σοβαρού Σκοπού για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση με τη χρήση Εικονικής Πραγματικότητας”, υπό την αιγίδα του FILM-OFFICE της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα VR-GAMES-LAB, διάρκειας 450 ωρών σε 8 μήνες, σχεδιάστηκε υπό τις αρχές της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και θα υλοποιηθεί με μεικτό σύστημα (40 ώρες διά ζώσης με δυνατότητα και σύγχρονης εξ αποστάσεως τηλεκπαίδευσης και 410 ώρες εξ αποστάσεως), από δημιουργούς, ερευνητές και επαγγελματίες στη Βιομηχανια του Θεάματος, με έμφαση στον χώρο των 3D-Γραφικών, 3D-Animation και Visual FX, καθώς και των Serious Games και Virtual Reality. 

Η επιτυχής ολοκλήρωση των προγραμμάτων οδηγεί σε χορήγηση πιστοποιητικού, με το κύρος του Κ.Ε.Δι.Βι.Μ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 

Οι διά ζώσης συναντήσεις θα πραγματοποιούνται Σάββατο ή Κυριακή. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα VR-GAMES-LAB θα βοηθήσει όλους τους συμμετέχοντες, ανεξαρτήτου ηλικίας, στοχεύοντας στον εμπλουτισμό των γνώσεων και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, ώστε να προωθούν και να προσφέρουν με αποτελεσματικότερο, πιο εντυπωσιακό και οικονομικό τρόπο, τις υπηρεσίες τους, εκμεταλλευόμενοι τις καινοτόμες δυνατότητες, που προσφέρουν τα 3D-γραφικά και η εικονική πραγματικότητα (Virtual Reality). 

Ενδεικτικά, αναφέρεται η δυνατότητα προσομοίωσης πειραμάτων, εντυπωσιακής αναπαράστασης ερευνητικών αποτελεσμάτων, ανάπτυξης εκπαιδευτικών εφαρμογών σε πολιτιστικούς και αρχαιολογικούς χώρους, δημιουργίας προωθητικών-διαφημιστικών video, η παροχή εικονικής εμπειρίας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (για διακόσμηση, μηχανικούς, αρχιτέκτονες), σενάρια εκπαίδευσης προσωπικού σε καθημερινές αλλά και σε δύσκολες ή επικίνδυνες συνθήκες (με χρήση gamification και VR), κ.ά. 

Η έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η 7η Οκτωβρίου 2019. 

Δήλωση συμμετοχής μπορείτε να πραγματοποιήσετε μέσω του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2019: http://seminars.uom.gr/ 

Σκοπός του VR-GAMES-LAB, είναι η επιμόρφωση των συμμετεχόντων στις τεχνολογίες και τις τεχνικές σχεδιασμού και ανάπτυξης επιτυχημένων παιχνιδιών σοβαρού σκοπού για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση, με τη χρήση των 3D γραφικών σε περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας, τα οποία προσφέρουν υψηλό βαθμό εμβύθισης. Θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για τις τεχνολογίες και τις τεχνικές σχεδιασμού και ανάπτυξης επιτυχημένων ψηφιακών παραγωγών, με τη χρήση των 3D γραφικών και της τέχνης του 3D animation, για την εφαρμογή τους στην αναπαράσταση γεγονότων και την τρισδιάστατη εμψύχωση αυτοτελών αφηγήσεων. 

Τα στοιχεία του προγράμματος VR-GAMES-LAB και την αναλυτική του περιγραφή, μπορείτε να βρείτε εδώ

Το FILM-OFFICE είναι η νεοσύστατη δομή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία αφενός υποστηρίζει και διευκολύνει την υλοποίηση οπτικοακουστικών παραγωγών, αντιμετωπίζοντας τις πολλά γραφειοκρατικά και διαδικαστικά εμπόδια, αφετέρου προβάλει την Κεντρική Μακεδονία με δράσεις και συνέργειες, έχοντας ως στόχο την προσέλκυση μικρών και μεγάλων οπτικοακουστικών παραγωγών. Το FILM-OFFICE στηρίζει ενεργά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα VR-GAMES-LAB, καθώς θα αποδώσει σημαντικά εφόδια στους συμμετέχοντες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εμπλακούν στη Βιομηχανια του Θεάματος. 

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα VR-GAMES-LAB απευθύνεται σε πτυχιούχους όλων των σχολών Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. (Πολυτεχνικές, Παιδαγωγικές, Θετικών Επιστημών, Πληροφορικής, Καλών Τεχνών, Αρχαιολογίας, Μουσειολογίας, Ιατρικής), σε ερευνητές (υποψήφιους διδάκτορες, μεταδιδακτορικούς) όλων των επιστημονικών πεδίων, εκπαιδευτικούς, αποφοίτους Ι.Ε.Κ. και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανεξαρτήτου ηλικίας, στοχεύοντας στον εμπλουτισμό των γνώσεων και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. 

Απευθύνεται σε αρχάριους και μη, ενω δεν προαπαιτεί γνώσεις προγραμματισμού (η γνώση προγραμματισμού είναι επιθυμητό προσόν). 

Το κόστος του επιμορφωτικού προγράμματος VR-GAMES-LAB ανέρχεται σε €535, ενώ το Κ.Ε.Δι.Βι.Μ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εφαρμόζει σημαντική εκπτωτική πολιτική, η οποία φτάνει μέχρι και 50%.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το ΑΠΘ τιμά τα θύματα της Εβραϊκής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης
Το ΑΠΘ τιμά τα θύματα της Εβραϊκής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης

27η Ιανουαρίου: Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

24-1-2020

To ΤΕΕ/ΤΚΜ κόβει την Βασιλόπιτα για το 2020
To ΤΕΕ/ΤΚΜ κόβει την Βασιλόπιτα για το 2020

Με κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών

24-1-2020


Νύχτα των ιδεών: «ΖΗΩ-ΖΩ»
Νύχτα των ιδεών: «ΖΗΩ-ΖΩ»

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο

24-1-2020

Δωρεάν ξεναγήσεις στη Θεσσαλονίκη για την Ημέρα Μνήμης για το Ολοκαύτωμα
Δωρεάν ξεναγήσεις στη Θεσσαλονίκη για την Ημέρα Μνήμης για το Ολοκαύτωμα

Για τους Έλληνες Εβραίους, μάρτυρες του Ολοκαυτώματος

24-1-2020

Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ενημερωτική εκδήλωση για μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου

23-1-2020


Κατάμεστο το Olicatessen στις γευσιγνωσίες της Μίνας Αποστολίδη
Κατάμεστο το Olicatessen στις γευσιγνωσίες της Μίνας Αποστολίδη

Εντυπωσιακές γεύσεις, σε συνδυασμό με κρασιά και τυρί

23-1-2020

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την εκλογή της  νέας Προέδρου της Δημοκρατίας
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας

Απόδειξη της αντιλαϊκής συναίνεσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ..

23-1-2020goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA