ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
3-3-2020

Μάρτιος στον Κήπο γεμάτος νέες δράσεις

Εργαστήρια και εκδηλώσεις δημιουργικές, για γονείς και παιδιά, επιχειρηματίες και υπαλλήλους

Μάρτιος στον Κήπο γεμάτος νέες δράσεις
KIDS

Η Άνοιξη έρχεται και ο Κήπος γεμίζει νέες δράσεις! Ανοιξιάτικες προτάσεις για συμμετοχή σε εργαστήρια και εκδηλώσεις δημιουργικές, που θα «εκπαιδεύσουν» γονείς και παιδιά, επιχειρηματίες και υπαλλήλους, το σώμα και την ψυχή! Δημιουργική ενασχόληση, εξωτερίκευση συναισθημάτων, χρήσιμες συμβουλές και τεχνικές θα φέρουν την Άνοιξη στον Κήπο!


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΡΤΙΟY 2020

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020 στις 17:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Εργαστήρι: Musical Steps (για παιδιά από 6 μηνών έως 3 χρονών)
Εισηγήτρια: Σοφία Χαραλάμπους
Τα Μusical Steps προσφέρουν μια ποιοτική εκπαιδευτική εμπειρία. Τα παιδιά, χρησιμοποιώντας τις φωνές τους και τη μουσική, θα διδαχθούν σημαντικές έννοιες και δεξιότητες. Γονείς και παιδιά θα περάσουν ποιοτικό χρόνο παρέα γεμάτο διασκέδαση.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020 στις 20:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Σεμινάριο: Εισαγωγή στην ψηφιακή φωτογραφία
Εισηγητής: Χρήστος Αθανασίου
Η ύλη του σεμιναρίου είναι τεχνική και δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τη φωτογραφία ως τέχνη. Ασχολείται με το ψηφιακό μέρος της φωτογραφίας, την τεχνολογία, τη λειτουργία της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής καθώς και την μέθοδο για την αποτελεσματική χρήση της. Ολοκληρώνεται με τα βασικά της επεξεργασίας και της εκτύπωσης των φωτογραφιών.

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 στις 18:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Σεμινάριο: Λιανική Πώληση και εξυπηρέτηση πελατών
Εισηγητής: Γιάννης Μηλιάτσης
Όλες οι επιχειρήσεις λιανικής σήμερα έχουν περίπου τα ίδια προβλήματα. Θέλουν περισσότερες πωλήσεις και αναγνωρισιμότητα και καλύτερη διαχείριση υπαλλήλων. Το σεμινάριο εκπαιδεύει τους επιχειρηματίες να διαχειριστούν τα καθημερινά προβλήματα και τους υπάλληλους να βελτιώσουν την τεχνική τους στις λιανικές πωλήσεις και την επικοινωνία με τους πελάτες, έτσι ώστε να είναι σίγουροι για την επαγγελματική επιτυχία!

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 στις 17:30
Συνάντηση γνωριμίας με το Εργαστήρι: Παιδιά γνωρίστε τις Χώρες (για παιδιά 8-12 ετών)
Εισηγήτρια: Δώρα Βογιατζή
Οι ΧΩΡΕΣ είναι μία διαδρομή αναψυχής για τα παιδιά που ακόμη δεν έχουν γνωρίσει τον κόσμο. Ολόκληρη η γη παρελαύνει μπροστά τους και αποτελεί το κίνητρο για να ονειρευτούν, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν. Στο βιωματικό και πολυπολιτισμικό εργαστήρι τα παιδιά θα γνωρίσουν τους πολιτισμούς και τις χώρες του κόσμου, φυλές και σημαντικά μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 στις 12:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Εργαστήρι: Γιόγκα – Θεωρία και Πρακτική
Εισηγητής: Άρης Ψάλτης
Ένα εργαστήρι για ήπια σωματική άσκηση, αυτογνωσία και ευζωία. Η Χάθα γιόγκα περιλαμβάνει κυρίως σωματικές ασκήσεις (asana), αναπνοή (pranayama) αλλά και ήχους (mantra), όπως και κινήσεις χεριών (mudra). Ασκεί τη δύναμη, την αντοχή, την ευλυγισία, την ισορροπία του σώματος, δυναμώνει μύες, οστά συνδετικό ιστό αλλά και ασκεί τη συγκέντρωση, την προσοχή και την παρατήρηση.

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 στις 18:00 – 21:00
Σεμινάριο: Ψυχολογία & Προσωπική Ανάπτυξη, θέμα: Επικοινωνία
Εισηγητής: Χρήστος Αραμπατζής
Η συνάντηση της Δευτέρας 9/3 έχει θέμα την επικοινωνία: Τι είναι επικοινωνία – Είδη επικοινωνίας - Πώς να επικοινωνούμε καλύτερα με τους εαυτούς μας και τους άλλους –Τα λάθη στην επικοινωνία - Οι συνθήκες για ιδανική επικοινωνία –- Συναισθηματική νοημοσύνη –Γλώσσα επιρροής και κατανόησης- Τρόποι για αποτελεσματική επικοινωνία, κ.α.

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 στις 20:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Εργαστήρι: Σχέδιο και δημιουργία μόδας
Εισηγήτρια: Εβίτα Βουδούρη
Μέσα από την ιστορία της μόδας που θα διδαχθούν ανά δεκαετίες, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να σχεδιάζουν φιγούρες μόδας και να αναπτύσσουν τη δική τους συλλογή ρούχων. Θα μάθουν επίσης να φτιάχνουν το δικό τους κολάζ έμπνευσης που θα οδηγήσει και στο τελικό προσωπικό ύφος της συλλογής τους. Τέλος, θα δημιουργηθούν κατασκευές πάνω σε κούκλες με ανακυκλώσιμα υλικά ως ένα είδος εξοικείωσης πάνω στη διαδικασία του μουλαζ.

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 στις 20:00 – 22:00
Συνάντηση γνωριμίας με την Ομάδα: Λογοτεχνία & Ψυχικές Κατασκευές
Εισηγητής: Βασίλης Παπαδόπουλος
Ο καλλιτέχνης προβάλει, ασυνείδητα, στο έργο του στοιχεία από τον ψυχισμό του. Από την άλλη, ο αναγνώστης «βλέπει» και κατανοεί το έργο μέσα από τη δική του υποκειμενικότητα. Η ομάδα απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να έρθουν μέσω της λογοτεχνίας σε επαφή με εσωτερικές πτυχές του εαυτού τους και να τις εκφράσουν. Μέσα από την επί τόπου ανάγνωση αποσπασμάτων λογοτεχνικών έργων θα εξωτερικεύσουν τις εσωτερικές ανησυχίες τους, θα «τοποθετηθούν» ψυχικά.

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 στις 19:00
Δωρεάν Ημερίδα: Σύγχρονη Ελλάδα και Βυζαντινή Κληρονομιά
Εισηγητής: Δημήτρης  Μπέττας
Στην ημερίδα που έχει ελεύθερη είσοδο, θα μιλήσουμε για τη βυζαντινή νομοθεσία και για τη χρήση της στο νέο ελληνικό κράτος. Θα εντοπίσουμε βυζαντινά έθιμα, θρησκευτικά και μη, που επιβίωσαν ως τη σύγχρονη εποχή και θα γνωρίσουμε εκφράσεις της βυζαντινής λαϊκής σοφίας μέσα από παροιμίες, γνωμικά και αινίγματα που χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα.

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 στις 18:00 
Συνάντηση γνωριμίας με το Εργαστήριο Κινηματογραφικού & Τηλεοπτικού Σεναρίου
Εισηγητής: Δημήτρης Ιορδανόπουλος
Κάθε συνάντηση περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Θα μελετηθούν αποσπάσματα ταινιών και τηλεοπτικών σειρών ώστε να συζητηθούν οι αφηγηματικές τεχνικές των σεναριογράφων. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν ευχέρεια στη συγγραφή σκηνών σε σεναριακή φόρμα και ιδανικά, να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο σενάριο.

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 στις 18:00 - 20:00 
Σεμινάριο: Υγεία & Πρόληψη, θέμα: O αέρας που αναπνέουμε - προφυλάξεις
Εισηγήτρια: Δέσποινα Σαχπαζίδου
Το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, καθώς και οι συμπεριφορές τις οποίες υιοθετούμε είναι οι 2 πιο σημαντικοί παράγοντες και καθορίζουν αν θα εκδηλώσουμε ή όχι κάποια ασθένεια, αν δηλαδή θα εκφραστεί το γενετικό μας υλικό. Στο σεμινάριο θα μάθουμε πώς μπορούμε να τους ελέγξουμε, ώστε να κάνουμε επιλογές που ευνοούν τη διατήρηση της υγείας μας.

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 στις 20:00 
Συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης στον Κήπο
Συντονιστές: Αθανασία Μπουντίδου, Χρήστος Μαρτίνης
H φιλοξενούμενη της συνάντησης είναι η συγγραφέας Σοφία Νικολαϊδη και το  βιβλίο της «Χορεύουν οι ελέφαντες» (εκδόσεις Μεταίχμιο, 2012).

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 στις 20:00  
Συνάντηση γνωριμίας με το Εργαστήρι: Αυτογνωσία, ένα πολύτιμο δώρο
Εισηγήτρια: Μαρία Σταυρή
Συχνά, αναζητούμε την αγάπη, την αποδοχή, την επιβεβαίωση έξω από εμάς. Περιμένουμε από το περιβάλλον μας να ικανοποιήσει τις ανάγκες μας, να αποδεχτεί την αξία μας, να μας επιβραβεύσει. Πολλές φορές, αυτό που χρειάζεται είναι απλά, να πιστέψουμε σε εμάς και να αναγνωρίσουμε πως είμαστε και έχουμε όλα όσα ζητάμε, να κατανοήσουμε ότι εμείς αποτελούμε τους πρωταγωνιστές της ζωής μας.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 στις 20:00  
Συνάντηση γνωριμίας με το Εργαστήρι: Λογοτεχνία του Φανταστικού
Εισηγήτρια: Βάγια Ψευτάκη
Το Fantasy / Sci-fi / Horror writing workshop στοχεύει να δώσει εξειδικευμένες γνώσεις και εργαλεία σε όσους ενδιαφέρονται να γράψουν φαντασία, επιστημονική φαντασία, τρόμο, μαγικό ρεαλισμό, αλλά και κάθε είδος που ανήκει στην ευρύτερη λογοτεχνική ομπρέλα του φανταστικού.



Πληροφορίες - εγγραφές: 
Κήπος (σεμινάρια, workshops, εκδηλώσεις)
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη
τηλ: 2313078962 (17:00 – 22:00)
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Διάλεξη Αρχαιομετρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Διάλεξη Αρχαιομετρίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο της δράσης "Αρχαιομετρώντας τον Πολιτισμό"

20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

16 έως 19 Μαΐου 2024, με τιμώμενο το Εμιράτο της Σάρτζα (ΗΑΕ)

O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο
O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο

Για το πρόγραμμα «Χρώμα στα Νοσοκομεία» της UrbanAct

«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge