Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12-2-2020

Ακόμη περισσότεροι ιατροί στα Δημοτικά Ιατρεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος και Συμβουλευτικός Σταθμός για τη νόσο Alzheimer

Ακόμη περισσότεροι ιατροί στα Δημοτικά Ιατρεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών
fontsize

Νέες κρίσιμες τομές στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και της πρόληψης, που αναβαθμίζουν και διευρύνουν ακόμη περισσότερο το δίκτυο κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης του δήμου Νεάπολης-Συκεών, επιφυλάσσει το νέο έτος για τα χιλιάδες μέλη των ΚΑΠΗ.

Πρόκειται, κατ’ αρχήν για μια μεγάλη αύξηση του αριθμού των ιατρών που θα στελεχώσουν τα δημοτικά πολυϊατρεία και τα δημοτικά ιατρεία, στα οποία ήδη υπηρετούν 35 ιατροί 18 διαφορετικών ειδικοτήτων. Αυτό θα γίνει στο πλαίσιο χρηματοδοτούμενου ευρωπαϊκού προγράμματος ύψους περίπου 750.000 ευρώ, που εξασφάλισε ο δήμος και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ). Ταυτόχρονα, όλοι οι ηλικιωμένοι θα αρχίσουν να αποκτούν ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο, κάτι που θα γίνει από τις αρχές Ιουνίου στο πλαίσιο του προγράμματος Cross4All, ενώ στο άμεσο μέλλον τοποθετείται η λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού για τη νόσο Alzheimer και η υλοποίηση προγράμματος για την πρόληψη τραυματισμών σε άτομα της Τρίτης Ηλικίας μέσω ειδικών ασκήσεων, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των μελών των ΚΑΠΗ, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.500 ηλικιωμένοι, και οι οποίοι υποδέχθηκαν τα ευχάριστα νέα με ένα θερμό χειροκρότημα.

Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Αρίστος Γαλανός, μέσα στο 2019 στα Δημοτικά Ιατρεία πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 119.000 ιατρικές πράξεις εξυπηρετώντας, επιπλέον, τις ανάγκες ανέργων, ανασφάλιστων προσφύγων και παιδιών. Σε ετήσια βάση, δε, από τα ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τα Δημοτικά Ιατρεία εξυπηρετούνται πάνω από 13.000 ηλικιωμένοι, άποροι και ανήμποροι άνθρωποι. «Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν εάν δεν είχαμε την πλήρη ενθάρρυνση και έμπρακτη υποστήριξη του δημάρχου μας Σίμου Δανιηλίδη και την πάγια χρηματοδότηση από το ταμείο του δήμου μας που κατ’ έτος ξεπερνά τις 500.000 ευρώ, όπως επίσης και τη δική σας αγάπη και εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλετε», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Αρίστος Γαλανός.

Πανελλήνιο παράδειγμα

«Με τους άριστους συνεργάτες μας πετύχαμε πάρα πολλά και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ακόμη περισσότερα. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ τον αγώνα και την προσπάθεια για να προσφέρουμε όλο και πιο ολοκληρωμένες και ποιοτικότερες υπηρεσίες σε όλους τους ηλικιωμένους, και όχι μόνο. Έτσι υπηρετούμε την κοινωνία, εξασφαλίζοντας όλα όσα απαιτούνται για μια διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής. Μπορεί να είστε απόμαχοι της εργασίας, δεν είστε, όμως, απόμαχοι της ζωής. Η αγάπη και η εμπιστοσύνη σας μας δημιουργεί επιπλέον ευθύνες έτσι ώστε να προσφέρουμε όλο και περισσότερα για να σας βλέπουμε χαρούμενους απολαμβάνοντας όλα όσα στερηθήκατε τα προηγούμενα χρόνια. Κι αυτή την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας δεν θα την προδώσουμε ποτέ», ήταν το πρώτο μήνυμα που έστειλε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Ο ίδιος, ωστόσο, έδωσε έμφαση στην πρόληψη προτρέποντας τα μέλη των ΚΑΠΗ «να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα δημοτικά ιατρεία που διαρκώς ενισχύονται και διευρύνονται». «Για να φτάσουμε στο αξιοζήλευτο αυτό σημείο, που ο δήμος μας να θεωρείται ως το παράδειγμα στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, χρειάστηκε να συγκρουστούμε με αναχρονιστικές αντιλήψεις. Σ’ αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε επιτυγχάνοντας τον επόμενο στόχο μας που είναι η λειτουργία του Δημοτικού Ιατρικού Κέντρου. Σύντομα θα μεταφερθούν και θα λειτουργήσουν σε αυτό το Β΄ ΚΑΠΗ Συκεών και το πρόγραμμα ‘‘Βοήθεια στο Σπίτι’’, ενώ περάσαμε στην τελική ευθεία για τον εξοπλισμό του με τα πλέον σύγχρονα διαγνωστικά ιατρικά μηχανήματα και την αδειοδότησή του», ανέφερε μεταξύ άλλων χειροκροτούμενος από τα μέλη των ΚΑΠΗ που κατέκλυσαν την αίθουσα.

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Ελένη Αντωνιάδου ευχαρίστησε τα μέλη των ΚΑΠΗ «για τη στήριξη των μεγάλων προσπαθειών της διοίκησης του δήμου και του Δημοτικού Κέντρου». «Το πλούσιο έργο μιλά από μόνο του. Μαζί πετύχαμε πολλά αλλά τα επόμενα χρόνια θα είναι ακόμη καλύτερα. Τα Δημοτικά Ιατρεία ενισχύονται, το Δημοτικό Ιατρικό Κέντρο έρχεται και τα προγράμματα πολλαπλασιάζονται. Μ’ αυτούς και με πολλούς άλλους τρόπους ο δήμος μας θα συνεχίζει να σας στηρίζει και να βρίσκεται δίπλα σας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Κέφι, χορός και μεγάλα δώρα…

Η καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση του ΔΚΚΠΑ πραγματοποιήθηκε φέτος στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ, το οποίο κατακλύσθηκε από νωρίς από τα μέλη των ΚΑΠΗ. Αυτή, μάλιστα, εξελίχθηκε σε μια μεγάλη γιορτή με κέφι και χορό, υπό τους ήχους και τους ρυθμούς των Χάλκινων της Γουμένισσας και επταμελούς λαϊκής ορχήστρας, που κράτησε μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Η εκδήλωση, όμως, έκρυβε και ευχάριστες εκπλήξεις για τέσσερις ηλικιωμένους, καθώς σε αυτούς έπεσαν τα φλουριά της βασιλόπιτας που έκοψε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο του ΔΚΚΠΑ Αρίστο Γαλανό και την αντιπρόεδρο Ελένη Αντωνιάδου. Συγκεκριμένα, τυχερές αναδείχθηκαν οι:
Σοφία Δημητριάδου (Β΄ ΚΑΠΗ ΝΕΑΠΟΛΗΣ)
Τετραήμερη εκδρομή για δυο άτομα στην Κωνσταντινούπολη
Φωτεινή Μπακλαβαδάκη (Β΄ ΚΑΠΗ Αγ. Παύλου-Ευαγγελίστριας)
Τετραήμερη εκδρομή στην Τήνο για δυο άτομα
Αναστασία Γαβριηλίδου (Β΄ ΚΑΠΗ ΣΥΚΕΩΝ)
Δωρεάν συμμετοχή στο πρόγραμμα «ΚΑΠΗ & Θάλασσα) για τρεις εβδομάδες και στις μονοήμερες εκδρομές του 2020 για δυο άτομα,
Ελισάβετ Ιωαννίδου (Β΄ ΚΑΠΗ ΝΕΑΠΟΛΗΣ)
Δωρεάν συμμετοχή στο πρόγραμμα «ΚΑΠΗ & Θάλασσα) για τρεις εβδομάδες και στις μονοήμερες εκδρομές του 2020 για δυο άτομα.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κύκλος σεμιναρίων στον ΟΦΑ «Δημήτρης Γιαννόπουλος»: Ουρανογραφία
Κύκλος σεμιναρίων στον ΟΦΑ «Δημήτρης Γιαννόπουλος»: Ουρανογραφία

Η Ουρανογραφία είναι κλάδος της επιστήμης της Αστρονομίας

25-9-2020


Εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας για παιδιά και ενήλικες
Εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας για παιδιά και ενήλικες

Aπό την ερευνητική ομάδα Pluralités του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ

16-9-2020

«Μετακινήσου υπεύθυνα!» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020
«Μετακινήσου υπεύθυνα!» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020

Περίπατοι, ποδηλατάδες, αθλητικές, εικαστικές, μουσικές δραστηριότητες στη φύση, για μικρούς, μεγάλους και ΚΔΑΠμΕΑ

16-9-2020


Kινούμενο σχέδιο «Σε μια άλλη γη»
Kινούμενο σχέδιο «Σε μια άλλη γη»

Aπό παιδιά και νέους της Ομάδας ANTAMOSIS

10-9-2020Δωρεάν σεμινάρια προετοιμασίας μητρότητας
Δωρεάν σεμινάρια προετοιμασίας μητρότητας

Από το δήμο Θεσσαλονίκης

3-9-2020

Εθελοντική αιμοδοσία στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Εθελοντική αιμοδοσία στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Σε συνεργασία με το Νοσοκομείο "Άγιος Παύλος"

3-9-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ