Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27-12-2019

«O Λας κι η Ελ ταξιδεύουν στο Σύμπαν» Η γέννηση του σύμπαντος

Νέο παιδαγωγικό βιβλίο - cd από τη Σταυρούλα Αποστολίδου Βολακάκη

«O Λας κι η Ελ ταξιδεύουν στο Σύμπαν» Η γέννηση του σύμπαντος
fontsize
KIDS

Ένα παιδαγωγικό εικονογραφημένο βιβλίο που θα μάθει στους μικρούς μας ήρωες όλα τα μυστικά του σύμπαντος με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Συνοδεύεται και με cd που ακούμε τους ήρωες του παραμυθιού να μας αφηγούνται τις φανταστικές περιπέτειές τους στο σύμπαν.

Από τις Εκδόσεις Just Do It Production.


Ο Λας κι η Ελ ταξιδεύουν στο Σύμπαν
Το παιδαγωγικό αφήγημα φαντασίας με τίτλο: ‘’Ο Λας κι η Ελ ταξιδεύουν στο Σύμπαν‘’, αποτελεί μια προσπάθεια να δώσει στα παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας πληροφορίες για το Σύμπαν και τον φυσικό χώρο που τα περιβάλλει. Ο στόχος είναι το συγκεκριμένο αφήγημα, όπως και τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν, με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο, να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους σε θέματα όπως η αστρονομία, η χημεία, η γεωγραφία και η φυσική.

Οι βασικοί ήρωες της σειρά είναι ο Λας κι η Ελ, δυο αγαπημένα αδερφάκια. Μαζί με αυτούς σε κάθε μια νέα ιστορία μπαίνουν κι από μια πλειάδα καινούργιων ηρώων, δοσμένοι μέσα από την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία. Βέβαια, αυτή που μας προμηθεύει τους περισσότερους ήρωες είναι η ”Φαντασία” που διαθέτει φτερά και γίνεται όχημα στα ταξίδια μας. Με αυτό το διασκεδαστικό το τρόπο καλούμε όλα τα παιδιά του κόσμου να μπούνε στο όχημα μας και να ταξιδέψουμε σε ολόκληρο το Σύμπαν.
 

Η συγγραφέας Σταυρούλα Ν. Αποστολίδου Βολακάκη γεννήθηκε το Φθινόπωρο του 1967 στη Μακεδονία, στην πόλη των Σερρών. Τα πρώτα παιδικά της χρόνια την βρίσκουν να μεγαλώνει στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα του Περσικού Κόλπου. Στην ηλικία των δώδεκα ετών επιστρέφει  στην Ελλάδα με τους γονείς της και έκτοτε μένει εδώ. Σπούδασε στη Σχολή Τουριστικών και Αεροπορικών επιχειρήσεων T.A.S, στο τμήμα Στελεχών Αεροπορικών Τουριστικών Εταιριών κι αποφοίτησε το 1986.

Εργάστηκε ως ρεσεψιονίστ στην Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη. Την άνοιξη του 1986 παντρεύτηκε τον σύζυγο της Μιλτιάδη Ν. Βολακάκη και αποκτούν μαζί δύο παιδιά, την Μαρία και τον Νικόλαο, τα οποία παιδιά είναι και η κύρια πηγή έμπνευσης της συγγραφέως για τα παιδικά παραμύθια που συγγράφει για τους μικρούς ήρωες όλου του κόσμου. Τα τελευταία 26 χρόνια εργάζεται ως οδηγός ταξί στην Θεσσαλονίκη όπου και διαμένει. 

Η Σταυρούλα Ν. Αποστολίδου Βολακάκη με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Στ.Α.Β, πάντα σαν χόμπι της είχε να ζωγραφίζει. Μέσα από τη ζωγραφική έβρισκε ένα τρόπο να φτιάξει τους δικούς της κόσμους και σύμπαντα. Προσπαθώντας να δώσει περιγραφικότητα στους καινούργιους κόσμους που έπλαθε, ξεκίνησε τη συγγραφή ιστοριών που συνόδευαν τις ζωγραφιές της. Η αγάπη της για τα παιδιά είναι τεράστια και ως μητέρα δύο παιδιών ήθελε με τον δικό της τρόπο να προσφέρει γνώση και διασκέδαση στα παιδία όλου του κόσμου. 

Έχοντας ως πηγή έμπνευσης τα παιδιά της και την οικογένεια της γενικότερα και έχοντας εφοδιαστεί με τη Φαντασία της συγγραφέως μέσα από εκατομμύρια χιλιόμετρα που ίδια έκανε μέσα από τη δουλειά της. Ζωγραφισμένα και γραμμένα κυριολεκτικά επάνω σ’ ένα τιμόνι ενός αυτοκινήτου, ξεκίνησε το ταξίδι της συγγραφής παιδαγωγικών - παιδικών παραμυθιών και όλα αυτά όπως είπαμε στην κυριολεξία πίσω από το τιμόνι ενός ταξί διασχίζοντας κάθε δρόμο και δρομάκι της Θεσσαλονίκης ως οδηγός ταξί που είναι και το επάγγελμα της. 

Το πρώτο της εικονογραφημένο βιβλίο που συνοδεύεται με CD ήχου, είναι το πρώτο από μια σειρά παιδαγωγικών βιβλίων της συγγραφέως, κεντρικός τίτλος είναι ‘’Ο Λας κι η Ελ ταξιδεύουν στο σύμπαν’’ και ολοκλήρωσε την υλοποίηση μετά από έναν χρόνο σκληρής δουλειάς, μελέτης και ηχογράφησής του τον Νοέμβριο του 2019 και τον Δεκέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Just Do It Production LTD.

Ο τίτλος του βιβλίου-CD Είναι ‘’Ο Λάς κι η Ελ ταξιδεύουν στο σύμπαν - Η γέννηση του σύμπαντος’’ και είναι αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά του κόσμου και τους γονείς τους που μπορούν να γίνονται μικροί ταξιδευτές μαζί με τα παιδιά τους.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δωρεάν καλλιτεχνικά εργαστήρια στις Συκιές
Δωρεάν καλλιτεχνικά εργαστήρια στις Συκιές

Εως και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 η κατάθεση των αιτήσεων

21-1-2020
Περιπλανώμενο Μουσείο Πολιτισμών - Στη Χώρα Των Σκιών
Περιπλανώμενο Μουσείο Πολιτισμών - Στη Χώρα Των Σκιών

Ένα βιωματικό, διαδραστικό εργαστήρι έκφρασης για όλες τις ηλικίες

20-1-2020


Η άκρα δεξιά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη: ζητήματα ταυτότητας, ρατσισμού και οικονομικής κρίσης
Η άκρα δεξιά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη: ζητήματα ταυτότητας, ρατσισμού και οικονομικής κρίσης

Ημερίδα του Colloquium του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ

20-1-2020


Προγράμματα αυτοάμυνας στη ΧΑΝΘ
Προγράμματα αυτοάμυνας στη ΧΑΝΘ

Το πρώτο μάθημα δωρεάν

17-1-2020

Ημερίδα: «Πώς ... και ποια ψυχολογικά όρια θέτουμε στα παιδιά»
Ημερίδα: «Πώς ... και ποια ψυχολογικά όρια θέτουμε στα παιδιά»

Στο Πρότυπο Παιδικό Κέντρο Νηπιακός Κήπος

17-1-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA