Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27-9-2019

Τα Νομίσματα στη Μάχη κατά του Καρκίνου του Μαστού

Μέρος των εσόδων από την πώληση θα διατεθούν στο Άλμα Ζωής

Τα Νομίσματα στη Μάχη κατά του Καρκίνου του Μαστού
fontsize

"Κάθε 19 δευτερόλεπτα μία γυναίκα κάπου στον κόσμο διαγιγνώσκεται με καρκίνο μαστού» ενώ «υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες θα διαγνωστεί με καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της". 

Κι όμως δεν αφορά μόνο τις γυναίκες, απευθύνεται σε όλους! Πρόκειται για το νόμισμα των 2€ της Γαλλίας  του 2017 και του 0,5$ των ΗΠΑ του 2018 που υποστηρίζουν τον μήνα της ενημέρωσης και πρόληψης ατά του Καρκίνου του Μαστού. Η ενέργεια αυτή ξεκίνησε στη Γαλλία, το 1994, ως καμπάνια ευαισθητοποίησης με τίτλο  «Ας μιλήσουμε για τον Καρκίνο του Μαστού!» στην οποία πρωτοστάτησαν ο Γαλλικός Όμιλος Estee Lauder και το περιοδικό Marie Claire.


Η Ροζ Κορδέλα της Evelyn H. Lauder

Η ΡΟΖ ΚΟΡΔΕΛΑ δημιουργήθηκε το 1992 και αποτελεί το παγκόσμιο σύμβολο της Μάχης κατά του Καρκίνου του Μαστού. Το 2017 η Ροζ Κορδέλα γιορτάζει την 25η επέτειό της. Επινοήθηκε ως σύμβολο από την Evelyn H. Lauder, Αντιπρόεδρο της Estée Lauder και το Self Magazine.Το ροζ χρώμα της κορδέλας, επιλεγμένο επειδή ανακαλεί τη θηλυκότητα, τη χαρά και τη γλυκύτητα, φέρνει στο νου «ό,τι δεν είναι καρκίνος», δημιουργώντας ένα όραμα ελπίδας στη μάχη κατά του καρκίνου. 

Το σχέδιο του νομίσματος της Γαλλίας, απεικονίζει το μπούστο μιας γυναίκας που το στήθος της προστατεύεται από το χέρι της και τη ροζ κορδέλα, συμβολίζοντας τη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού. Η επιγραφή που περιβάλλει το σχέδιο είναι «25η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΡΟΖ ΚΟΡΔΕΛΑΣ» ενώ αναγράφονται οι ημερομηνίες 1992-2017 και RF ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Το σχέδιο του νομίσματος των ΗΠΑ  απεικονίζει δύο γυναίκες. Η ηλικιωμένη γυναίκα έχει τα χέρια της στο στήθος της και η νεαρή γυναίκα, με το χέρι ανυψωμένο σε μια γροθιά,  έτοιμη να πολεμήσει. Μια πεταλούδα πετά πάνω από τις δύο γυναίκες.  Αναγράφονται "LIBERTY", "2018" και "IN GOD WE TRUST".Η β Οψη απεικονίζει μια πεταλούδα Tiger Swallowtail κατά την πτήση, ένα σύμβολο της ελπίδας. UNITED STATES OF AMERICA,” “HALF DOLLAR,” “E PLURIBUS UNUM,” and “BREAST CANCER AWARENESS.”


Προσφορά από το Coins Club στο "Αλμα Ζωής"!

Η έκδοση του κέρματος είναι τόσο μια συμβολική κίνηση όσο και μια πραγματική έκκληση να ενισχυθεί η έρευνα, η πρόληψη και η ενημέρωση για τον Καρκίνο του Μαστού. Εμείς, στο Coins Club, συμπράττουμε με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού  "Αλμα Ζωής" προσφέροντας μέρος των εσόδων για υποστήριξή του έργου τους. 
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε το 1988 και το Διοικητικό του Συμβούλιο και τα μέλη του είναι γυναίκες που έχουν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού. Όλα αυτά τα χρόνια το «Άλμα Ζωής» παρέχει πολυεπίπεδη στήριξη προς τη γυναίκα που νοσεί, φροντίζοντας για την ποιότητα ζωής της, ενώ επίσης μεριμνά, έτσι ώστε οποιαδήποτε γυναίκα να είναι ενημερωμένη για τον καρκίνο του μαστού και τις μεθόδους πρόληψης, με στόχο τη μείωση των θανάτων από τη νόσο. Περισσότερα για τον Σύλλογο μπορείτε να βρείτε εδώ.


Εσείς γιατι να μείνετε αμέτοχοι?
Οι τιμές των νομισμάτων ξεκινούν απο 6,95€.  για να μπορέσουμε να έχουμε όσο το δυνατόν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!
  
Συμμετέχω στη ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ με 5,95 Ευρώ !ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αποκριά 2020 στον δήμο Παύλου Μελά
Αποκριά 2020 στον δήμο Παύλου Μελά

Όλες οι εκδηλώσεις

24-2-2020

Δωρεάν σεμινάρια προετοιμασίας μητρότητας
Δωρεάν σεμινάρια προετοιμασίας μητρότητας

Πρωτοποριακό πρόγραμμα ψυχοσωματικής προετοιμασίας για τον τοκετό

24-2-2020

Προγράμματα δια βίου μάθησης στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Προγράμματα δια βίου μάθησης στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Ξεκίνησαν τα τμήματα - συνεχίζονται οι υποβολές αιτήσεων

21-2-2020

Διαχείριση του άγχους για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου - υποστηρικτικές συναντήσεις στην Καλαμαριά
Διαχείριση του άγχους για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου - υποστηρικτικές συναντήσεις στην Καλαμαριά

Εβδομαδιαίες συναντήσεις στο Πολιτιστικό Πολυλειτουργικό Κέντρο

21-2-2020

Καρναβάλι στο Σοχό Θεσσαλονίκης
Καρναβάλι στο Σοχό Θεσσαλονίκης

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

21-2-2020

Αναδάσωση στο Τριάδι την Κυριακή
Αναδάσωση στο Τριάδι την Κυριακή

Καλούνται όλοι να συμβάλλουν

21-2-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ