Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27-12-2019

«O Λας κι η Ελ ταξιδεύουν στο Σύμπαν» Η γέννηση του σύμπαντος

Νέο παιδαγωγικό βιβλίο - cd από τη Σταυρούλα Αποστολίδου Βολακάκη

«O Λας κι η Ελ ταξιδεύουν στο Σύμπαν» Η γέννηση του σύμπαντος
fontsize
KIDS

Ένα παιδαγωγικό εικονογραφημένο βιβλίο που θα μάθει στους μικρούς μας ήρωες όλα τα μυστικά του σύμπαντος με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Συνοδεύεται και με cd που ακούμε τους ήρωες του παραμυθιού να μας αφηγούνται τις φανταστικές περιπέτειές τους στο σύμπαν.

Από τις Εκδόσεις Just Do It Production.


Ο Λας κι η Ελ ταξιδεύουν στο Σύμπαν
Το παιδαγωγικό αφήγημα φαντασίας με τίτλο: ‘’Ο Λας κι η Ελ ταξιδεύουν στο Σύμπαν‘’, αποτελεί μια προσπάθεια να δώσει στα παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας πληροφορίες για το Σύμπαν και τον φυσικό χώρο που τα περιβάλλει. Ο στόχος είναι το συγκεκριμένο αφήγημα, όπως και τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν, με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο, να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους σε θέματα όπως η αστρονομία, η χημεία, η γεωγραφία και η φυσική.

Οι βασικοί ήρωες της σειρά είναι ο Λας κι η Ελ, δυο αγαπημένα αδερφάκια. Μαζί με αυτούς σε κάθε μια νέα ιστορία μπαίνουν κι από μια πλειάδα καινούργιων ηρώων, δοσμένοι μέσα από την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία. Βέβαια, αυτή που μας προμηθεύει τους περισσότερους ήρωες είναι η ”Φαντασία” που διαθέτει φτερά και γίνεται όχημα στα ταξίδια μας. Με αυτό το διασκεδαστικό το τρόπο καλούμε όλα τα παιδιά του κόσμου να μπούνε στο όχημα μας και να ταξιδέψουμε σε ολόκληρο το Σύμπαν.
 

Η συγγραφέας Σταυρούλα Ν. Αποστολίδου Βολακάκη γεννήθηκε το Φθινόπωρο του 1967 στη Μακεδονία, στην πόλη των Σερρών. Τα πρώτα παιδικά της χρόνια την βρίσκουν να μεγαλώνει στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα του Περσικού Κόλπου. Στην ηλικία των δώδεκα ετών επιστρέφει  στην Ελλάδα με τους γονείς της και έκτοτε μένει εδώ. Σπούδασε στη Σχολή Τουριστικών και Αεροπορικών επιχειρήσεων T.A.S, στο τμήμα Στελεχών Αεροπορικών Τουριστικών Εταιριών κι αποφοίτησε το 1986.

Εργάστηκε ως ρεσεψιονίστ στην Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη. Την άνοιξη του 1986 παντρεύτηκε τον σύζυγο της Μιλτιάδη Ν. Βολακάκη και αποκτούν μαζί δύο παιδιά, την Μαρία και τον Νικόλαο, τα οποία παιδιά είναι και η κύρια πηγή έμπνευσης της συγγραφέως για τα παιδικά παραμύθια που συγγράφει για τους μικρούς ήρωες όλου του κόσμου. Τα τελευταία 26 χρόνια εργάζεται ως οδηγός ταξί στην Θεσσαλονίκη όπου και διαμένει. 

Η Σταυρούλα Ν. Αποστολίδου Βολακάκη με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Στ.Α.Β, πάντα σαν χόμπι της είχε να ζωγραφίζει. Μέσα από τη ζωγραφική έβρισκε ένα τρόπο να φτιάξει τους δικούς της κόσμους και σύμπαντα. Προσπαθώντας να δώσει περιγραφικότητα στους καινούργιους κόσμους που έπλαθε, ξεκίνησε τη συγγραφή ιστοριών που συνόδευαν τις ζωγραφιές της. Η αγάπη της για τα παιδιά είναι τεράστια και ως μητέρα δύο παιδιών ήθελε με τον δικό της τρόπο να προσφέρει γνώση και διασκέδαση στα παιδία όλου του κόσμου. 

Έχοντας ως πηγή έμπνευσης τα παιδιά της και την οικογένεια της γενικότερα και έχοντας εφοδιαστεί με τη Φαντασία της συγγραφέως μέσα από εκατομμύρια χιλιόμετρα που ίδια έκανε μέσα από τη δουλειά της. Ζωγραφισμένα και γραμμένα κυριολεκτικά επάνω σ’ ένα τιμόνι ενός αυτοκινήτου, ξεκίνησε το ταξίδι της συγγραφής παιδαγωγικών - παιδικών παραμυθιών και όλα αυτά όπως είπαμε στην κυριολεξία πίσω από το τιμόνι ενός ταξί διασχίζοντας κάθε δρόμο και δρομάκι της Θεσσαλονίκης ως οδηγός ταξί που είναι και το επάγγελμα της. 

Το πρώτο της εικονογραφημένο βιβλίο που συνοδεύεται με CD ήχου, είναι το πρώτο από μια σειρά παιδαγωγικών βιβλίων της συγγραφέως, κεντρικός τίτλος είναι ‘’Ο Λας κι η Ελ ταξιδεύουν στο σύμπαν’’ και ολοκλήρωσε την υλοποίηση μετά από έναν χρόνο σκληρής δουλειάς, μελέτης και ηχογράφησής του τον Νοέμβριο του 2019 και τον Δεκέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Just Do It Production LTD.

Ο τίτλος του βιβλίου-CD Είναι ‘’Ο Λάς κι η Ελ ταξιδεύουν στο σύμπαν - Η γέννηση του σύμπαντος’’ και είναι αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά του κόσμου και τους γονείς τους που μπορούν να γίνονται μικροί ταξιδευτές μαζί με τα παιδιά τους.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εξαρτήσεις και πανδημία: Δημιουργώντας ένα ασφαλές πλαίσιο αντιμετώπισης
Εξαρτήσεις και πανδημία: Δημιουργώντας ένα ασφαλές πλαίσιο αντιμετώπισης

Διαδικτυακή εκδήλωση από το Κέντρο Πρόληψης & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Ελπίδα»

Προγράμματα καλοκαιρινής απασχόλησης από τη Χ.Α.Ν.Θ.
Προγράμματα καλοκαιρινής απασχόλησης από τη Χ.Α.Ν.Θ.

Από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και για όλο το καλοκαίρι

Επιστήμονας για μία μέρα
Επιστήμονας για μία μέρα

Μονοήμερη δράση για ηλικίες 11-13 ετών από το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου

Η αργία του Αγίου Πνεύματος
Η αργία του Αγίου Πνεύματος

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διευκρινίζει

«Bάζουμε τελεία στο μελάνωμα» - Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις
«Bάζουμε τελεία στο μελάνωμα» - Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης – Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης και δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του δέρματος
Εκστρατεία ευαισθητοποίησης και δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του δέρματος

Δήμος Θεσσαλονίκης και Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας