Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Ζηνοβία
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29-9-2020

2nd InSPIREurope Workshop 2020

Ημερίδα για την υποστήριξη ερευνητών σε «κίνδυνο»

2nd InSPIREurope Workshop 2020
fontsize
Εχει λήξει στις: Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Ημερίδα με θέμα την υποστήριξη ακαδημαϊκών/ερευνητών «σε κίνδυνο» διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως εταίρος του ευρωπαϊκού προγράμματος InSPIREurope: Supporting Researchers at Risk (https://www.maynoothuniversity.ie/sar-europe/inspireurope).

Η ημερίδα 2nd InSPIREurope Workshop 2020 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, στις 10.00, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ.

Η πρωτοβουλία InSPIREurope συντονίζεται από το Δίκτυο Scholars at Risk Europe (https://www.scholarsatrisk.org/), με έδρα το Πανεπιστήμιο Maynooth της Ιρλανδίας, και έχει ως στόχο να συντονίσει τις υπάρχουσες δράσεις υποστήριξης ερευνητών και ακαδημαϊκών «σε κίνδυνο», καθώς και να αναπτύξει ακόμα περισσότερες.

Αυτή είναι η δεύτερη ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του InSPIREurope, καθώς η πρώτη διοργανώθηκε το 2019 στο Jagiellonian University της Κρακοβίας. Σκοπός της είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει ενδιαφερομένους και φορείς στην Ελλάδα και τις γύρω χώρες για τις δυνατότητες ενεργής συμμετοχής τους στην υποστήριξη ερευνητών που βρίσκονται αντιμέτωποι με διακρίσεις, διώξεις ή βία, προκειμένου να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή/επαγγελματική τους πορεία σε ασφαλές εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Την έναρξη της ημερίδας θα κηρύξει ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, ενώ μήνυμα θα απευθύνουν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δημητριάδης. Παρών στη Θεσσαλονίκη ο Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, Mathieu Schneider, και μέσω διαδικτύου, η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτσιλάκη, θα συμμετάσχουν στη συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο τα ελληνικά Πανεπιστήμια μπορούν να διαμορφώσουν μία κουλτούρα που θα καλωσορίζει ερευνητές «σε κίνδυνο».

Επίσης, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι των άλλων εταίρων του Προγράμματος, ελληνικών Πανεπιστημίων, Επαγγελματικών Επιμελητηρίων, οργανισμών προώθησης της απασχόλησης, ΜΚΟ, ευρωπαϊκών οργανισμών, ξένων Πανεπιστημίων, καθώς και πρόσφυγες ερευνητές που έχουν βρει ήδη ή αναζητούν ένα ασφαλές περιβάλλον στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη είναι μεταξύ των συμμετεχόντων.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν αποτελεσματικοί τρόποι δημιουργίας θέσεων εργασίας και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος για διωκόμενους ερευνητές τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον μη ακαδημαϊκό τομέα.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα, η εγγραφή είναι δωρεάν και μπορεί να πραγματοποιηθεί στον σύνδεσμο: https://inspireurope.auth.gr/el/inspireurope/registration

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα στον σύνδεσμο: https://inspireurope.auth.gr/el/conference

Η ημερίδα θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας για την Covid -19, και διαδικτυακά για τους υπoλοίπους.Η πρωτοβουλία InSPIREurope

Το πρόγραμμα InSPIREurope – Initiative to Support, Promote and Integrate Researchers at Risk in Europe ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019 και θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2022. Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Marie Skłodowska-Curie actions (https://ec.europa.eu/programmes/horizon2020/en/h2020-section/marie-sklodowska-curie-actions ) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο του HORIZON 2020.

Στην πρωτοβουλία InSPIREurope, εκτός από το ΑΠΘ, συμμετέχουν οι ακόλουθοι φορείς:

· Maynooth University, Ireland, έδρα του Scholars at Risk Europe (Συντονιστής του Προγράμματος)

· Alexander von Humboldt-Stiftung, Γερμανία

· European University Association

· Jagiellonian University, Poland

· University of Oslo, Norway

· University of Gothenburg, Sweden

· French national PAUSE programme, hosted by the Collège de France

· Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, Netherlands

· Scholz CTC GmbH, Germany

Με την πρωτοβουλία InSPIREurope συνεργάζονται, επίσης, η Ένωση EuroScience, τα τοπικά τμήματα «Scholars at Risk» της Νορβηγίας και της Ελβετίας, τα Πανεπιστήμια της Πάδοβα και του Τρέντο της Ιταλίας, καθώς και το διεθνές Δίκτυο Scholars at Risk.

ΚΕΔΕΑ - Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων ΑΠΘ

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αναβάλλεται η έναρξη  των Αθλητικών Ακαδημιών ΑΠΘ
Αναβάλλεται η έναρξη των Αθλητικών Ακαδημιών ΑΠΘ

Λόγω κρουσμάτων covid αλλά και περιοριστικών μέτρων

30-10-2020


Η ελληνική πολιτική σκηνή μετά τις τριπλές εκλογές του 2019
Η ελληνική πολιτική σκηνή μετά τις τριπλές εκλογές του 2019

Διαδικτυακό συνέδριο από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ

30-10-2020

Βοήθεια στους πληγέντες της Καρδίτσας παρέδωσε ο Δήμος  Νεάπολης-Συκεών
Βοήθεια στους πληγέντες της Καρδίτσας παρέδωσε ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας

30-10-2020

Μένουμε Θεσσαλονίκη: Η Θεσσαλονίκη, ο κορωνοϊός και ο δήμαρχος
Μένουμε Θεσσαλονίκη: Η Θεσσαλονίκη, ο κορωνοϊός και ο δήμαρχος

Nα αναλάβει άλλης κλίμακας πρωτοβουλίες..

30-10-2020


Ακύρωση σεμιναρίων στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας
Ακύρωση σεμιναρίων στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας

Στα πλαίσια των μέτρων για την πρόληψη του SARS-CoV-2

29-10-2020

Διαδικτυακό εργαστήρι υποκριτικής για ενήλικες με δωρεάν συμμετοχή
Διαδικτυακό εργαστήρι υποκριτικής για ενήλικες με δωρεάν συμμετοχή

Μια πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

27-10-2020
goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ