ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27-9-2019

Τα Νομίσματα στη Μάχη κατά του Καρκίνου του Μαστού

Μέρος των εσόδων από την πώληση θα διατεθούν στο Άλμα Ζωής

Τα Νομίσματα στη Μάχη κατά του Καρκίνου του Μαστού

"Κάθε 19 δευτερόλεπτα μία γυναίκα κάπου στον κόσμο διαγιγνώσκεται με καρκίνο μαστού» ενώ «υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες θα διαγνωστεί με καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της". 

Κι όμως δεν αφορά μόνο τις γυναίκες, απευθύνεται σε όλους! Πρόκειται για το νόμισμα των 2€ της Γαλλίας  του 2017 και του 0,5$ των ΗΠΑ του 2018 που υποστηρίζουν τον μήνα της ενημέρωσης και πρόληψης ατά του Καρκίνου του Μαστού. Η ενέργεια αυτή ξεκίνησε στη Γαλλία, το 1994, ως καμπάνια ευαισθητοποίησης με τίτλο  «Ας μιλήσουμε για τον Καρκίνο του Μαστού!» στην οποία πρωτοστάτησαν ο Γαλλικός Όμιλος Estee Lauder και το περιοδικό Marie Claire.


Η Ροζ Κορδέλα της Evelyn H. Lauder

Η ΡΟΖ ΚΟΡΔΕΛΑ δημιουργήθηκε το 1992 και αποτελεί το παγκόσμιο σύμβολο της Μάχης κατά του Καρκίνου του Μαστού. Το 2017 η Ροζ Κορδέλα γιορτάζει την 25η επέτειό της. Επινοήθηκε ως σύμβολο από την Evelyn H. Lauder, Αντιπρόεδρο της Estée Lauder και το Self Magazine.Το ροζ χρώμα της κορδέλας, επιλεγμένο επειδή ανακαλεί τη θηλυκότητα, τη χαρά και τη γλυκύτητα, φέρνει στο νου «ό,τι δεν είναι καρκίνος», δημιουργώντας ένα όραμα ελπίδας στη μάχη κατά του καρκίνου. 

Το σχέδιο του νομίσματος της Γαλλίας, απεικονίζει το μπούστο μιας γυναίκας που το στήθος της προστατεύεται από το χέρι της και τη ροζ κορδέλα, συμβολίζοντας τη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού. Η επιγραφή που περιβάλλει το σχέδιο είναι «25η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΡΟΖ ΚΟΡΔΕΛΑΣ» ενώ αναγράφονται οι ημερομηνίες 1992-2017 και RF ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Το σχέδιο του νομίσματος των ΗΠΑ  απεικονίζει δύο γυναίκες. Η ηλικιωμένη γυναίκα έχει τα χέρια της στο στήθος της και η νεαρή γυναίκα, με το χέρι ανυψωμένο σε μια γροθιά,  έτοιμη να πολεμήσει. Μια πεταλούδα πετά πάνω από τις δύο γυναίκες.  Αναγράφονται "LIBERTY", "2018" και "IN GOD WE TRUST".Η β Οψη απεικονίζει μια πεταλούδα Tiger Swallowtail κατά την πτήση, ένα σύμβολο της ελπίδας. UNITED STATES OF AMERICA,” “HALF DOLLAR,” “E PLURIBUS UNUM,” and “BREAST CANCER AWARENESS.”


Προσφορά από το Coins Club στο "Αλμα Ζωής"!

Η έκδοση του κέρματος είναι τόσο μια συμβολική κίνηση όσο και μια πραγματική έκκληση να ενισχυθεί η έρευνα, η πρόληψη και η ενημέρωση για τον Καρκίνο του Μαστού. Εμείς, στο Coins Club, συμπράττουμε με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού  "Αλμα Ζωής" προσφέροντας μέρος των εσόδων για υποστήριξή του έργου τους. 
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε το 1988 και το Διοικητικό του Συμβούλιο και τα μέλη του είναι γυναίκες που έχουν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού. Όλα αυτά τα χρόνια το «Άλμα Ζωής» παρέχει πολυεπίπεδη στήριξη προς τη γυναίκα που νοσεί, φροντίζοντας για την ποιότητα ζωής της, ενώ επίσης μεριμνά, έτσι ώστε οποιαδήποτε γυναίκα να είναι ενημερωμένη για τον καρκίνο του μαστού και τις μεθόδους πρόληψης, με στόχο τη μείωση των θανάτων από τη νόσο. Περισσότερα για τον Σύλλογο μπορείτε να βρείτε εδώ.


Εσείς γιατι να μείνετε αμέτοχοι?
Οι τιμές των νομισμάτων ξεκινούν απο 6,95€.  για να μπορέσουμε να έχουμε όσο το δυνατόν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!
  
Συμμετέχω στη ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ με 5,95 Ευρώ !
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Διάλεξη Αρχαιομετρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Διάλεξη Αρχαιομετρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο της δράσης "Αρχαιομετρώντας τον Πολιτισμό"

20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

16 έως 19 Μαΐου 2024, με τιμώμενο το Εμιράτο της Σάρτζα (ΗΑΕ)

O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο
O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο

Για το πρόγραμμα «Χρώμα στα Νοσοκομεία» της UrbanAct

«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge