Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Φιλοθέη
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12-2-2020

Ακόμη περισσότεροι ιατροί στα Δημοτικά Ιατρεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος και Συμβουλευτικός Σταθμός για τη νόσο Alzheimer

Ακόμη περισσότεροι ιατροί στα Δημοτικά Ιατρεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών
fontsize

Νέες κρίσιμες τομές στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και της πρόληψης, που αναβαθμίζουν και διευρύνουν ακόμη περισσότερο το δίκτυο κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης του δήμου Νεάπολης-Συκεών, επιφυλάσσει το νέο έτος για τα χιλιάδες μέλη των ΚΑΠΗ.

Πρόκειται, κατ’ αρχήν για μια μεγάλη αύξηση του αριθμού των ιατρών που θα στελεχώσουν τα δημοτικά πολυϊατρεία και τα δημοτικά ιατρεία, στα οποία ήδη υπηρετούν 35 ιατροί 18 διαφορετικών ειδικοτήτων. Αυτό θα γίνει στο πλαίσιο χρηματοδοτούμενου ευρωπαϊκού προγράμματος ύψους περίπου 750.000 ευρώ, που εξασφάλισε ο δήμος και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ). Ταυτόχρονα, όλοι οι ηλικιωμένοι θα αρχίσουν να αποκτούν ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο, κάτι που θα γίνει από τις αρχές Ιουνίου στο πλαίσιο του προγράμματος Cross4All, ενώ στο άμεσο μέλλον τοποθετείται η λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού για τη νόσο Alzheimer και η υλοποίηση προγράμματος για την πρόληψη τραυματισμών σε άτομα της Τρίτης Ηλικίας μέσω ειδικών ασκήσεων, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των μελών των ΚΑΠΗ, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.500 ηλικιωμένοι, και οι οποίοι υποδέχθηκαν τα ευχάριστα νέα με ένα θερμό χειροκρότημα.

Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Αρίστος Γαλανός, μέσα στο 2019 στα Δημοτικά Ιατρεία πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 119.000 ιατρικές πράξεις εξυπηρετώντας, επιπλέον, τις ανάγκες ανέργων, ανασφάλιστων προσφύγων και παιδιών. Σε ετήσια βάση, δε, από τα ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τα Δημοτικά Ιατρεία εξυπηρετούνται πάνω από 13.000 ηλικιωμένοι, άποροι και ανήμποροι άνθρωποι. «Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν εάν δεν είχαμε την πλήρη ενθάρρυνση και έμπρακτη υποστήριξη του δημάρχου μας Σίμου Δανιηλίδη και την πάγια χρηματοδότηση από το ταμείο του δήμου μας που κατ’ έτος ξεπερνά τις 500.000 ευρώ, όπως επίσης και τη δική σας αγάπη και εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλετε», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Αρίστος Γαλανός.

Πανελλήνιο παράδειγμα

«Με τους άριστους συνεργάτες μας πετύχαμε πάρα πολλά και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ακόμη περισσότερα. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ τον αγώνα και την προσπάθεια για να προσφέρουμε όλο και πιο ολοκληρωμένες και ποιοτικότερες υπηρεσίες σε όλους τους ηλικιωμένους, και όχι μόνο. Έτσι υπηρετούμε την κοινωνία, εξασφαλίζοντας όλα όσα απαιτούνται για μια διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής. Μπορεί να είστε απόμαχοι της εργασίας, δεν είστε, όμως, απόμαχοι της ζωής. Η αγάπη και η εμπιστοσύνη σας μας δημιουργεί επιπλέον ευθύνες έτσι ώστε να προσφέρουμε όλο και περισσότερα για να σας βλέπουμε χαρούμενους απολαμβάνοντας όλα όσα στερηθήκατε τα προηγούμενα χρόνια. Κι αυτή την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας δεν θα την προδώσουμε ποτέ», ήταν το πρώτο μήνυμα που έστειλε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Ο ίδιος, ωστόσο, έδωσε έμφαση στην πρόληψη προτρέποντας τα μέλη των ΚΑΠΗ «να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα δημοτικά ιατρεία που διαρκώς ενισχύονται και διευρύνονται». «Για να φτάσουμε στο αξιοζήλευτο αυτό σημείο, που ο δήμος μας να θεωρείται ως το παράδειγμα στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, χρειάστηκε να συγκρουστούμε με αναχρονιστικές αντιλήψεις. Σ’ αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε επιτυγχάνοντας τον επόμενο στόχο μας που είναι η λειτουργία του Δημοτικού Ιατρικού Κέντρου. Σύντομα θα μεταφερθούν και θα λειτουργήσουν σε αυτό το Β΄ ΚΑΠΗ Συκεών και το πρόγραμμα ‘‘Βοήθεια στο Σπίτι’’, ενώ περάσαμε στην τελική ευθεία για τον εξοπλισμό του με τα πλέον σύγχρονα διαγνωστικά ιατρικά μηχανήματα και την αδειοδότησή του», ανέφερε μεταξύ άλλων χειροκροτούμενος από τα μέλη των ΚΑΠΗ που κατέκλυσαν την αίθουσα.

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Ελένη Αντωνιάδου ευχαρίστησε τα μέλη των ΚΑΠΗ «για τη στήριξη των μεγάλων προσπαθειών της διοίκησης του δήμου και του Δημοτικού Κέντρου». «Το πλούσιο έργο μιλά από μόνο του. Μαζί πετύχαμε πολλά αλλά τα επόμενα χρόνια θα είναι ακόμη καλύτερα. Τα Δημοτικά Ιατρεία ενισχύονται, το Δημοτικό Ιατρικό Κέντρο έρχεται και τα προγράμματα πολλαπλασιάζονται. Μ’ αυτούς και με πολλούς άλλους τρόπους ο δήμος μας θα συνεχίζει να σας στηρίζει και να βρίσκεται δίπλα σας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Κέφι, χορός και μεγάλα δώρα…

Η καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση του ΔΚΚΠΑ πραγματοποιήθηκε φέτος στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ, το οποίο κατακλύσθηκε από νωρίς από τα μέλη των ΚΑΠΗ. Αυτή, μάλιστα, εξελίχθηκε σε μια μεγάλη γιορτή με κέφι και χορό, υπό τους ήχους και τους ρυθμούς των Χάλκινων της Γουμένισσας και επταμελούς λαϊκής ορχήστρας, που κράτησε μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Η εκδήλωση, όμως, έκρυβε και ευχάριστες εκπλήξεις για τέσσερις ηλικιωμένους, καθώς σε αυτούς έπεσαν τα φλουριά της βασιλόπιτας που έκοψε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο του ΔΚΚΠΑ Αρίστο Γαλανό και την αντιπρόεδρο Ελένη Αντωνιάδου. Συγκεκριμένα, τυχερές αναδείχθηκαν οι:
Σοφία Δημητριάδου (Β΄ ΚΑΠΗ ΝΕΑΠΟΛΗΣ)
Τετραήμερη εκδρομή για δυο άτομα στην Κωνσταντινούπολη
Φωτεινή Μπακλαβαδάκη (Β΄ ΚΑΠΗ Αγ. Παύλου-Ευαγγελίστριας)
Τετραήμερη εκδρομή στην Τήνο για δυο άτομα
Αναστασία Γαβριηλίδου (Β΄ ΚΑΠΗ ΣΥΚΕΩΝ)
Δωρεάν συμμετοχή στο πρόγραμμα «ΚΑΠΗ & Θάλασσα) για τρεις εβδομάδες και στις μονοήμερες εκδρομές του 2020 για δυο άτομα,
Ελισάβετ Ιωαννίδου (Β΄ ΚΑΠΗ ΝΕΑΠΟΛΗΣ)
Δωρεάν συμμετοχή στο πρόγραμμα «ΚΑΠΗ & Θάλασσα) για τρεις εβδομάδες και στις μονοήμερες εκδρομές του 2020 για δυο άτομα.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το Ελληνικό Playback Θέατρο στο ΠΕΘΕΑ “ΑΡΓΩ”
Το Ελληνικό Playback Θέατρο στο ΠΕΘΕΑ “ΑΡΓΩ”

Οι συμμετέχοντες είναι αποκλειστικά μέλη του προγράμματος “ΑΡΓΩ”

19-2-2020


Ημερίδα: Νεότερα δεδομένα στον σακχαρώδη διαβήτη
Ημερίδα: Νεότερα δεδομένα στον σακχαρώδη διαβήτη

Από το Ιάσειο Πρότυπο Πολυιατρείο

19-2-2020

Άρωμα Τσικνοπέμπτης στον δήμο Νεάπολης-Συκεών
Άρωμα Τσικνοπέμπτης στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Παραδοσιακό γλέντι με πολλή μουσική, χορό και κρασί

19-2-2020

Ο ελληνισμός στα Βαλκάνια σήμερα
Ο ελληνισμός στα Βαλκάνια σήμερα

Διάλεξη στο Άρδην

19-2-2020

Κλιματική αλλαγή: πολίτες, κινήματα και κόμματα
Κλιματική αλλαγή: πολίτες, κινήματα και κόμματα

Ημερίδα του Colloquium του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ

18-2-2020

«Χτίζοντας υγιείς και ισότιμες σχέσεις» στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμαριάς
«Χτίζοντας υγιείς και ισότιμες σχέσεις» στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμαριάς

Μύθοι και πραγματικότητες για τον ρόλο των δύο φύλων

18-2-2020

Σεμινάριο: Τηλεπισκόπηση και επεξεργασία εικόνας
Σεμινάριο: Τηλεπισκόπηση και επεξεργασία εικόνας

Στον όμιλο Φίλων Αστρονομίας

18-2-2020

Απόκριες στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης
Απόκριες στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης

Με κέφι, χορό και πολλή μουσική

18-2-2020

Οι EMIGRE με την Josephine στην Καρναβαλική Παρέλαση του Δήμου Ωραιοκάστρου
Οι EMIGRE με την Josephine στην Καρναβαλική Παρέλαση του Δήμου Ωραιοκάστρου

Σε ένα πρόγραμμα γεμάτο pop, rock and classic ελληνικές και ξένες επιτυχίες!

18-2-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ